Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Χριστούγεννα με ακόμη μεγαλύτερη «γειτονιά του Άη Βασίλη»

Χριστούγεννα με ακόμη μεγαλύτερη «γειτονιά του Άη Βασίλη»

0
Ai_vasilis_015-empros

Θα λειτουργήσει στην κεντρική πλατεία 8 έως 23 Δεκεμβρίου με πέντε σπιτάκια

Για μια συλλογική προσπάθεια χαράς και ανθρωπιάς κάνει λόγο η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης κ. Ευτέρπη Στάντσιου    

 
Για μια μεγαλύτερη, πιο εντυπωσιακή και ακόμη πιο αισιόδοξη και γιορτινή, σε πείσμα των καιρών, γειτονιά του Άη Βασίλη κάνει λόγο το Λύκειο των Ελληνίδων, που ανέλαβε πέρυσι για πρώτη φορά την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και φέτος συνεχίζει με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις, ακόμη περισσότερες συμμετοχές και ακόμη περισσότερο μεράκι.  
Ακόμη περισσότερη συμμετοχή στη φετινή «γειτονιά του Άη Βασίλη»
Η «γειτονιά του Άη Βασίλη» θα ανοίξει τις πόρτες της φέτος για μικρούς και μεγάλους στις 8 Δεκεμβρίου και την επόμενη ημέρα 9 Δεκεμβρίου θα τελεστούν τα εγκαίνια. Θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, οπότε σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα συμμετέχοντες, ξανθιώτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή και να ανταλλάξουν ευχές. «Φέτος η οικογένεια του Άη Βασίλη Μεγαλώνει», σημειώνει η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης κ. Ευτέρπη Στάντσιου, που αναφέρει ότι το εγχείρημα που υλοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια ΑΜΘ, το δήμο Ξάνθης, όλοι οι πολιτιστικοί φορείς, αλλά και οι περισσότεροι καρναβαλικοί σύλλογοι, ενώ στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και άλλες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν ξεχωριστά, όπως το Δέντρο των Ευχών των Προσκόπων και το μπαζάρ του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης.  
Με δύο νέα σπιτάκια οι γιορτινές εκδηλώσεις
Η «γειτονιά του Αη Βασίλη» φέτος γίνεται και «πλουσιότερη» σε πρόγραμμα και εκδηλώσεις. Στο χώρο που θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία θα προστεθούν άλλα δύο σπιτάκια και συνολικά θα βρίσκεται εκεί το σπίτι του Άη Βασίλη, όπου ο αγαπημένος Άγιος θα βγαίνει αναμνηστικές φωτογραφίες με τα παιδιά, το σπιτάκι με τα γλυκά, όπου θα διατίθενται πακεταρισμένα γλυκά, άλλα χειροποίητα και άλλα με τη συνεισφορά όλων σχεδόν των αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων της Ξάνθης, το σπιτάκι με τις χριστουγεννιάτικες μικροκατασκευές και τα δώρα που θα κατασκευάσουν εθελοντές- μέλη συλλόγων ή θα προσφερθούν από εποχιακά καταστήματα, το «καραμελόσπιτο» που μάλλον θα αποτελέσει το αγαπημένο στέκι των παιδιών με πολύχρωμα γλειφιτζούρια και καραμέλες και τέλος το καφενεδάκι, όπως και πέρυσι, με καφέ, ζεστό κρασί και γλυκά εδέσματα.  
Η Ξάνθη στήριξε την περσινή χριστουγεννιάτικη γειτονιά
Η περσινή αντίστοιχη εκδήλωση κρίθηκε επιτυχημένη, καθώς αποτέλεσε ένα χώρο γιορτής και χαράς και μαζί μία συλλογική έκφραση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 7.130 ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στο γηροκομείο, το ψυχολογικό κέντρο και οικογένειες που είχαν ανάγκη για καύσιμα, ξύλα, ενοίκια, νοσήλια, φάρμακα, απορρυπαντικά κλπ.  
Μία πρωτοβουλία με πολυσήμαντο ρόλο
«Για μας είναι πάνω απ’ όλα μια συλλογική και καθολική προσπάθεια», επισημαίνει η κ. Στάντσιου, τονίζοντας ότι ο σκοπός της διοργάνωσης έχει τρεις διαστάσεις: να δώσει χαρά, αισιοδοξία και μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο μήνυμα των Χριστουγέννων, να εξυπηρετήσει το φιλανθρωπικό σκοπό και να τονώσει την κίνηση στην τοπική αγορά. Ειδικά για την αλληλεγγύη προς τους ευπαθείς οικονομικά συμπολίτες, η πρόεδρος του ΛτΕ σημειώνει: «φέτος η ανάγκη είναι πολλαπλή. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, ωστόσο προσπαθούμε να ανακουφίσουμε έστω και λίγο, έχοντας πάντα στο νου ότι η ζωή μας άλλαξε για όλους με την κρίση, όμως για κάποιους έφερε κυριολεκτική ανατροπή ζωής». 

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…