Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πολίτες για την Αλλαγή: «Τέρμα η συναίνεση»

Πολίτες για την Αλλαγή: «Τέρμα η συναίνεση»

0

Συνέχεια στην κόντρα που ξεκίνησε στο δημοτικό συμβούλιο δίνει με ανακοίνωσή της η μείζονα αντιπολίτευση  

«Τεντώνει κι άλλο το σκοινί» η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης και δίνει συνέχεια στην κόντρα που ξεκίνησε στο δημοτικό συμβούλιο, δημοσιοποιώντας ανακοίνωση, στην οποία επικρίνει τη στάση της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου και απαντά στις κατηγορίες που δέχθηκε. Επαναλαμβάνει τη διαμαρτυρία της για την απουσία εκπροσώπου της αντιπολίτευσης στη διμελή επιτροπή βεβαίωσης καλής εκτέλεσης εργασίας, κάτι που ο Χρίστος Πούλιος είχε ζητήσει κατά τη συνεδρίαση για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και να επιτυγχάνεται συναίνεση σε καιρούς δύσκολους για την αυτοδιοίκηση, ενώ στη συνέχεια για άλλη μια φορά κατηγορεί το δήμαρχο για την «τυφλή» στήριξή του στη ΔΕΥΑΞ και τη διαχείρισή της. Ακολουθεί η ανακοίνωση των «Πολιτών για την Αλλαγή».  
Εκεί που μας χρώσταγαν μας ζητάνε και το βόδι…
Και ξαφνικά θυμήθηκε ο κ. Στυλιανίδης να ειρωνευτεί και να σαρκάσει την Αντιπολίτευση λέγοντάς μας «ευτυχώς που δεν εκλεγήκατε εσείς… Θα είχε καεί ο Δήμος»! Ενώ τώρα με τους ίδιους ανθρώπους και κυρίως με τον ίδιο ως Δήμαρχο… σώθηκε! Ο, ελέω Καλλικράτη, Δήμαρχος … Ξάνθης μάλλον παρεξήγησε την συναινετική μας στάση απέναντι στον όγκο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Και θεώρησε ότι η ήπια στάση μας σήμαινε αδυναμία. Πάλι προκλητικά αρνήθηκε να δώσει μια θέση στην αντιπολίτευση στην Επιτροπή Παραλαβής έργων κι ας του το ζητήσαμε επίμονα. Τι θαρρεί; Ότι θα είναι ανεξέλεγκτοι όσοι θα αναθέτουν και θα παραλαμβάνουν; Κι αφού κόπτεται τόσο για την διαφάνεια γιατί αρνήθηκε να υπάρχει και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στην επιτροπή; Τι θέλει να αποφύγει; Τι φοβάται;
Αλλά εκεί που ξεπέρασε κάθε όριο είναι όταν μόνος αυτός (αλήθεια ο κ. Τσέπελης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ γιατί δεν μίλησε;) ανέλαβε να υπερασπιστεί το έργο της ΔΕΥΑΞ κάνοντας το άσπρο μαύρο. Στο τέλος θα τρελαθούμε κιόλας. Η πολύπαθη ΔΕΥΑΞ με τις άνω των 12 εκατ. ευρώ συσσωρευμένες ζημιές που χρόνια τώρα αποτελεί βρόχο στο λαιμό του Δήμου ξαφνικά μας παρουσιάστηκε και ως υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση!
Το ότι πολλές δόσεις δανείων της πληρώνονται από το Δήμο το αποσιώπησε. Το ότι πολλά από τα έργα που είναι υποχρεωμένη να κάνει η ΔΕΥΑΞ (βλέπετε όσα πληρώνουν οι δημότες πρέπει να έχουν ανταποδοτικότητα), τα κάνει ο Δήμος το απέκρυψε. Μαγικά πράγματα.
Μας θύμισε την εποχή που βοούσε όλη η κοινωνία για το πάρτι που γίνονταν με την αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ, του φωνάζαμε να την κλείσει μας απαντούσε ότι «και να μην υπήρχε η ΕΑΠΑΞ έπρεπε να την έχουμε εφεύρει (!)» και μετά από κάποιους μήνες έψαχνε εναγωνίως τρόπο να την κλείσει, ζητώντας μας όχι απλά την συναίνεση αλλά ουσιαστικά την συνενοχή στην έγκριση προγραμμάτων που δεν θα γίνονταν ποτέ.
Κι αν κάποιος οφείλει να ζητήσει συγνώμη κ. Στυλιανίδη αυτός είστε εσείς. Όχι από εμάς! Από τους δημότες που βλέπουν τον Δήμο να καταρρέει και την Δημοτική Αρχή να είναι απούσα και ανύπαρκτη.
Ε, όχι εκεί που μας χρώσταγαν να μας ζητάνε και το βόδι…! Πάει πολύ δεν νομίζετε;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…