Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Παραιτήθηκαν οι εκκαθαριστές της ΕΑΠΑΞ

Παραιτήθηκαν οι εκκαθαριστές της ΕΑΠΑΞ

0
eapax-empros

Δεκτή έγινε η παραίτηση στη χθεσινή ΓΣ της εταιρίας. Προβλέπεται μακρύς ο δρόμος του ορισμού νέων εκκαθαριστών    

Την παραίτηση των εκκαθαριστών έκαναν δεκτή οι μέτοχοι της ΕΑΠΑΞ ΑΕ που συνεδρίασαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αλέκος Κυριακίδης, ο Δημήτρης Μπένης εκπροσωπώντας το δήμο Ξάνθης και ο Μανόλης Τσέπελης, ως εκπρόσωπος του έτερου μεγαλομετόχου της εταιρίας, της ΔΕΥΑΞ.
Ως εκκαθαριστές είχαν οριστεί, στη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου 2012, ο φοροτεχνικός Νικόλαος Κερπιζίδης και η δικηγόρος Θεολογία Δημητριάδου. Ειδικά για την περίπτωση δικηγόρου, όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ του «Ε» (18/10/12), ο κ. Κυριακίδης, πρότεινε να απευθυνθούν οι μέτοχοι στο Δικηγορικό Σύλλογο, προκειμένου αυτός να ορίσει τον εκκαθαριστή, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να αποφευχθεί η όποια κατηγορία για σκοπιμότητα ή συγκάλυψη. Την πρόταση αποδέχθηκαν τότε οι μέτοχοι, ωστόσο τώρα, φαίνεται άνευ σημασίας η πρόθεση αυτή, αφού από το δικηγορικό σύλλογο έχει εκδηλωθεί επίσημα η απροθυμία όλων των μελών να εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία.
Η διαδικασία από εδώ και στο εξής ορίζει την σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τον ορισμό νέων εκκαθαριστών, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα νέας παραίτησης, ακόμη και αν το δικαστήριο ορίσει τους νέους εκκαθαριστές, πράγμα που θα οδηγήσει την εταιρία σε κύκλο επιβαρυντικής αργοπορίας και σημαντικής απώλειας χρόνου και πόρων. Όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στην περιοχή μας, που παρατηρήθηκαν παραιτήσεις εκκαθαριστών, οι τελευταίοι αρνούνται να ενταχθούν στη διαδικασία, όχι μόνο γιατί η ΕΑΠΑΞ δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει, αλλά και γιατί άπαξ και αναλάβουν, αναλαμβάνουν και την ευθύνη για υποχρεώσεις που συνεχίζει να έχει η εταιρία (με μεγάλο «αγκάθι» βέβαια το θέμα των υποχρεώσεων στους εργαζομένους).  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…