Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε κλίμα «οικογενειακό» η πίτα των δικηγόρων

Σε κλίμα «οικογενειακό» η πίτα των δικηγόρων

0
pitadik_01_13-empros

Έκοψε την πρώτη πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ξάνθης ο δικηγορικός σύλλογος παρουσία μελών και φίλων

Μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από το Μητροπολίτη και την πρόεδρο του συλλόγου. «Εκλεκτές» παρουσίες, όπως συνηθίζεται    

Την πρώτη πρωτοχρονιάτικη πίτα για το νέο έτος έκοψε ο δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως απαιτεί η παράδοση του συλλόγου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της βιβλιοθήκης με εδέσματα και αφράτες βασιλόπιτες.
Εκεί παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του συλλόγου, παλιά και νεότερα, παλαίμαχοι του κλάδου, το προσωπικό των δικαστηρίων, καθώς και μέλη των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών. Ακόμη, το παρών έδωσε ο δήμαρχος της Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, όπως και ο υπασπιστής Νεκτάριος Ορφανίδης εκπροσωπώντας την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Αργότερα κατέφτασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και δικηγόρος Δημήτρης Σαλτούρος, ενώ «πέρασμα» έκαναν ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης για ευχές.
Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευλόγησε τη βασιλόπιτα του συλλόγου και όπως συνηθίζει, διηγήθηκε μία ιστορία του Άγιου Βασίλειου της Καισάρειας με συμβολισμούς, για να αναφερθεί στην κρίση, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί, αλλά και τις ευκαιρίες που προβάλλει. «Πρέπει να διδαχθούμε από την κρίση, τις τελευταίες δεκαετίες χάσαμε το μέτρο, διασαλέψαμε τις ισορροπίες, γι’ αυτό από το νέο έτος να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και πιο ευαίσθητοι», ανέφερε ο Μητροπολίτης, ενώ, με αφορμή την πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη να ανακηρύξει το 2013 σε έτος Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, έκανε έκκληση ανθρωπιάς και στήριξης του συνανθρώπου, ενώ στο τέλος μαζί με τις ευχές του για υγεία και ειρήνη, απευθυνόμενος στους δικηγόρους ευχήθηκε ακεραιότητα στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης.
Μαζί με τις ευχές της για το νέο έτος, η πρόεδρος του συλλόγου κ. Κική Κιούση, ζήτησε και αυτή με τη σειρά της «με το νέο έτος να γίνουμε πιο ανθρώπινοι».
Ακολούθησε η καθιερωμένη γιορτή, με πολλές συναντήσεις και συζητήσεις, με χαλαρές κουβέντες και ανταλλαγές ευχών για το νέο έτος.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…