Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με θλίψη και χειροκρότημα το αντίο στη Ζωή

Με θλίψη και χειροκρότημα το αντίο στη Ζωή

0
kideia_zoi1-empros

Εκατοντάδες ξανθιώτες έδωσαν το παρών στην κηδεία της αδικοχαμένης Ζωής Δαλακλίδου

Ανάθημα μνήμης με κεράκια και λουλούδια από πολλούς συμπολίτες στο σημείο του εγκλήματος    

Με «πάγο» στο βλέμμα από τη συγκλονιστική τραγωδία και με βαθιά θλίψη εκατοντάδες ξανθιώτες αποχαιρέτισαν τη Ζωή Δαλακλίδου το πρωί της Παρασκευής. Η κηδεία τελέστηκε στις 11 στον ιερό καθεδρικό ναό της του Θεού Σοφίας και εκεί παραβρέθηκαν συμπολίτες που την γνώριζαν και άλλοι που δεν είχε τύχει να συναντηθούν μαζί της, αλλά θέλησαν να βρεθούν εκεί για να συμπαρασταθούν στην απαρηγόρητη οικογένεια και να εκφράσουν μαζί της τον πόνο που βιώνει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, από ένα φρικτό γεγονός που κάνει την πόλη μας να μην είναι ποτέ ξανά η ίδια. Τραγική φιγούρα η μάνα της αδικοχαμένης κοπέλας, αλλά και η οδύνη στο βλέμμα συγγενών και φίλων που αρκετές ώρες μετά, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί.
Τη Ζωή αποχαιρέτισαν οι ξανθιώτες μ ‘ένα δυνατό αυθόρμητο χειροκρότημα κατά την έξοδο της σωρού από την εκκλησία, ενώ το σύνολο της πόλης βαρυνόταν από το πένθος της τραγικής απώλειας.  
Κεράκια και λουλούδια στον τόπο του εγκλήματος
Σε ανάθεμα μνήμης μετατράπηκε ο τόπος του εγκλήματος, με δεκάδες ξανθιώτες να εναποθέτουν κεράκια και λουλούδια στη μνήμη της νεαρής κοπέλας που έφυγε με ένα τόσο φρικτό τρόπο.
Το απόγευμα της Πέμπτης επικράτησε έντονη αναταραχή στην περιοχή, όταν η αστυνομία, γύρω στις 6 μμ πήγε να ερευνήσει το σπίτι και να συλλάβει στη συνέχεια τον φερόμενο ως δράστη. Οι παρευρισκόμενοι τον γιουχάισαν και ταρακούνησαν το αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.    
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…