Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στο δρόμο για την πανελλαδική συνδιάσκεψη ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Στο δρόμο για την πανελλαδική συνδιάσκεψη ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0
zeybek_kaliampakas-empros

Θα συμμετέχουν 6 μέλη της Σ.Ε., 2 της νεολαίας και ο τοπικός βουλευτής. Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες

Εκδήλωση στο ΕΚΞ με το μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού Π. Ρήγα. Η ενοποίηση σε ενιαίο κόμμα και το πολιτικό πρόγραμμα στο προσκήνιο  

 
Η ανοιχτή γενική συνέλευση της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που στόχο έχει την προετοιμασία για την 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή του ενιαίου κόμματος στις 30 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Κύριο ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση, που απασχόλησε και τη συζήτηση, αποτέλεσε η μεθοδολογία της δραστηριοποίησης υπό την ενιαία γραμμή που υπαγορεύει το πρόγραμμα του πολιτικού φορέα και στο διαδικαστικό η κατάθεση των υποψηφιοτήτων που θα συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη.
Συνολικά από την Ξάνθη, θα λάβουν μέρος στη συνδιάσκεψη στην Αθήνα, όπου θα βρίσκονται περίπου 2.500 σύνεδροι, 6 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, 2 μέλη της Νεολαίας και ο τοπικός βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και θα τηρηθεί η ποσόστωση γυναικών 30%. Οι σύνεδροι από την Ξάνθη θα οριστούν καταληκτικά σήμερα. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε το μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού Παναγιώτης Ρήγας.  
Χ. Ζεϊμπέκ: «ο κόσμος περιμένει από μας λύσεις»
Στις αυξημένες προσδοκίες του κόσμου και το αίσθημα ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε ο βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος ανέφερε ότι παράλληλα με το πλαίσιο των εργασιών σε ενιαίο κόμμα, το βλέμμα όλων είναι στη διασφάλιση της ετοιμότητας, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία, όταν ο λαός του δώσει αυτή την εντολή. Απέναντι σε αυτή την ανάγκη, σημείωσε ότι, εξασθενούν οι τάσεις εντός του ενιαίου πολιτικού φορέα. «Ο κόσμος περιμένει από μας άμεσες λύσεις. Στο ενιαίο κόμμα δε θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έχουν ήδη διαμορφωθεί από πριν τις εκλογές. Ετοιμαζόμαστε όλοι μαζί, αναπληρώσαμε τα κενά και είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε όταν μας δώσει ο λαός το δικαίωμα», σημείωσε ο βουλευτής. Να σημειωθεί πάντως, ότι ανέκαθεν στην Ξάνθη υπήρχε σχετική ομογενοποίηση και προσήλωση στον πρώην Συνασπισμό και γι’ αυτό η σύγκρουση και η αλληλεπίδραση των διαφόρων συνιστωσών δεν αποτέλεσε ποτέ ιδιαίτερο πεδίο συζήτησης τοπικά.  
Ν. Καλιαμπάκας: «η διαμόρφωση κοινής γραμμής με τις συνιστώσες θα κάνει το ΣΥΡΙΖΑ πιο αποτελεσματικό»
Ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Ξάνθης Νίκος Καλιαμπάκας, πρόσθεσε ότι πέρα από την ανάλυση στα διάφορα θέματα των συνιστωσών, που θα απασχολήσει το συνέδριο, αυτή η διαδικασία της διαμόρφωσης σταθερής κοινής γραμμής θα βοηθήσει και σε επίπεδο τακτικής το επόμενο διάστημα και θα αναβαθμίσει το ΣΥΡΙΖΑ σαν φορέα, καθιστώντας τον πιο σύνθετο και αποτελεσματικό. «Αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που μας έχει προσδώσει ο ελληνικός λαός και με το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τις δημοσκοπήσεις και προσπαθούμε να αναπεξέλθουμε και σαν αντιπολίτευση, αλλά και όταν πάρουμε την εντολή να κυβερνήσουμε», πρόσθεσε ο συντονιστής.  
Π. Ρήγας: «Βλέπουμε την επιθυμία της κοινωνίας για αλλαγή»
Ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι αυτή η συνδιάσκεψη, αλλά και η διαδικασία που τη συνοδεύει δεν είναι τίποτε άλλο από μία πορεία ενοποίησης ανάμεσα σε τάσεις που έχουν συνυπάρξει για χρόνια. «Δεν είναι μόνο οι νέες απαιτήσεις, αλλά είναι πια και ο καιρός να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφέροντας στο πλαίσιο αυτό ότι πέρα από τα κινήματα και την αριστερά και η ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτή τη μάχη, δημιουργώντας ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα. Ακόμη, ενημέρωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 650 ανοιχτές ΓΣ σε όλη την Ελλάδα, έχουν γραφτεί χιλιάδες μέλη και αυτό πιστοποιεί την επιθυμία της κοινωνίας για αλλαγή.
Σχετικά με το ερώτημα κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο Παναγιώτης Ρήγας αναρωτήθηκε πόσο έτοιμοι απέδειξαν τελικά ότι ήταν να κυβερνήσουν αυτοί που σήμερα βρίσκονται στο «τιμόνι» της εξουσίας και με κατηγορηματικό τρόπο πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και σχέδιο πολύ συγκεκριμένο, αλλά και γραμμή που δεν ακολουθεί τη «συνταγή» της καταστροφής των «μερκελιστών», όπως χαρακτήρισε την τρικομματική κυβέρνηση.  

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στα γραφεία της ΧΑ  


Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, σε ερώτηση για την πρόσφατη επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθης, ο συντονιστής Νίκος Καλιαμπάκας σημείωσε: «Τελευταία γίνεται προσπάθεια κεντρικότερα από το πολιτικό σύστημα που καταρρέει να εξισωθούν οι λαϊκοί αγώνες με τη βία της ΧΑ. Δεν μπορεί να είναι το ίδιο με τη βία που ασκείται σε ένα αδύνατο, μετανάστη κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ΣΥΝ παλιότερα, δεν είχε ποτέ στο DNA του πράξεις βίας απέναντι σε αντιπάλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που προσβλέπει στην κοινοβουλευτική του ανάδειξη ως κυβέρνηση, δεν έχει καμία ανάμιξη, ούτε επικροτεί τέτοιες πράξεις».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…