Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλίμα φόβου στην Ξάνθη

Κλίμα φόβου στην Ξάνθη

0
TAXI-empros

Το στυγερό έγκλημα «βάρυνε» ψυχολογικά το κλίμα στην τοπική κοινωνία

Έκκληση του συνεταιρισμού ΤΑΧΙ Ξάνθης να περιμένουν τους πελάτες τους μέχρι να εισέλθουν στην οικία τους και μετά να αποχωρούν

Το φρικαλέο έγκλημα, ο ειδεχθείς και απάνθρωπος τρόπος που έχασε τη ζωή της η 34χρονη Ζωή συντάραξε την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο. Πέρα από την τραγικότητα των λεπτομερειών και όλων όσων ακολούθησαν, το έγκλημα αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «τερατούργημα και πρωτοφανής σκληρότητας» από τον αστυνομικό διευθυντή, έχει σκορπίσει τη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την αδικοχαμένη κοπέλα αλλά και έχει επιβαρύνει ψυχολογικά το ήδη επιβαρυμένο – από άλλους λόγους – κλίμα προσθέτοντας σ’ αυτό και τον φόβο.  
Πλανιέται ο φόβος…
Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό που και κατέγραψε από την πρώτη στιγμή το «Ε» καθώς απ’ την πρώτη ώρα που έγινε γνωστό, η πόλη βοούσε από οργή αγανάκτηση και φόβο και απαιτούσε άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία του αιμοσταγή και στυγερού δολοφόνου. Παρά το γεγονός ότι αυτός συνελήφθηκε μέσα σε 12 ώρες – κι’ αυτό αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης – όπως επίσης αποτελεί και μια δικαίωση για τη μνήμη της άτυχης κοπέλας, ωστόσο ο φόβος μήπως επαναληφθούν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα παραμένει. Αυτός προσαυξάνεται από το γεγονός ότι σ’ αυτό το έγκλημα η επιλογή του θύματος αρχικά για βιασμό δεν υποκινούνταν από συναισθήματα πάθους ή εκδίκησης αλλά από σεξουαλικά και η επιλογή ήταν τυχαία. Απλά έτυχε να’ ναι η Ζωή η άτυχη!

Πρωτοβουλία των ταξιτζήδων για να αισθάνονται ασφάλεια οι πελάτες τους Αφουγκραζόμενοι αυτό το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο της Ξάνθης και ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό και στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους πελάτες τους να αισθανθούν ασφαλείς ο Συνεταιρισμός ΤΑΧΙ Ξάνθης: «ΕUROTAXI Ξάνθης» λίγες ώρες μετά τη φρικτή δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδη, απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς να περιμένουν τους πελάτες να μπουν με ασφάλεια στο σπίτι τους και στη συνέχεια να αναχωρούν. Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ΤΑΧΙ κ. Γουναρίδης Στέλιος τόνισε ότι ιδιαίτερα οι γυναίκες είναι πολύ φοβισμένες και αυτό είναι ένας τρόπος να αισθανθούν ασφαλείς ιδιαίτερα όταν μετακινούνται νυχτερινές ώρες. Η ιδέα μάλιστα ξεκίνησε από μια κυρία που ζήτησε σε ταξιτζή να την περιμένει μέχρι να μπει στην πολυκατοικία που μένει και μετά να φύγει. Το γεγονός δε ότι ο δράστης συνελήφθη καθησύχασε μεν αλλά δεν εφησυχάζει καθώς οι απόπειρες βιασμού είναι αρκετά συχνές στην Ξάνθη.
Έκτακτη ανακοίνωση του συνεταιρισμού ΤΑΧΙ Ξάνθης
«Κάνουμε έκκληση προς όλους τους συναδέλφους μας λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας, και του σημερινού δυσάρεστου συμβάντος που συνέβη στην πόλη μας. Όλοι οι συνάδελφοι που εκτελούν διαδρομές ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, μετά την αποβίβαση των πελατών από το ταξί να περιμένουν για λίγο τους πελάτες μας ώστε να εισέλθουν εις την είσοδο της οικίας τους και μετά να αποχωρεί το ταξί από το σημείο».  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…