Σχόλια 29-01-2013

0

Facebook: Οι βιβλιοφάγοι έγιναν βιβλιόφατσες!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Θα γίνουν εθελούσιες αποχωρήσεις  


Όπως το γράψαμε στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, οι εθελούσιες αποχωρήσεις τραπεζοϋπαλλήλων αλλά και συνταξιοδοτήσεις αρκετών, είναι ήδη στα σκαριά.
Μάλιστα η αρχή θα γίνει από την Γιούρομπανκ που ως γνωστόν θα απορροφηθεί από την Εθνική.
Μάθαμε μάλιστα ότι τα χρήματα είναι ικανοποιητικά για την πρόωρη αυτή αποχώρηση και συνταξιοδότηση και αρκετοί το σκέφτονται να δεχτούν και επωφεληθούν.
«Ε»    

Αλλαγή πλεύσης  


Βαρύτητα στον τομέα της ψυχαγωγίας και των διάφορων τελετών θα δώσει από δω και στο εξής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στυλιανός Μωραΐτης.
Πληροφορίες της στήλης λένε ότι η δραστηριότητά του με τα λουλούδια κλπ, πρόκειται να σταματήσει εάν δεν σταμάτησε ήδη.
Έτσι, θ’ αφοσιωθεί ο πρόεδρος προς έναν τομέα που γνωρίζει και καλά και ο οποίος δεν γνωρίζει την ίδια κρίση όπως τα λουλούδια, διότι γάμοι, αρραβώνες, γιορτές με Συλλόγους και Σωματεία θα γίνονται πάντα.
«Ε»      

Για τη SKODA  


Θα μας τρελάνει τελικά η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, η SKODA.
Την Κυριακή νίκησε με άνεση τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ πέρα από τη νίκη, εκείνο που ξεχώρισε ήταν η απόδοση των παικτών που έφθασε σε ικανοποιητικό επίπεδο, δυσκολεύοντας τον ΠΑΟΚ να κάνει το γνωστό παιγνίδι του.
Έτσι, η SKODA που έχανε μέσα-έξω, που είχε πέσει στις τελευταίες θέσεις, μας έδειξε ένα νέο πρόσωπο που άρεσε σε όλους μας.
Και μια ευχή: Να συνεχίσουν έτσι!..
«Ε»      

Παράξενο φαινόμενο  


Κάτοικοι του οικισμού Πηγαδίων μας ανέφεραν ένα παράξενο φαινόμενο που παρατηρείται κατά διαστήματα στο χωριό τους.
Στα καλά καθούμενα, και χωρίς προφανή λόγο και αιτία, ακούνε μια υπόκωφη βουή πολύ δυνατή, σα να πρόκειται για σεισμό, ενώ παράλληλα νοιώθουν ένα τράνταγμα στο σώμα σα να πέφτουν από ύψος.
Τρομαγμένοι βγαίνουν έξω αλλά το φαινόμενο σταματά εδώ. Πρόσφατα το έζησαν την Παρασκευή και βέβαια παλαιότερα. Και απορώντας οι άνθρωποι τι ακριβώς συμβαίνει, ρωτούν να μάθουν.
Την απορία τους – και τον φόβο τους – δημοσιοποιούμε εμείς μήπως και γνωρίζει κάποιος ειδικός τι ακριβώς συμβαίνει, εάν είναι σοβαρό κι επικίνδυνο ή όχι και μας το πει για να το μεταφέρουμε στους Πηγαδιώτες.
«Ε»    

Αναγκαστικοί δότες οργάνων οι Έλληνες από τον Ιούνιο  


Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων θα θεωρούνται σε 5 μήνες από τώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με νόμο που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011 επί κυβερνήσεως Παπανδρέου.
Η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου.
Η συγκεκριμένη διάταξη αποτέλεσε αφορμή για την παραίτηση του προεδρείου του ΕΟΜ και την έντονη δυσαρέσκεια των Γιατρών των ΜΕΘ, καθώς θεωρούν πως η χώρα μας θα αποτελέσει τροφοδότη οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη, ενώ το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ασκεί πια κυριότητα σε αυτό.      

Αρχίζει η ενοποίηση των ταμείων  


Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ξεκινούν οι διαδικασίες για την οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα ταμεία κύριας ασφάλισης.
Τα ταμεία αυτά, είναι το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, το ΝΑΤ, ο ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Σήμερα Τρίτη θα γίνει η πρώτη συνάντηση της επιτροπής, υπό τον Γιάννη Βρούτση, για το συντονισμό του έργου, η οποία θα προετοιμάσει τις προτάσεις των αλλαγών με στόχο το τελικό νομοσχέδιο να έχει διαμορφωθεί και ψηφισθεί ως το τέλος του έτους.    

Νέα διόδια  


Από χθες τέθηκε σε λειτουργία ο νέος μετωπικός σταθμός διοδίων στο Κλειδί Αιγινίου, που είναι και ο έβδομος στην σειρά σταθμός σε μήκος 200 χιλιομέτρων στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί και ο 11ος στη σειρά στο οδικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.
Επίσης, αρχίζει η είσπραξη διοδίων στον πλευρικό σταθμό Λεπτοκαρυάς για δίκυκλα και ΙΧ στο σκέλος προς Θεσσαλονίκη. Μπορεί μεν να μειώθηκε η τιμή των διοδίων στο σταθμό Λεπτοκαρυάς από 3,10 ευρώ σε 2 ευρώ για τα αυτοκίνητα, ωστόσο αν συνυπολογιστεί η λειτουργία του νέου σταθμού (2,2 ευρώ για ΙΧ) η μείωση «κάνει φτερά». Για τη Θράκη πάντως, που βρίσκεται ήδη απομονωμένη από την πρωτεύουσα, αφού η μεταφορά στην Αθήνα είναι κοστοβόρα με όποιο μέσο μεταφοράς και αν επιλέξει κανείς, η εξέλιξη συνιστά έναν ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα.
Σχετικά με το αντίτιμο του εισιτηρίου πάντως, από το ΚΤΕΛ Ξάνθης, δεν υπάρχει προς το παρόν απόφαση για αύξηση της τιμής, όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι δυνατό να απορροφηθεί το σύνολο του κόστους από το ΚΤΕΛ, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες.
Ε.Δ.    

Κι άλλη τρομάρα από καπνισμένο τζάκι  


Το γνωστό φαινόμενο του φετινού χειμώνα αναστάτωσε άλλο ένα ξανθιώτικο σπίτι το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν το τζάκι, από διαμέρισμα της οδού Μεσολογγίου άρχισε να καπνίζει, δημιουργώντας την αίσθηση της πυρκαγιάς από την καμινάδα. Άμεσα κατέφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα, αλλά δε χρειάστηκε να επέμβουν.
Η συχνότητα των περιστατικών με τις φωτιές σε τζάκια και σόμπες σπιτιών επιβάλει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τη σημασία της σωστής συντήρησης και της συνεχούς προσοχής εντός των κατοικιών και διαμερισμάτων, αφού όλα συμβαίνουν, σε μια κακιά στιγμή…
Ε.Δ.    

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και οι αγρότες της Ξάνθης


Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι αγρότες της Ξάνθης και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να συγκεντρωθούν για να αποφασίσουν την μορφή των κινητοποιήσεών τους σήμερα το βράδυ στα γραφεία της ΕΑΣ Ξάνθης. Την πρωτοβουλία της συνάντησης ανέλαβε ο νεοσύστατος Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δ. Τοπείρου «Ενότητα» που μέχρι στιγμής είναι το μοναδικό ενεργό συνδικαλιστικό όργανο των αγροτών στο νομό μας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η πρόταση με βάση την οποία προσέρχονται στο διάλογο είναι να κλείσουν την Εφορία διαμαρτυρόμενοι για την μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από 11% στο 6% από την φορολόγηση των εισοδημάτων τους με 13% από το πρώτο ευρώ από την φορολόγηση των αποθηκών και όλους τους άλλους φόρους που έχουν κληθεί να πληρώσουν όλοι οι πολίτες. Επίσης μέγα πρόβλημα αποτελεί για τους αγρότες και η αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο που έχει καθηλώσει πολλά τρακτέρ καθώς οι αγρότες δεν έχουν το κεφάλαιο να τα κινήσουν και να καλύψουν το υψηλό κόστος σε καύσιμα, λιπάσματα και σπόρους για να καλλιεργήσουν.
Μ.Ξ.

Άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες του Δεκάρχου και της Ν. Αμισσού


Προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους οι κάτοικοι στο Δέκαρχο και την Ν. Αμισσό μετά τις καταστροφές που υπέστησαν τα σπίτια και τα ποιμνιοστάσιά τους από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Έτσι από νωρίς χθες προσέρχονται στο δημαρχείο του Ευλάλου υποβάλλοντας αιτήσεις για να πάρουν αποζημιώσεις. Να σημειωθεί ότι την περιοχή επισκέφτηκε το Σάββατο και ο βουλευτής κ. Αλέξανδρος Κοντός και όπως πληροφορηθήκαμε – είχε προσωπική τηλεφωνική επαφή με τον υπ. Γεωργίας κ. Τσαυτσάρη και τον υπουργό εσωτερικών κ. Στυλιανίδη μεταφέροντας τα προβλήματα και ζητώντας να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις και για τις ζημιές στις ζωοτροφές και τις στάνες από τον ΕΛΓΑ αλλά και για τις κατοικίες καθώς τα προβλήματα είναι επείγοντα. Ήδη έχει συσταθεί επιτροπή από το δήμο που έχει αναλάβει την καταγραφή των ζημιών.
Μ.Ξ.

Εδώ ο Δήμαρχος Μύκης εκεί ο Δήμαρχος Μύκης πού είναι ο δήμαρχος Μύκης;


Είπαμε ένας δήμαρχος είναι πολυάσχολος αλλά πιο πολυάσχολος από τον δήμαρχο Μύκης κ. Τζουκάλ Μουσταφά δεν πρέπει να υπάρχει…Να σκεφτείτε ότι από τις πολλές ασχολίες δεν έχει καιρό να σηκώσει ούτε το κινητό του…Δεν έχει καιρό ν’ ασχοληθεί π.χ. με τα προβλήματα στον Κίδαρη που κατήγγειλαν οι δημότες του, δεν έχει καιρό ν’ ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και όταν πήγαν να του κάνουν παράπονα τους είπε : «Δεν έχω καιρό ν’ ασχοληθώ με εσάς έχω κι άλλες δουλειές» όπως μας καταγγέλλουν. Αλήθεια με τι ασχολείται αυτόν τον καιρό ο δήμαρχος Μύκης; Με τι καταπιάνεται και που έχει το μυαλό και την έννοια του; Γιατί οι δημότες τον ψήφισαν για να ασχολείται μ’ αυτούς και ν’ ακούει και να επιλύει τα προβλήματά τους και αν δεν μπορεί, καλά θα κάνει να το πει…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…