Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Οι… αγανακτισμένοι «xanthifans»

Οι… αγανακτισμένοι «xanthifans»

0
xanthifans-empros

«Ξενερώσαμε με τη διοίκηση» αναφέρει σε ανακοίνωση ο ξανθιώτικος σύλλογος φιλάθλων

Ο Στυλιάρας διαιτητής στον αυριανό αγώνα Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη        

Δεν έφτανε η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, η χαμηλή βαθμολογική της θέση και η συνέχεια στο πρωτάθλημα που – βάσει των εμφανίσεων – αναμένεται δύσκολη, η Skoda Ξάνθη έχει μπροστά της άλλο ένα ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει και αφορά τις σχέσεις της με τους Ξανθιώτες φιλάθλους.
Το συγκεκριμένο ζήτημα πάντως έχει τις ιδιαιτερότητες του καθώς αφορά μία μεγάλη μερίδα φιλάθλων οι οποίοι έχουν απογοητευτεί από τα παραπάνω γεγονότα, όπως και από την εχθρική αντιμετώπιση που ισχυρίζονται ότι έχουν από την ξανθιώτικη ΠΑΕ, με μία «κόντρα» που κρατάει από πέρσι και συνεχίζεται και φέτος.
Συγκεκριμένα ο σύλλογος φιλάθλων «xanthifans» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ούτε λίγο – ούτε πολύ καταλογίζει ευθύνες για την σταδιακή απομάκρυνση του κόσμου στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλο, ενώ κάνουν αναφορά και στην κίνηση στην οποία είχαν προχωρήσει πέρσι οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης, οι οποίοι είχαν εκδώσει ανακοίνωση κατά μερίδας των «xanthifans», οι οποίοι μετά τον περσινό εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ, αποδοκίμασαν παίκτες – διοίκηση για την εικόνα της ομάδας (ήταν η 7η συνεχόμενη ήττα της Skoda Ξάνθη).  
Οι «αγανακτισμένοι» xanthifans  
Στην ανακοίνωση τους οι «xanthifans» μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως δεν τους επετράπη να αναρτήσουν πανό που έγραφε «Xanthifans» στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Πανθρακικό, αλλά και κάθε οπαδικό πανό. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Ξάνθης στην ανακοίνωση τους καταλήγουν πως έχουν ξενερώσει με την ομάδα, όπως και οι απλοί φίλαθλοί της…
Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Ο Α.Ο. Ξάνθης, η αγαπημένη μας ομάδα δεν διάγει και τις καλύτερες αγωνιστικά ημέρες της ιστορίας του. Η παρατεταμένη αγωνιστική καθίζηση που έχει τα τελευταία χρόνια καθηλώνοντας την στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, έχει αρνητικές συνέπειες στην ηρεμία της και δυστυχώς και στις τακτικές που ακολουθεί επί χρόνια η διοίκηση της ομάδας, πράγμα το οποίο συνεχίζει με την ίδια «μαεστρία» και φέτος, έχοντας μια χαμηλού επιπέδου επικοινωνιακή πολιτική. Οδηγώντας με τον τρόπο αυτό μια μεγάλη μερίδα του ποδοσφαιρικού κοινού της πόλης σε συστηματική αποχή από το γήπεδο ή ακόμη χειρότερο σε αδιαφορία προς την ομάδα της πόλης».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης οι «xanthifans» αναφέρουν:
«Επειδή νοιώθουμε πώς ζούμε σε κωμικοτραγικές καταστάσεις , που σκοπό μοναδικό έχουν να διαλύσουν το οπαδικό κίνημα της πόλης για ακόμη μία φορά, υπενθυμίζουμε σε κάποιους ότι με τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες μαθαίνονται εύκολα στην δυστυχώς μικρή μας πόλη, έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται και οι τελευταίες συμμαχίες.
Ξενερώσαμε, όπως ξενέρωσε όλος ο κόσμος της ομάδας μας από την συμπεριφορά της διοίκησης. Αγαπάμε τόσο πολύ την ομάδα μας όμως, που αν αποφασίσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας με κόσμιο τρόπο, είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε.
Ως τότε… ήμαρτον! Έχουμε και οικογένειες!» καταλήγει η ανακοίνωση.  
Η συνέχεια σε… δύο εβδομάδες  
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια τίποτα δεν προμήνυε τη ρήξη στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές καθώς η ΠΑΕ είχε παρευρεθεί μέσω αντιπροσωπειών της (με μέλη της Διοίκησης και παίκτες) πολλές φορές σε εκδηλώσεις των «xanthifans» οι οποίοι από την πλευρά τους είχαν τιμήσει παίκτες, ενώ είχαν ανταποκριθεί και στο κάλεσμα του μεγαλομετόχου Χρ. Πανόπουλου για συσπείρωση και στήριξη, στο ¨φινάλε¨ της σεζόν 2009-2010, όταν η Skoda Ξάνθη κινδύνευε με υποβιβασμό.
Το θετικό στην παρούσα φάση είναι ότι η Skoda Ξάνθη αγωνίζεται εκτός έδρας και η κατάσταση ενδεχομένως θα εκτονωθεί, ή καλύτερα θα… αναβληθεί για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι (με τον Αστέρα Τρίπολης), όπου αναμένεται να δούμε εάν θα υπάρξει συνέχεια στην «κόντρα» ή αν μέχρι τότε δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και επιστρέψει το φιλικό κλίμα. Η μικρή προσέλευση Ξανθιωτών φιλάθλων στο γήπεδο εξάλλου είναι εμφανής σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι και το θετικό για όλες τις πλευρές θα ήταν να βρεθεί μία «χρυσή τομή» έτσι ώστε και οι ποδοσφαιριστές να έχουν μεγαλύτερη και πιο δυναμική υποστήριξη, αλλά και οι φίλαθλοι να μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας.  
Χωρίς Ντάνι και Φλίσκα στο Περιστέρι η Skoda Ξάνθη  
Στα αγωνιστικά, με απογευματινή προπόνηση συνέχισε χθες την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη ενόψει του αυριανού αγώνα στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών. Ο Νίκος Κωστένογλου μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα έριξε το βάρος στην τακτική ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ασκήσεις στα τελειώματα φάσεων. Σήμερα και μετά την μεσημεριανή προπόνηση που θα ξεκινήσει στις 13:00 θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στη συνέχεια στην Αθήνα για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο.
Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεδομένες για την ξανθιώτικη ομάδα είναι οι απουσίες των Ρικάρντο Ντάνι (τραυματίας) και Κώστα Φλίσκα (τιμωρημένος λόγω της κόκκινης που αντίκρισε στο προηγούμενο ματς) ενώ δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.  
Ο Στυλιάρας διαιτητής στο αυριανό παιχνίδι  
Ο διαιτητής Δημήτριος Στυλιάρας της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας ορίστηκε ¨ρέφερι¨ της αυριανής αναμέτρησης ανάμεσα στον Ατρόμητο Αθηνών και τη Skoda Ξάνθη στο γήπεδο του Περιστερίου. Βοηθοί του Στυλιάρα ορίστηκαν οι Χαρίσης (1ος – ΕΠΣ Γρεβενών) και Βερρής (2ος – ΕΠΣ Λέσβου), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών).

SUPER LEAGUE  


12η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012
17.15: Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη (Novasports 2)
Διαιτητής: Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)
17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Ο.Φ.Η. (Novasports 1)
Διαιτητής: Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)
19.30: A.E.K. – Λεβαδειακός (Novasports 2)
Διαιτητής: Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012
15.00: Κέρκυρα – Βέροια (Novasports 1)
Διαιτητής: Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
17.15: Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος (Novasports 1)
Διαιτητής: Μαντάκης (ΕΠΣ Ημαθίας)
17.15: Πλατανιάς – Παναθηναϊκός (Novasports 3)
Διαιτητής: Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)
19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός (Novasports 1)
Διαιτητής: Μάνταλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012
19.30: Πανθρακικός – Άρης (Novasports 2)
Διαιτητής: Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 31
2. Π.Α.Ο.Κ. 23
3. Πανιώνιος 21
4. Αστέρας Τρίπολης 20
5. Ατρόμητος Αθ. 17
6. Παναθηναϊκός 16
7. ΠΑΣ Γιάννινα 15
8. Ο.Φ.Η. 13
9. Λεβαδειακός 12
10. Πλατανιάς 12
11. Κέρκυρα 11
12. Πανθρακικός 10
13. Skoda Ξάνθη 10
14. Άρης 10
15. Βέροια 9
16. Α.Ε.Κ. 8

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά τους αγώνες μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική ο Παύλος Μελά Κουτσού

Την Κυριακή 28 Απριλίου Ξεκινούν την Κυριακή 28 Απριλίου οι αγώνες μπαράζ ανόδου στην Γ’ Ε…