Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γερμανοί και Τούρκοι «στοχεύουν» τη Θράκη;

Γερμανοί και Τούρκοι «στοχεύουν» τη Θράκη;

0
xartis_thrakis-empros

Δημοσίευμα στα «Επίκαιρα αναφέρει ότι: «Οι Γερμανοί ζητούν επαναχορήγηση ιθαγένειας σε 50.000 μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν απελαθεί

Γίνεται λόγος για γεωπολιτικό σχεδιασμό αποσταθεροποίησης της χώρας μας.
«Εικασίες…», σχολιάζει ο πρέσβης κ. Α. Αλεξανδρής. Τι ίσχυε και τι ισχύει για την ιθαγένεια

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» το οποίο αναφέρεται σε ένα σχεδιασμό που υλοποιείται από Γερμανούς σε συνεργασία με την Άγκυρα και αφορά στους μουσουλμάνους της Θράκης που έχασαν την ιθαγένειά τους και τους οποίους προσδιορίζει σε 50.000! Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι Γερμανοί δια του κ. Φούχτελ και του κ. Ράιχενμπάχ της ομάδας δράσης task forse πιέζουν την κυβέρνηση για επαναχορήγηση της ιθαγένειας σ’ αυτούς τους μουσουλμάνους οι οποίοι – όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα – «σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σε ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες».  
Πεδίο δράσης μεθοδεύσεων και σχεδιασμών Γερμανών και Τούρκων η Θράκη;
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο αποσκοπεί στο να επιτραπεί η επιστροφή των 50.000 μουσουλμάνων ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί. Επίσης γίνεται λόγος για «αλυτρωτικά παιχνίδια» που παίζει η Τουρκία στην Θράκη, για έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό που έχει στηθεί μέσω ενός «δικτύου οργανώσεων και συλλόγων που έχουν στηθεί μεθοδικά και διευρύνθηκε και εξαπλώθηκε μεταφέροντας την προπαγάνδα στην Ευρώπη αναφέροντας ως πρωτεργάτη το «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων της Δ. Θράκης και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης». Ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένας «σιωπηλός» γεωπολιτικός σχεδιασμός με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρα μας και ως τελικό στόχο να την καταστήσουν «Συρία»(!), ενώ συνδέει τον σχεδιασμό αυτό με τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Γερμανών και των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η σύγκρουση ΗΠΑ – Γερμανίας στον ελληνικό χώρο μεταφέρεται και στο χώρο των μουσουλμάνων. Υπάρχουν σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες και σχεδιασμοί μέσω των οποίων κάποιοι – αν προχωρήσουν – θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Συρία». Η Θράκη και η Αττική αποτελούν πεδία των σχεδιασμών τους. Αξίζει να επισημανθεί επί παραδείγματι η παρουσία των αξιωματικών του …Κατάρ στην τεθωρακισμένη ταξιαρχία της Ξάνθης υπό το πρόσχημα της εκπαίδευσης στα στάνταρ του ΝΑΤΟ να πιστέψουμε με περίσσια αφέλεια ότι το Κατάρ που είναι ο μπροστάρης της διάλυσης της Συρίας δεν βρήκε ανάμεσα σε τόσα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ χώρο για εξάσκηση και στέλνει αξιωματικούς όχι απλά στην Ελλάδα αλλά στην Θράκη όπου υπάρχουν χιλιάδες Σουνίτες μουσουλμάνοι…».
Το «Ε» αναδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το δημοσίευμα κρατώντας αποστάσεις καθώς όλα αυτά δεν αποδεικνύονται. Παράλληλα παραθέτει ένα ιστορικό για το νομικό πλαίσιο που ίσχυε παλαιότερα και αυτό που ισχύει σήμερα για την ιθαγένεια.  
Τι ίσχυε και τι ισχύει για την ιθαγένεια
Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Κώστα Γούναρη ο Παλαιός Κώδικας για την Ιθαγένεια και συγκεκριμένα το άρθρο 19 προέβλεπε ότι όποιος έλληνας πολίτης αλλογενής έφευγε από την χώρα του αφαιρούνταν αυτόματα η ελληνική ιθαγένεια χωρίς καν να ενημερωθεί. Έτσι έχασαν πολλοί μουσουλμάνοι της Θράκης την ιθαγένειά τους οι οποίοι πήγαιναν για απλή επίσκεψη στην Τουρκία. Μάλιστα – όπως αναφέρει ο κ. Γούναρης – υπήρχαν πολλοί μουσουλμάνοι που επέστρεφαν από την Τουρκία και κατόπιν τους κοινοποιούνταν ότι έχασαν την ιθαγένειά τους όταν χρειάζονταν κάποια συναλλαγή με τις δημόσιες υπηρεσίες. Κάποιοι προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν και επανέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια κάποιοι ελάχιστοι (περί τους 200 στην Ξάνθη και Κομοτηνή σύμφωνα με μια πηγή) παραμένουν ανιθαγενείς. Η διάταξη αυτή καταργήθηκε το 1997 και έκτοτε υπήρξε μια συζήτηση να δοθεί δυνατότητα επαναχορήγησης σ’ αυτούς που έχουν χάσει την ιθαγένειά τους και βρίσκονται στην Τουρκία όμως δεν υπήρξε κάποια νομική ρύθμιση. Πάντως ο κ. Γούναρης καθιστά σαφές ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να δίνει τη δυνατότητα επαναχορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σ’ αυτούς που την έχουν χάσει». Αναφορικά μ’ όλα αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα των «Επίκαιρων», σχολιάζει : «Θεωρώ ότι είναι ακραία σενάρια…όμως μ’ όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια τίποτε πλέον δεν μπορεί να μας ξενίζει».  
«Εικασίες…», σχολιάζει ο πρέσβης κ. Αλεξανδρής
Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα αλλά και το θέμα που θίγει σχετικά με τον αριθμό των μουσουλμάνων (50.000 )που έχουν χάσει την ιθαγένειά τους και διαμένουν στην Τουρκία, ο πρέσβης κ. Αλέξης Αλεξανδρής τόνισε: «Αυτό το νούμερο είναι αυθαίρετο…δεν προκύπτει από πουθενά. Προφανώς δεν αφορά μόνο τους έλληνες πολίτες μουσουλμάνους αλλά και αυτούς που επέστρεψαν από άλλες χώρες όπως από την Γερμανία και είχαν διπλή ιθαγένεια. Η Τουρκία πριν δύο χρόνια δεν επέτρεπε την διπλή ιθαγένεια και όσοι ήθελαν να στήσουν μια επιχείρηση στην Τουρκία έπρεπε να είναι Τούρκοι πολίτες. Τώρα αυτό δεν ισχύει. Σ’ ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα περί μεθοδεύσεων και σχεδιασμών είναι εικασίες…»  

Οι Γερμανοί ζητούν επαναχορήγηση ιθαγένειας σε 50.000 μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν απελαθεί    


Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο. Το περιοδικό «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν τις γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και τους οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή. Πρόκειται για έναν πυρήνα 50 χιλιάδων και πλέον ανθρώπων που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σε ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Ο μηχανισμός προπαγάνδας του βαθέος κράτους της Άγκυρας βρίσκει τώρα αρωγό -γράφει το άρθρο του περιοδικού- τη γερμανική task forse, η οποία έχει αναλάβει την επιτόπια υλοποίηση του σχεδιασμού του Βερολίνου, που είναι σε πλήρη γνώση της Άγκυρας. Όπως έχουν αναφέρει κατ’ επανάληψη τα «Επίκαιρα», Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες αναμένουν τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη. Όταν δοθεί το «ok», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες -αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και την Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής, αλλά όπως προαναφέρθηκε και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στη γείτονα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …