Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για τους Ρομά στην ΑΜΘ

Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για τους Ρομά στην ΑΜΘ

0
roma_001-empros

Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο και θα περιλαμβάνει δράσεις ένταξης και έργα υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ  

Τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, που συνεδρίασε την Τετάρτη, ενέκριναν κατά πλειοψηφία το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την ένταξη των ΡΟΜΑ και πληθυσμών που διαμένουν σε ιδιαίτερα υποβαθμισμένους οικισμούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους σε συνολικά 20 υποβαθμισμένους οικισμούς ΡΟΜΑ και ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων της Περιφέρειας.
Το πρόγραμμα υλοποιώντας τη σχετική εθνική στρατηγική, στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά, Ελλήνων και αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα. Το Σχέδιο για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει προϋπολογισμό 16 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην ολοκλήρωση δικτύων υποδομών, διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων, εξασφάλισης βασικών συνθηκών στέγασης και υποστηρικτικές ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Για τον κ. Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπρο…