Σχόλια 18-12-2012

0

Μπερλουσκόνι: Ρώμος και…ερωτύλος.
Θωμάς Βουγιουκλής

Άλλη εποχή, άλλα μεγέθη, αλλά…  
Ποιος θα το περίμενε ότι το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ πως θα πραγματοποιούσε ομιλία στο ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ». Όχι για άλλον λόγο αλλά για λόγους χώρου.
Οι διοργανωτές φοβούμενοι τους μεγάλους χώρους και τη μικρή προσέλευση, διάλεξαν τη σχετικά μικρή αίθουσα του ΟΡΦΕΑ.
Μόνον που η προσέλευση τους διέψευσε ευχάριστα. Τα μέλη και οι φίλοι γέμισαν ασφυκτικά το χώρο εκπλήσσοντας Παπουτσή και Νομαρχιακή που έμειναν κυριολεκτικά άφωνοι από την ανταπόκριση.
Ομολογουμένως, άβυσσος η ψυχή των Πασόκων…
«Ε»    

Συγχωνεύσεις ΤΕΙ  


Αφού γέμισαν την Περιφερειακή Ελλάδα με Σχολές ΤΕΙ, κι αφού υπάρχουν δεκάδες τμήματα που «ορφάνευαν» από ενδιαφερομένους, τώρα άλλα θα τα καταργήσουν κι άλλα θα τα συγχωνεύσουν!
Και βέβαια, θα επανέλθει η βάση του 10, διότι πολλοί εισήγοντο με βαθμολογία κάτω από τη βάση! Φτιάχτηκαν δηλαδή Σχολές και Τμήματα για να εξυπηρετήσουν κομματικά ρουσφέτια πολιτικών. Κι έτσι γέμισε η Ελλάδα ΤΕΙ.
Κι έτσι, γέμισε επίσης από καθηγητές ΤΕΙ και όλους τους άλλους. Και δεσμεύεται ο υπουργός Παιδείας ότι δεν θα υπάρξει καμία απώλεια θέσης. Ελληνική νοοτροπία και αντίληψη του τι είναι αυτό που ωφελεί και του τι είναι αυτό που εξυπηρετεί.
Τα ΤΕΙ εξυπηρέτησαν τους πολιτικούς, λίγο τις κοινωνίες, τους εργαζόμενους σ’ αυτά και έβλαψαν το επίπεδο σπουδών. Διότι αυτό φάνηκε. Σταδιακά απαξιώθηκαν.
Διότι δεν ενδιέφερε την Πολιτεία να φτιάξει λίγες και σωστές Σχολές και Τμήματα, αλλά πολλές Σχολές με άσχετα τμήματα.
-Και ιδού το αποτέλεσμα τώρα…
«Ε»    

Οικολόγοι Πράσινοι  


Διαβάζουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα κάνουν εξόρμηση στην κοινωνία με στόχο τη Βουλή. Πολύ καλά και δικαίωμά τους. Όμως για να έχει επιτυχία η εξόρμησή τους θα πρέπει να κάνουν ΜΟΝΟΝ ένα πράγμα! Ν’ αλλάξουν μυαλά!!
Να σταματήσουν να λένε σε κάθε πρόταση και ιδέα για ανάπτυξη ΟΧΙ!
Θα πρέπει να γίνουν ρεαλιστές. Διότι το μόνο που έχουν κάνει μέχρι σήμερα είναι να αρνούνται την πρόοδο και την προκοπή αυτού του τόπου. Χορτάτοι οι ίδιοι θέλουν να σώσουν τον τόπο με το ζόρι και όπως αυτοί νομίζουν.
Ε, λοιπόν, εάν δεν αλλάξουν μυαλά και δεν σκύψουν με κατανόηση στα προβλήματα του κόσμου, όχι στην ελληνική βουλή δεν θα μπουν, αλλά ούτε στην ευρωβουλή!
Άραγε γιατί δεν παραδειγματίζονται από το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία; Γιατί εκείνοι είναι ρεαλιστές, όχι υπερφίαλοι.
«Ε»    

Διαψεύστηκαν οι δραχμολάγνοι  


Δεν θα μας απασχολούσαν οι γνωστοί δραχμολάγνοι, ντόπιοι και ξένοι, καθηγητάδες και οικονομολόγοι, εάν δεν διαψεύδονταν τόσο πολύ.
Με κάθε τρόπο μας ενημέρωναν ότι η χώρα μας θα γυρίσει στη δραχμή, όταν αυτό θα ήταν προς όφελός της και άλλα τέτοια απίθανα.
Ανάμεσά τους ο γνωστός καθηγητής Βαρουφάκης, που κινδυνολογούσε από τηλεοράσεων, ο οικονομολόγος Ρουμπινί και γνωστοί επενδυτές. Όλοι τους είχαν επενδύσει στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της δραχμής.
Τελικά, διαψεύστηκαν όλοι τους και όσοι τους πίστεψαν και επένδυσαν στη δραχμολαγνεία, έχασαν τα χρήματά τους.
«Ε»      

Με το ίδιο νόμισμα  


Με αφορμή την καταγγελία του Δημήτρη Στρατούλη ότι ξυλοκοπήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, εξαπέλυσε επίθεση μέσω facebook, υπενθυμίζοντας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενθάρρυναν με τη στάση τους παλαιότερα, επιθέσεις εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Έγραψε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: “Αγαπητέ σύντροφε Στρατούλη. Χυδαία και απαίσια η δολοφονική επίθεση εναντίον σου από τα φασιστόμουτρα της Χρυσής Αυγής. Ειλικρινά ανεπίτρεπτη και φασιστογκαγκστερική, όταν όμως επιχειρούσατε και προπηλακίζατε και δέρνατε, ορισμένοι ακραίοι από σας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και σε αμιγώς πολιτικές [Αγιοι Ανάργυροι, Λαμία, Αργυρούπολη, κ.λπ], ΔΕΝ ήταν οι επιθέσεις αυτές ανεπίτρεπτες; Μήπως ήταν επιθέσεις δημοκρατικές και επιτρεπτές; ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΣΑΤΕ η ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΤΕ, το δημοκρατικό δικαίωμα ενός πολιτικού φορέα και των στελεχών του να εκφράσουν δημοκρατικά τις απόψεις τους; ΕΚΚΟΛΑΨΑΤΕ κάποιοι από σας το αυγό του φιδιού και τώρα διαμαρτύρεστε γιατί βρήκαν δικαιολογητική βάση και άλλοθι τα ναζιστόμουτρα αντιγράφοντας τις πρακτικές ορισμένων από σας……..τις οποίες και ανεχόσαστε“.      

Στα 2 τρις έφτασε το χρέος της Ιταλίας!  


Λίγο πριν την «αναχώρηση» της κυβέρνησης του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι, επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας επιβεβαιώνουν ότι τον περασμένο Οκτώβριο το χρέος του ιταλικού Δημοσίου άγγιξε το… ταβάνι της ιστορίας του, φτάνοντας τα 2.014.000.000 ευρώ!
Θεαματική αύξηση παρουσιάζει όμως και ο δείκτης της είσπραξης των φόρων – σε αντίθεση με την Ελλάδα – τους δύο πρώτους μήνες του 2012 αυξήθηκε κατά 2,9%.
Με την ρευστή πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, και την επανεμφάνιση Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή, οι ευρωπαίοι εταίροι πιέζουν τον Μόντι να θέσει υποψηφιότητα στις πρόωρες εκλογές του Φεβρουαρίου, έτσι ώστε να μην παρεκκλίνει η Ιταλία από την πορεία οικονομικής εξυγίανσης που ακολούθησε τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Τα ιταλικά ΜΜΕ θεωρούν πλέον πολύ πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για παραμονή του Μάριο Μόντι στο προσκήνιο της ιταλικής πολιτικής ζωής.    
Κύπρος: απαγόρευση εξόδου στους οφειλέτες του δημοσίου  


Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα θα επιβάλει από την ερχόμενη εβδομάδα η κυπριακή αστυνομία, σε όσους οφείλουν οποιοδήποτε ποσό στο δημόσιο.
Ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της αστυνομίας δήλωσε ότι θα γίνεται έλεγχος στα αεροδρόμια και τα λιμάνια για να εντοπίζονται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όσοι οφείλουν φόρο εισοδήματος, εισφορές στα Κοινωνικά Ταμεία και πρόστιμα που έχουν καθυστερήσει.
Δεν θα επιτρέπεται η έξοδος σε όποιον βρίσκεται στον κατάλογο οφειλετών προς το δημόσιο, αν πρώτα δεν εξοφλήσει τις οφειλές του.
Οι Κύπριοι δεν αστειεύονται. Είναι αποφασισμένοι να εισπράξουν τα οφειλόμενα και λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα. Όχι όπως στην Ελλάδα που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ διάφοροι στην εφορία και φεύγουν σαν κύριοι στο εξωτερικό. Όπου βέβαια εκεί, είναι κροίσοι…


Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ λόγω Λαυρεντιάδη  
Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών πέρασε ρύθμιση για την Proton Bank χαρίζοντας ουσιαστικά 160 εκατομμύρια ευρώ στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η απάντηση από την Ιπποκράτους ήταν άμεση και ήρθε και με ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ πως η χυδαιότητα του ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού προσπαθεί με το ψέμα και το λαϊκισμό να κάνει αντιπολίτευση. Παράλληλα επιτέθηκε στον κ. Στρατούλη λέγοντας η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου.
Εν τω μεταξύ φρουρούμενος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Proton Bank ενώ στην φάκα της αστυνομίας βρίσκονται και τρεις συνεργάτες του. Η αστυνομία σε έφοδο που έκανε στο σπίτι του βρήκε “θησαυρό”, με κοσμήματα μεγάλης αξίας, έγγραφα με καταθέσεις του στο εξωτερικό, καθώς και 400.000 ευρώ μετρητά.
Η σύλληψη Λαυρεντιάδη απασχόλησε όλο το διεθνή Τύπο που κάνει λόγο για πρώτη σοβαρή προσπάθεια της Ελλάδας να πατάξει τη διαφθορά.  

 
Συνέχεια στην αποχή των δικηγόρων  


Απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν στη χθεσινή έκτακτη γενική τους συνέλευση οι δικηγόροι της Ξάνθης, μέχρι και την Παρασκευή και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίζουν να συναντιούνται μόνο στις συνελεύσεις για τις αποχές μέχρι και την εορταστική τους εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας την τελευταία ημέρα του χρόνου!
Δεν αποκλείεται βέβαια να αποφασίσουν να παρατείνουν την αποχή τους και με το νέο έτος, αλλά αυτό αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο «έμφραγμα» σε δικαιοσύνη και πολίτες από τον όγκο των υποθέσεων που αναβάλλονται.
Ε.Δ.      

Άνθρωποι (που λέει ο λόγος)…


Ήταν σημαντική η επιτυχία της αστυνομίας Ξάνθης να συλλάβει την σπείρα που είχαν γίνει ο τρόμος και ο φόβος των ηλικιωμένων. Και είχε δίκιο ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γιώργος Γκοδοσίδης όταν έλεγε ότι ήθελαν να τους πιάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί φοβόταν ότι θα είχαν θύματα.. Οι άνθρωποι (κατ’ ευφημισμό) χτυπούσαν αλύπητα ηλικιωμένους ανθρώπους Και αυτό το γνωρίζουμε γιατί είδαμε έναν απ’ αυτούς στο νοσοκομείο. Ήταν τόσο εμφανής η κακοποίηση που σε σοκάρει. Μας είπε ότι τον χτυπούσαν αλύπητα αυτόν και τη γυναίκα του . Τους έκαναν μαύρους στο ξύλο…επειδή βρήκαν μόνο 30 ευρώ στο σπίτι και δεν τους πίστευαν ότι δεν είχαν άλλα…Ευτυχώς που τους έπιασαν…
Μ.Ξ.

Περασμένα μεγαλεία…


Που’ ναι τα χρόνια που δεν έπεφτε καρφίτσα στην τεράστια αίθουσα του «Νατάσσα» όταν γινόταν οι συνελεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Που’ ναι τα χρόνια όταν ουδείς πλήρωνε τον καφέ του σε συνέλευση του ΠΑΣΟΚ. Τώρα κάνουν τις συνελεύσεις τους στο ξενοδοχείο «Ορφέας», όπως παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ . Ε.. αφού έκαναν …ανταλλαγή στα ποσοστά τους κάνουν και ανταλλαγή και στις αίθουσες….και πληρώνουν απ’ την τσέπη τους τον καφέ τους. Περασμένα μεγαλεία…και διηγώντας τα να κλαις. Και κυρίως να κλαις για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ Πώς βρίσκουν το κουράγιο και θέλουν να το αναστήσουν απορώ…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…