Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κλείνουν» πάλι την Περιφερειακή Ενότητα σήμερα και τη Δευτέρα

«Κλείνουν» πάλι την Περιφερειακή Ενότητα σήμερα και τη Δευτέρα

0
perifereiaki_enotita_xanthis

Έντονη η διαμαρτυρία των υπαλλήλων της Π.Ε. Ξάνθης για τη διαθεσιμότητα. Το ψήφισμα της ΓΣ  

«Λουκέτο» βάζουν διαμαρτυρόμενα τα μέλη του συλλόγου των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τα μέτρα που πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα. Σε ψήφισμα της ΓΣ την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της Π.Ε. Ξάνθης αποφάσισαν να «κλείσουν» το κτίριο Παρασκευή και Δευτέρα με κατάληψη και να συστρατευτούν με τους υπόλοιπους συλλόγους των Π.Ε. ανά την περιφέρεια. Στο κείμενο του ψηφίσματος γίνεται επίσης λόγος για πλήρη αποψίλωση και απορρύθμιση των υπηρεσιών, καθώς και για αναποτελεσματική προσπάθεια δημοσιονομικού εξορθολογισμού.  
Το ψήφισμα των εργαζομένων της ΠΕ Ξάνθης
1. Το νέο Μνημόνιο, εκτός των άλλων εξουθενωτικών για όλους μας μέτρων, επιχειρεί να αλλάξει πλήρως το εργασιακό καθεστώς των δημόσιων υπαλλήλων, να επιβάλει τις ελεύθερες απολύσεις και να προσθέσει δεκάδες χιλιάδες ανέργους στους ήδη υπάρχοντες, που πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο.
2. Προβλέπει απολύσεις μονίμων υπαλλήλων ή αορίστου χρόνου, είτε με την κατάργηση των οργανικών θέσεων και την διαθεσιμότητα-απόλυση όσων καταργείται η οργανική τους θέση, είτε μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων-μετακινήσεων σε «τόπους μακρινούς» με την απειλή της απόλυσης ή τον εξαναγκασμό σε παραίτηση, είτε με την θέση σε αργία οποιουδήποτε «μη αρεστού» υπαλλήλου που απλώς παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο για «παραπτώματα» όπως «ανάρμοστη συμπεριφορά» εντός ή εκτός υπηρεσίας.
3. Το κουβάρι των απολύσεων ήδη άρχισε να ξετυλίγεται με τους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
4. Είναι φανερό ότι στόχος δεν είναι ένα «αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη δημόσιο». Το αντίθετο μάλιστα. Με τόσες απολύσεις θα επέλθει πλήρης αποψίλωση και απορύθμιση των υπηρεσιών. Δεν επιτυγχάνεται καν ο «δημοσιονομικός εξορθολογισμός» του. Πώς να το πιστέψει κανείς άλλωστε, όταν ύστερα από τόσα μέτρα, ύστερα από την καταβαράθρωση των μισθών, την εξαθλίωση των εργαζομένων κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, τις στρατιές των ανέργων και τη διάλυση των όποιων κοινωνικών παροχών (υγεία, παιδεία, πρόνοια κλπ), το έλλειμμα όλο και μεγαλώνει.
Καταργούνται τα όποια δικαιώματα έχουν ακόμα απομείνει στο δημόσιο, για να ισοπεδώσουν και να αφοπλίσουν συνολικά τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καταλύεται η κάθε κοινωνική λειτουργία του κράτους και παραδίνονται ολόκληροι τομείς του δημοσίου τομέα στον ιδιωτικό.
5. Σ’ όλη την Ελλάδα έχουν ήδη ξεσπάσει μαζικές κινητοποιήσεις, με καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις. Είναι ανάγκη αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί με συντονισμό και αποφασιστικότητα. Για να αποτρέψουμε τις διαθεσιμότητες-απολύσεις. Για να καταργήσουμε τις διατάξεις που οδηγούν σε άμεση ή έμμεση απόλυση. Μ’ αυτά τα αιτήματα
α. Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΟΣΥΑΠΕ την Πέμπτη 22 Νοέμβρη
β. Προχωρούμε σε κατάληψη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης την Παρασκευή 23 και Δευτέρα 26 Νοέμβρη.
γ. Προωθούμε το συντονισμό και τον κοινό αγώνα με τους αντίστοιχους συλλόγους της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης.
δ. Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ να συγκληθεί άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να υλοποιήσει τις αποφάσεις του ψηφίσματός του, να πάρει απόφαση «κλεισίματος» των υπηρεσιών της Π.Α.Μ.Θ.. Μόνο έτσι η στήριξη θα είναι ουσιαστική δίνοντας ένα μήνυμα στους κυβερνώντες ότι η «τρομοκρατία» κατά των εργαζομένων δεν θα περάσει.
ε. Καλούμε την ΟΣΥΑΠΕ να πάρει αποφάσεις συντονισμού πανελλαδικού αγώνα διαρκείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…