Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μύηση στο πιο… σπαρταριστό φεστιβάλ της πόλης!

Μύηση στο πιο… σπαρταριστό φεστιβάλ της πόλης!

0

Ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις του 2ου φεστιβάλ κωμωδίας στην Ξάνθη

Ένας θεσμός γέλιου, ετοιμότητας, αυτοσχεδιασμού και οξυδέρκειας βάζει θεμέλια στην πόλη. 9 μέρες με πλήθος πρωτότυπων εκδηλώσεων    

Ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις του 2ου φεστιβάλ κωμωδίας της Ξάνθης, που θα διαρκέσουν έως και τις 2 Δεκεμβρίου. Μπορεί να μην αποτελεί ένα είδος γνώριμο για τους ξανθιώτες, όμως υπόσχεται γέλιο και μύηση σε μία πρωτότυπη διοργάνωση με πλήθος εκδηλώσεων που αφορούν όλους τους ξανθιώτες και όχι μόνο.
Ο Παναγιώτης Κούδας, υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής, που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν, μέσα από τις σελίδες του «Ε», τις μορφές των δράσεων ενός κωμικού φεστιβάλ, αλλά και την παρουσία που έχουν στην Ελλάδα, μιλά αυτή τη φορά για τη συμμετοχή καλλιτεχνών και ομάδων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και τον ενθουσιασμό με τον οποίο ανταποκρίθηκαν. Σημειώνει ότι το παρών θα δώσουν ειδήμονες του χώρου, καταξιωμένοι στο είδος τους, αλλά και ερασιτέχνες από την Ξάνθη και άλλες πόλεις, που θέλουν να μυηθούν, να… εκτεθούν και να περάσουν καλά!
Στη φετινή διοργάνωση αρωγοί είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ, ο δήμος Ξάνθης, οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Βάτραχοι» και «Γέφυρα», καθώς και κάποια μπαρ της πόλης. Οι εκδηλώσεις είναι πολλές και πρωτότυπες. Αφορούν μικρά και μεγάλα παιδιά, περιλαμβάνουν θέατρο, σεμινάρια, εκθέσεις, stand up comedy, προβολές και θεατρικά παιχνίδια. «Με την περσινή εμπειρία και με όσα θα ανακαλύψουμε στην πορεία, φιλοδοξούμε το φεστιβάλ κωμωδίας να αποτελέσει ένα θεσμό της πόλης. Το στοίχημα, όπως πάντα, είναι η συμμετοχή και η στήριξη του κόσμου», σημειώνει ο Παναγιώτης Κούδας.  
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ  
Σάββατο 24 Νοεμβρίου
-Εγκαίνια Εκθέσεων Κόμιξ
Έκθεση έργων κόμιξ των Τάσο Παπαϊωάννου και Ηλία Κυριαζή με θέμα το τσιγάρο και έκθεση κόμιξ των Διονύση Ατζαράκη και Γιάννη Γιαγιά
Στο στέκι των Βατράχων και σε cafe της παλιάς πόλης.
-Trio Karate & Δ. Ατζαράκης
Βραδιά Stand Up Comedy με τέσσερις νέους Κωμικούς. To Τριο Καράτε (Δημήτρης Χριστοφορίδης, Θωμάς Τσαλαπάτης, Βύρων Θεοδωρόπουλος) και μαζί τους ο Διονύσης Ατζαράκης.
Αίθουσα «Αρίωνας» 22:00  
Κυριακή 25 Νοεμβρίου
-Φρεναπάτη
«Πέρασαν 15 χρόνια από τη μέρα που εκείνη, η μητέρα του, τον έδιωξε από κοντά της. Ώσπου τελικά, σήμερα, αποφασίζει να τον αναζητήσει. Καταφεύγοντας στη σπηλιά ενός μάγου, βλέπει να ζωντανεύουν μπροστά της σκηνές από το παρελθόν του γιου της, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στις αναμνήσεις της μαζί του. Τί πιο φευγαλέο από τις αναμνήσεις και το παρελθόν; Πείτε μου όμως κάτι που να μην είναι φευγαλέο σ’ αυτόν τον κόσμο. Κάτι που να είναι πραγματικό και όχι φαινομενικό. Η αγάπη που μοιάζει το πιο πραγματικό απ’ όλα, στην ουσία δεν είναι τίποτα. Ένα απλό γκρίζο λιθάρι είναι χίλιες φορές πιο χειροπιαστό απ’ ότι η αγάπη. Κι όμως η αγάπη είναι πιο απτή, πιο πυκνή και πιο βαριά κι απ’ τα βαθύτερα της γης υλικά. Είναι ένα όνειρο που κάνει τον κόσμο να μοιάζει με… Φρεναπάτη.»
Μία κλασική ιστορία αγάπης, που δημιουργήθηκε μέσα από τη διάθεση των παιδιών για θέατρο και παιχνίδι. Για θέατρο δηλαδή, μιας και το θέατρο είναι παιχνίδι.
Οι Μικροί Μάγοι δημιουργήθηκαν πριν έναν μόλις χρόνο, το Νοέμβρη του 2011, στο πλαίσιο των εργαστηρίων της C. for Circus, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας καλλιτεχνών με έδρα στη Θεσσαλονίκη.
Παρουσιάζουν το έργο «Φρεναπάτη» του Pierre Corneille
Στην αίθουσα του Λύκειου Ελληνίδων, στις 12:00
-Σεμινάριο Θεατρ. Παιχνιδιού
Σεμινάριο θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά & Εφήβους.
Δηλώστε Συμμετοχή
Αίθουσα του «Λύκειου Ελληνίδων» Ξάνθης, 13:30  
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου
-Μιλάμε για το HUMOR
Ομιλίες για το Humor και την παραγωγή κωμωδίας απο διάφορους ομιλητές.
Αμφιθέατρο Προκάτ της Πολυτεχνικής σχολής / 21:30
-MasterClass – ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Ο επίσημος προσκελκλημένος του 2ου Φεστιβάλ Κωμωδίας, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, παραδίδει ένα Master Class (ανοικτή συζήτηση) για την κωμωδία, την υποκριτική, το θέατρο και την εμπειρία του γενικότερα.
Αμφιθέατρο Προκάτ της Πολυτεχνικής σχολής / 22:30  
Τρίτη 27 Νοεμβρίου
ΑΝΤΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ
Ο Δημήτρης Δημόπουλος σε ένα One Man Show, παρουσιάζει την πρώτη μεγάλου μήκους παράσταση του για την παραγωγή του πρώτου DVD stand up comedy στην Ελλάδα.
Αμφιθέατρο Προκάτ της Πολυτεχνικής σχολής / 21:30  
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου
ΤΗΕΑΤRE SPORTS
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια παράσταση με την αυθεντική διαγωνιστική μορφή Τheatre Sports. Mια βραδιά αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Sports με τρεις ομάδες να διαγωνίζονται για την πρώτη θέση.
Δημοτικό Αμφιθέατρο 21:30  
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου
-ΌΡΝΙΘΕΣ
Η ομάδα 4Frontal παρουσιάζει το έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη διασκευασμένο για εφήβους. Θα παρουσιαστεί σε Λύκεια της Ξάνθης
-DRACULA IN FAR WEST
Η θεατρική ομάδα της Γέφυρας παρουσιάζει το έργο του Στάθη Μαυρόπουλου.
Δημοτικό Αμφιθέατρο 21:30  
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου
ΌΡΝΙΘΕΣ
Η ομάδα 4Frontal παρουσιάζει το έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη διασκευασμένο για εφήβους. Θα παρουσιαστεί σε Λύκεια της Ξάνθης.  
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου
Σεμινάριο Σεναριογραφίας
Σεμινάριο για την συγγραφή σεναρίου με την Γεωργία Χιόνη.  
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου
-Σεμινάριο Υποκριτικής
Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Θοδωρή Σκυφτούλη.
-ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ
Bar Theater – Αυτοσχεδιαστικό δρώμενο από την ομάδα Roswitha. Θα ακολουθήσει συναυλία – party λήξης του Φεστιβάλ. Άνω Κάτω Βar 22:00
-Party Λήξης
Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος προσκαλεί καλλιτέχνες της Ξάνθης στην σκηνή του Άνω Κάτω για μια συναυλία λήξης του Φεστιβάλ. Συμμετέχουν: Since10, Αντώνης Μουσαδές. Άνω Κάτω Βar 23:30μμ  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…