Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Βόλεϊ: Με την τέλεση του αγιασμού άρχισε η σεζόν στον «Ερμογένη»

Βόλεϊ: Με την τέλεση του αγιασμού άρχισε η σεζόν στον «Ερμογένη»

0
emogeneis_sima-empros

Με επτά αγωνιστικά τμήματα θα συμμετέχει στα περιφερειακά πρωταθλήματα ο ξανθιώτικος σύλλογος

Η άνοδος στην Α2 ανδρών το μεγάλο «στοίχημα»      

     
Με την τέλεση του αγιασμού άρχισε κι επίσημα την Κυριακή η αγωνιστική σεζόν για τον σύλλογο βόλεϊ «Ερμογένης» Ξάνθης, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο θα συμμετέχει στα περιφερειακά πρωταθλήματα με επτά αγωνιστικά τμήματα.
Περισσότεροι από 130 αθλητές όλων των τμημάτων με τους προπονητές τους και τους παράγοντες του συλλόγου, αλλά και πολλοί γονείς αθλητών, παρευρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Μπαλτατζής», όπου έγινε ο αγιασμός ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αριστοτέλης Τσότρας στη σύντομη ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Εύχομαι σε όλους τους αθλητές να έχουν μία καλή αγωνιστική περίοδο με επιτυχίες και διακρίσεις. Πάνω απ’ όλα εύχομαι να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να κυλήσουν όλα ομαλά και βάσει προγραμματισμού.
Στην ανδρική ομάδα εύχομαι μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας να καταφέρουμε να πετύχουμε φέτος το στόχο της ανόδου στην Α2, ενώ στα παιδιά των ακαδημιών να μπορέσουν μέσα από τα παιχνίδια να μάθουν το «ευ αγωνίζεσθαι» γιατί στον αθλητισμό δεν υπάρχει μόνο η νίκη ή ήττα, αλλά και ο σεβασμός προς τον αντίπαλο».  
Τα τμήματα του «Ερμογένη»  
Ο «Ερμογένης» Ξάνθης έχει στις τάξεις του επτά αγωνιστικά – αναπτυξιακά τμήματα και άλλα τρία καθαρά αναπτυξιακά. Αυτά είναι τα εξής:
Ανδρικό: Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Παίδων: Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Παμπαίδων: Τρύφων Τερζόγλου
Γυναικών: Αθανάσιος Κρουστάλλης
Κορασίδων: Έλλη Παπανικολάου
Παγκορασίδων Α’: Έλλη Παπανικολάου
Παγκορασίδων Β’: Παναγιώτης Τσούπρος
Αναπτυξιακά τμήματα: Φανή Τάσσου, Χρυσούλα Κεφαλά, Γιώργος Σαββίδης.  
Η άνοδος στην Α2 το μεγάλο «στοίχημα»  
Το μεγάλο «στοίχημα» για τον ξανθιώτικο σύλλογο τη φετινή χρονιά είναι η πορεία της ανδρικής ομάδας, η οποία έχει στόχο την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία!
Τα πρωταθλήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΠΕΘΡΑΝΜΑΚ) που συγκροτούν το Δ’ Όμιλο του Εθνικού περιφερειακού πρωταθλήματος της περιόδου 2012-13 θα αρχίσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (αν και υπάρχει το ενδεχόμενο αναβολής λόγω ¨κωλύματος¨ με τους διαιτητές).
Σε κάθε μία από τις δύο διοργανώσεις μετέχουν 8 ομάδες. Στους άνδρες θα παίξουν ο ΑΟ Καβάλας, ο ΑΟ Αμυγδαλεώνα, ο ΑΟ Σερρών, ο Πανδραμαϊκός, ο Ερμογένης Ξάνθης, η ΑΕ Κομοτηνής, ο Έβρος Σουφλίου και η Νέα Βύσσα.
Στην πρεμιέρα ο «Ερμογένης» θα αγωνιστεί στη Δράμα με τον Πανδραμαϊκό ενώ το πρωτάθλημα θα τελειώσει στις 3 Μαρτίου και η πρωταθλήτρια θα ανέβει στην Α2 εθνική κατηγορία απευθείας, εφόσον ο Δ’ Όμιλος βρίσκεται μεταξύ των 4 ομίλων (από τους Δ’, Ε’, ΣΤ’, Ζ’, Η’ & Θ’) που θα διεξαχθούν με τις περισσότερες συμμετοχές ομάδων, ή μετά από μπαράζ εφόσον ο Δ’ Όμιλος, βρίσκεται μεταξύ των 2 ομίλων (από τους Δ’, Ε’, ΣΤ’, Ζ’, Η’ & Θ’), που θα διεξαχθούν με τις λιγότερες συμμετοχές ομάδων.    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…