Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πυκνός καπνός αναστάτωσε τους μαθητές του εσπερινού σχολείου

Πυκνός καπνός αναστάτωσε τους μαθητές του εσπερινού σχολείου

0
2o_EPAL-empros

Πιθανή βλάβη στον κυκλοφορητή του καυστήρα οδήγησε σε έντονη διαρροή ατμού

Κλήθηκε η Πυροσβεστική όμως δε χρειάστηκε να επέμβει, αφού δεν προκλήθηκε πυρκαγιά  

 
Να λοιπόν που όπου υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει απαραίτητα και φωτιά. Αυτό διαπίστωσαν το απόγευμα της Τρίτης μαθητές και καθηγητές του εσπερινού σχολείου της Ξάνθης, που πανικοβλήθηκαν όταν αντιλήφθηκαν πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το λεβητοστάσιο. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κατέφτασε με ένα όχημα και δύο άνδρες.  
Βλάβη στον κυκλοφορητή του καυστήρα
Η πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν αρχικά να ρίξουν νερό με τον πυροσβεστήρα, όμως διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για καπνό, αλλά για ατμό. Το πιθανότερο είναι ότι προέκυψε κάποια βλάβη στον κυκλοφορητή του καυστήρα, με αποτέλεσμα να μη στέλνει νερό στο δίκτυο. Έτσι, ανέβηκε η πίεση και η θερμοκρασία στη βαλβίδα εκτόνωσης και προκλήθηκε έντονη διαρροή ατμού, που έμοιαζε με καπνό από φωτιά.  
Άμεση αντιμετώπιση
Οι πυροσβέστες το μόνο που έκαναν ήταν να κλείσουν το γενικό διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να σταματήσει η παροχή στο δίκτυο. Όπως μας ενημέρωσε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Χρήστος Γκίκης, το περιστατικό διευθετήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα. Ακόμη, με την διαπίστωση της Πυροσβεστικής ότι δεν επρόκειτο για πυρκαγιά, υποχώρησε και ο πανικός όσων βρισκόταν στο κτίριο εκείνη τη στιγμή.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…