Σχόλια 12-01-2013

0

Τελευταία δημοσκόπηση: Ν.Δ. 29%, ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, ΑΝΕΡΓΙΑ 26,8%…    

Άμεση σύλληψη  


Για δεύτερη φορά η Αστυνομία Ξάνθης κατάφερε να ξεδιαλύνει ένα έγκλημα και να συλλάβει τους δράστες.
Την πρώτη φορά με τον μανάβη-δολοφόνο της άτυχης Ζωής Δαλακλίδου και τώρα με τη δολοφονία των δύο ηλικιωμένων γυναικών που ζούσαν στα Κομνηνά.
Άμεση αντίδραση της Αστυνομίας και σωστή στόχευση. Αξιοποίησε τα στοιχεία σωστά και προς την ακριβή κατεύθυνση. Και χτύπησε διάνα βρίσκοντας τους δολοφόνους σε χρόνο ρεκόρ και αυτή τη φορά. Δεν πέρασε ούτε ένα εικοσιτετράωρο και οι ένοχοι έπεφταν στα χέρια της αστυνομίας για ν’αποδοθεί δικαιοσύνη.
Διότι υπάρχει η κοινωνία που ζητά τιμωρία για την πράξη αυτή εις βάρος δύο καλών και αγαθών γυναικών που βοηθούσαν όποιον ζητούσε τη βοήθειά τους.
Το πλέον τραγικό; Οι δράστες είχαν κι αυτοί βοηθηθεί οικονομικά από τα θύματά τους…
Κι αντί του ευχαριστώ, η αχαριστία και η δολοφονία!
«Ε»    

Τους αξίζει έπαινος  


Τα εύσημα να δίδονται όταν πρέπει και όταν τα αξίζει κάποιος και μάλιστα να αποδίδονται κα δημοσίως. Και στην περίπτωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης της αξίζουν συγχαρητήρια.
Σε όλους. Τόσο στον διοικητή κ. Γκοδοσίδη, όσο και στον διοικητή Ασφαλείας και τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στο Τμήμα.
Απέδειξαν όλοι τους ότι έχουν οργάνωση και πρόγραμμα δουλειάς για να αντιμετωπίζουν σοβαρές παρόμοιες περιπτώσεις και να τις εξιχνιάζουν σε χρόνο ρεκόρ.
Η κοινωνία της Ξάνθης τους εκφράζει δημόσια την ευαρέσκειά τους.
«Ε»      

Χειροπέδες σε 686 άτομα για χρέη 1,3 δισ.€  


Σε 686 συλλήψεις ατόμων για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 1.316.958.111,35 ευρώ, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. από την αρχή του 2012 έως το τέλος του τρίτου τριμήνου.
Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια.
Ο βουλευτής είχε καλέσει το υπουργείο να τον ενημερώσει πόσοι είναι οι μεγαλο-οφειλέτες προς το Δημόσιο, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και πόσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί.
Βέβαια, το δημόσιο από τα οφειλόμενα δεν κατάφερε να εισπράξει παρά ελάχιστα. 15-20 εκ. μόνο, από τα 1,3 δις. Οι συλλήψεις είχαν περισσότερο επικοινωνιακό παρά ουσιαστικό αποτέλεσμα, δυστυχώς…          

Κώστας Βλάχος  


Η Ξάνθη κήδεψε προχθές έναν Ξανθιώτη, τον Κώστα Βλάχο, με καταγωγή από το Μαγικό. Χρόνια υπάλληλος στη Νομαρχία (εντελλομένων) ήταν άνθρωπος ευγενικός, χαμηλών τόνων, ευχάριστος στην παρέα και με χαμόγελο στα χείλη.
Ζούσε με την οικογένειά του στην οδό 4ης Οκτωβρίου, αγαπούσε το περπάτημα και είχε μόνον φίλους.
Έφυγε ξαφνικά κι απότομα αφήνοντας συγγενείς και φίλους με ένα παράπονο: Ήταν σχετικά νέος και είχε ακόμη χρόνια ζωής μπροστά του. Δυστυχώς για όλους, τον πρόδωσε η καρδιά του.
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του για το ξαφνικό κακό που τους βρήκε.
-΄Ενας ακόμη καλός άνθρωπος έφυγε…
«Ε»        

 
ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947…!!!  


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει δική του αντίληψη για την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα , στέλνει στις αρχές του 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής. Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο
Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:
«Εδώ δεν υπάρχει κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ’ αυτού υπάρχει μία χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, που δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα […] Σε ολόκληρη τη χώρα, από τη μία άκρη στην άλλη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον – μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία στο παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες. Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη. Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται βάσει ενός εντελώς συγκεχυμένου συστήματος επιδομάτων, χάρη στα οποία μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερα από τον βασικό μισθό τους. Ποτέ άλλοτε δεν έχουμε δει διοικητική δομή που να είναι τόσο απαράδεκτη. Απλούστατα, δεν είναι δυνατόν να βασιστεί κάνεις στο ότι η δημόσια διοίκηση θα φέρει εις πέρας ακόμη και τις πιο απλές λειτουργίες μίας κυβέρνησης – την είσπραξη των φόρων, την εφαρμογή οικονομικών κανόνων, την επισκευή δρόμων. Συνεπώς η δραστική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης αποτελεί συνθήκη εκ των ουκ άνευ για την επίτευξη οποιουδήποτε άλλου αποτελέσματος στην Ελλάδα».Για την εκτελεστική εξουσία: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος. Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομιών μίας μικρής κλίκας που αποτελεί την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα».Για τα οικονομικά συμφέροντα: «Τα ναυτιλιακά συμφέροντα βρίσκονται σε ιδιαιτέρα σκανδαλώδη θέση. Σήμερα η ελληνική εμπορική ναυτιλία βρίσκεται σε άνθηση και οι εφοπλιστές καρπώνονται τα κέρδη. Όμως, η χρεοκοπημένη ελληνική κυβέρνηση δεν απολαμβάνει κανένα όφελος από όλο αυτό τον πλούτο. Οι αποδοχές των ναυτικών εξακολουθούν να εισρέουν στη χώρα, αλλά τα κέρδη των πλοιοκτητών παραμένουν, στην πλειονότητά τους, στο εξωτερικό». Για την ντόπια νομενκλατούρα: «Η ομάδα πίεσης της καλής κοινωνίας -οι κομψοί κοσμοπολίτες που έχουν την έδρα τους στις Κάννες, στο Σεν Μόριτς και στην αθηναϊκή πλατεία Κολωνακίου- θα ενεργοποιηθεί. Πολλοί από αυτούς είναι γοητευτικοί άνθρωποι που μιλούν εξαιρετικά αγγλικά και αδημονούν ειλικρινά να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην αμερικανική αποστολή. Εντούτοις θα αποπειραθούν να προσεταιριστούν την αποστολή και να τη μετατρέψουν σε ένα εργαλείο διασφάλισης των προνομίων τους».  
Για την αντιγραφή ο Σχολιαστής      

Εύγε στην Αστυνομία Ξάνθης


Πολλές και σημαντικές επιτυχίες σημειώνει τελευταία η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και αυτό που προκαλεί θαυμασμό είναι ή άμεση εξιχνίαση αυτών των φοβερών εγκλημάτων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο νόμο μας και έχουν κυριολεκτικά σοκάρει την τοπική κοινωνία. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο και υποδηλώνει και ότι υπάρχει μια οργανωτική υποδομή, ένα προσωπικό και ένας διοικητής, ο κ. Γιώργος Γκοδοσίδης που παράγουν αστυνομικό έργο, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλεια του κόσμου που έχει κλονιστεί μετά απ’ αυτά τα εγκλήματα και τις κλοπές.
Μ.Ξ.            

ΦΑΓΕ γιαούρτι στο γεύμα του Ομπάμα


Γιαούρτι της ΦΑΓΕ θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το γεύμα του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα την ημέρα της ορκωμοσίας του στο Καπιτώλιο.
Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Johnstown, ανακοίνωσε ότι το γιαούρτι της εταιρείας θα σερβιριστεί στο γεύμα που θα λάβει ο πρόεδρος την ημέρα της ορκωμοσίας, ενώ ο ίδιος ο γερουσιαστής δήλωσε ενθουσιασμένος από το προϊόν.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι και οι εκπρόσωποι της ΦΑΓΕ με τον διευθυντή marketing Russell Evans, να δηλώνει «είναι πραγματική τιμή για εμάς. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι οικογένειες Ομπάμα και Μπάιντεν αλλά και οι επισκέπτες τους να το απολαύσουν».
– Έτσι μπράβο! Εδώ ένας τούρκος έγινε εκατομμυριούχος στην Αμερική πουλώντας ελληνικό γιαούρτι. Καιρός είναι και μια ελληνική εταιρεία να προωθήσει το δικό της ελληνικό προϊόν.
Μ.Ξ.  

   
Αγριότητα  


Το αίσθημα ασφάλειας έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα στην περιοχή μας. Η αύξηση κλοπών και διαρρήξεων την προηγούμενη χρονιά είχαν μεν κάνει σαφές ότι η κρίση θα ενισχύσει την παραβατικότητα, ωστόσο η αγριότητα με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η περιοχή μας το τελευταίο διάστημα μαρτυρά ότι δεν αλλάζουν μόνο τα… νούμερα της εγκληματικότητας, αλλά αλλάζει και η μορφή της.
Δυστυχώς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, όσο η πραγματικότητα είναι τόσο δύσκολη για τους πολίτες της χώρα μας. Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η κοινωνική συνοχή και το «νοιάξιμο» για το συνάνθρωπο, για το πρόσωπο της μικρής κόρης του γείτονα και τα κλειστά παντζούρια της γιαγιάς στην απέναντι πολυκατοικία…
Ε.Δ.  

Ακόμη δεν έφυγε…  


Ακόμη δεν έφυγε ο Μανόλης Φανουράκης από το Κέντρο Πολιτισμού, άρχισε η φημολογία για την αντικατάστασή του. Το πόστο είναι πολύ σημαντικό και το δίλημμα είναι αν η απόφαση για το διάδοχο θα αναλωθεί σε… χάρες ή θα συνοδευτεί από την επιλογή ενός προσώπου με θέληση να διατηρήσει τους θεσμούς της πόλης, αλλά και το πολιτιστικό της προφίλ στην πιο δύσκολη εποχή και για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες συνολικά. Γιατί στην πορεία των χρόνων είδαμε και καλές, αλλά και πολύ λάθος επιλογές.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…