Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 12-12-2012

Εργασιακό 12-12-2012

0

Θέμα 1ο


Συμβάσεις έργου στους δήμους σε θέσεις μόνιμου προσωπικού
350 θέσεις θα καλυφθούν για ένα έτος    

Νομοθετική ρύθμιση προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών με την οποία οι ΟΤΑ θα μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου ακόμα και για ειδικότητες των οποίων αντίστοιχες θέσεις (μόνιμες, ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου) προβλέπονται στους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας ή κανονισμούς λειτουργίας τους. Όπως επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός κ. Ευ. Στυλιανίδης στην πρόσφατη ομιλία του στην ΚΕΔΕ, το υπουργείο «προωθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση σε συμφωνία με το ΑΣΕΠ με την οποία, για όσο καιρό διαρκούν οι ανωτέρω περιορισμοί στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού, οι ΟΤΑ θα μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου».
Ιανουάριο το πρόγραμμα για εποχικούς
Το πάγωμα των προσλήψεων στην τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπεται μέχρι το τέλος του Μεσοπρόθεσμου για θέσεις προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από το νέο καθεστώς έχουν εξαιρεθεί οι νησιωτικοί δήμοι και προσλήψεις υπαλλήλων πανεπιστημιακού επιπέδου. Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε καταγραφή των αναγκών εποχικού προσωπικού για τους ΟΤΑ με στόχο η εγκύκλιος προγραμματισμού προσλήψεων συμβασιούχων για το 2013, να εκδοθεί τον Ιανουάριο.  

Θέμα 2ο


Τον Ιανουάριο οι πρώτες 55.000 θέσεις εργασίας
Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης

Τον Ιανουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας για την υποστήριξη περισσότερων από 55.000 νέων σε ηλικία ανέργων, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης. Πρόκειται για ένα «πακέτο» δράσεων που περιλαμβάνει θέσεις πρακτικής κατάρτισης και επιδοτούμενης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας σε καινοτόμους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και στην αγροτική παραγωγή. Ο υπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για την κρίση, παραδέχθηκε ότι «το βαρύ τίμημα της κρίσης, το υφίστανται στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπιχειρηματίες και, κυρίως, οι άνεργοι» και ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη σημερινή κατάσταση στην αγορά εργασίας». Εκτίμησε, ωστόσο, ότι σταδιακά, με τη λήψη των μέτρων που έχουν δρομολογηθεί (μείωση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες των εργοδοτικών εισφορών σε βάθος τετραετίας, κατάργηση θεσμικών και διοικητικών εμποδίων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας κ.ά.) «διαμορφώνεται ένα περιβάλλον φιλικό στη δημιουργία απασχόλησης». Και ότι δεν θα χρειαστούν άλλες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα καθώς , όπως είπε, «ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος προσαρμογής, δηλαδή η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% την τριετία 2012 – 2014, θα επιτευχθεί πλήρως». «Όσο πιο γρήγορα μπει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και την απασχόληση, όσο πιο γρήγορα βγούμε από την επιτήρηση, τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσουμε καλύτερες αμοιβές και περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους στη χώρα μας», κατέληξε.  

Έληξε χθες η προθεσμία για τις 8 προσλήψεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης  


Λογιστές, φοροτεχνικοί, οικονομολόγοι σε 10 χώρες


Οικονομολόγους, λογιστές και φοροτεχνικούς αναζητούν εταιρείες και επιχειρήσεις σε δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες: την Αγγλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ολλανδία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Τσεχία και την Ιταλία.Ειδικότερα, σε Αγγλία, Γερμανία και Βέλγιο προκηρύσσονται μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου απασχόλησης Eures 8.624 θέσεις λογιστών και φοροτεχνικών, με την πλειονότητα των θέσεων να βρίσκονται στην Αγγλία (4.022).Ακολουθούν η Γερμανία και το Βέλγιο με 2.406 και 2.196 θέσεις αντιστοίχως.    

Θέμα 3ο


Επιδότηση 24.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες    

Ξεκινά μέσα στον επόμενο μήνα το νέο πρόγραμμα επιχορήγησα 2.200 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 22 έως 64 ετών ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Σκοπός του προγράμματος είναι η προ-ώθηση ανέργων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων κατανέμεται ως εξής:
•1.100 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικία 22-32 ετών
•1.100 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 33-64 ετών με προτεραιότητα στους επιδοτούμενους άνεργους και στα μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. για το ομόρρυθμο μέλος τα ή Ε.Π.Ε.), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο.
Ωs επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι έντεκα περιφέρειες της χώρας.
Προϋποθέσει ς συμμετοχής
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να ενταθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει:
-Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.
-Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης και Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.
– Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα
-Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου 64 ετών (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
-Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας από την 01/10/2009 και μετά.
Δύναται να υπαχθεί στο Πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο, μέλος:
-Ομόρρυθμα Εταιρεία (Ο.Ε.)
-Ετερόρρυθμα Εταίρε (as (Ε.Ε.), μόνο για το ομόρρυθμο μέλος και
-Ε.Π.Ε.
Προθεσμία
Η προθεσμία υποβολής και λήξης των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα από τον ΟΑΕΔ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλ. 210 9989000.
Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι μήνες, ενώ το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 24.000 ευρώ. Η πρώτη δόση, ύψους6.000 ευρώ καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 18.000 ευρώ σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις των 6.000 ευρώ η κάθε μία, καταβαλλόμενη στο τέλος κάθε έτους από την υπαγωγή του και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, όπου και διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.      

Θέμα 4ο


13 θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης
Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου    

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι προκηρύσσονται οι 13 θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την πλήρωση των θέσεων μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι μόνιμοι Εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 14η Δεκεμβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν: α) πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής,   β) δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία, γ) σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν και οι ήδη υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.  

Θέμα 5ο


Επιχορήγηση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων
Στήριξη νέων επιχειρηματιών ηλικίας 18-30 ετών    

Επιχορήγηση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια από τους τομείς της Πληροφορικής, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Αγροτικής Παραγωγής προσφέρει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με σκοπό την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και τη διευκόλυνση της υλοποίησής τους. Το πρόγραμμα «Καινοτομία και Επιχειρηματική Ιδέα» υποστηρίζει την ωρίμανση και υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων νέων nλικίας 18-30 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε Διαγωνισμούς Επιχειρηματικότητας, με απώτερο σκοπό την ωρίμανση και την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να αφορούν τις θεματικές ενότητες:
– Επιχειρηματικότητα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
-Υπηρεσία στους τομείς του Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού με χρήση νέων τεχνολογιών.
-Αγροτική επιχειρηματικότητα.
-Γενικές επιχειρηματικές προτάσεις.
Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας», που εγκρίθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας.
Υποβολές προτάσεων
Η οικονομική ενίσχυση αφορά προτάσεις στους τομείς Πληροφορικής, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Αγροτικής Παραγωγής. Η κατάθεση της επιχειρηματικής ιδέας του κάθε υποψηφίου θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά από τις 15 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 20 Ιανουαρίου 2013, στο email kainotomia@neagenia.gr (σε μορφή word, doc και PDF) ενώ δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δέκα σελίδες. Επiσης, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία TOUS ή/και τα στοιχεία των υπόλοιπων μελών της ομάδας TOUS στο έντυπο υποβολή5 προσωπικών στοιχείων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…