Σχόλια 07/11/2012

0

Ψηφοφορίες στη Βουλή: Για ανθρωπιστικούς λόγους να έχουμε μόνο 31 βουλευτές.
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Χρυσή Αυγή και αστυνομικοί


Καθημερινή νυχτερινή βάρδια έχουν δύο αστυνομικοί της Ξάνθης στην περιοχή όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο της πόλης. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από αίτηση της τοπικής οργάνωσης, που επικαλέστηκε κίνδυνο επιθέσεων. Βέβαια, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, κρίσιμη είναι η προστασία των ανθρώπων, των γραφείων και των περιουσιών που συστεγάζονται στο κτίριο, γι’ αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Πάντως, οι ίδιοι οι αστυνομικοί που καλούνται να προστατεύσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής νιώθουν μάλλον, κάπως άβολα, κάποιοι λιγότερο και κάποιοι περισσότερο, αφού έτσι ενισχύεται και η εικόνα της στήριξης του ακροδεξιού κόμματος, μέσω αστυνομικών κύκλων, για την οποία πολλά έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα.
Πάντως, στις αιτίες της απόφασης φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται και τα πρώτα δείγματα αντιδράσεων κατά της παρουσίας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Ε.Δ.

Υπερβολές  


Εντάξει, κάποια προβλήματα στο Νοσοκομείο Ξάνθης – όπως και σε όλα τ’ άλλα – υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Από το σημείο όμως αυτό μέχρι την υπερβολή μόνο των ελλείψεων, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Το να μειώνουν και απαξιώνουν συνέχεια οι γιατροί τον εργασιακό τους χώρο εν ονόματι της υγείας του λαού, αυτό είναι επικίνδυνο και υπονομεύει το ίδιο το ίδρυμα. Ο μηδενισμός των πάντων δεν οδηγεί πουθενά κι ούτε βελτιώνει την υφιστάμενη κατάσταση.
Διότι οι γιατροί του νοσοκομείου με τις θέσεις και τις απόψεις που εξέφρασαν προχθές και πριν από ημέρες, είναι φωνές αντιπαραγωγικές. Δεν έχουν πρόθεση να σταθούν ως αρωγοί και βοηθοί αλλά ως σκληροί και απόλυτοι κριτές. Κρίνοντας τους άλλους και σπανίως τους ίδιους. Έτσι όμως πρόοδος δεν δημιουργείται.
Αυτά τα λόγια με ιδιαίτερη συμπάθεια για όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
«Ε»      

Πρώτα η επιβίωση  


Απόλυτα σωστή η άποψη (μία από τις πολλές) που εξέφρασαν και υπέβαλαν με το υπόμνημά τους προς την Περιφέρεια οι βιοτέχνες και βιομήχανοι της Περιφέρειάς μας. Τι υποστηρίζει αυτή η πρόταση;
Ότι πρώτα θα πρέπει να επιδιωχθεί η επιβίωση και σωτηρία των υφιστάμενων επιχειρήσεων. Που με μύριες δυσκολίες άντεξαν την λαίλαπα και που εάν δεν βοηθηθούν θα οδηγηθούν κι αυτές στο κλείσιμο.
Λογική, λογικότατη η άποψη και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν και να υλοποιηθεί. Για να πάμε από τα λόγια στα έργα επιτέλους στον τόπο αυτόν.
«Ε»      

Ποια κρίση;  


Οι Έλληνες είμαστε ο ποιο ευτυχισμένος λαός. Κάποτε χαιρόμασταν με τη «Γειτονιά», το σήριαλ, μετά με τη «Δυναστεία» και τώρα (ελέω ελληνοτουρκικής «φιλίας») με την «Σιλά» και τον «Σουλεϊμάν».
Ποια κρίση;
VEN.KAR.        

Εκλογές ζητά ο Τσίπρας  


Την ετοιμότητά του να κυβερνήσει τη χώρα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ζητάει εκλογές «εδώ και τώρα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το παρόν στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, απ’ όπου και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «ξεφτιλίζουν και καταρρακώνουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία» και «μετατρέπουν τη Βουλή σε μια λέσχη επικύρωσης των διαταγμάτων της Τρόικα».
Διεμήνυσε δε πως δεν θα τους αφήσει να παραδώσουν τη χώρα και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. «Θα τους αναγκάσουμε να προσφύγουν πολύ σύντομα στη λαϊκή ετυμηγορία. Θα πάρουμε πίσω τη χώρα, την αξιοπρέπεια, τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε «εκλογές τώρα για να σταματήσει η καταστροφή, για να μιλήσει ο λαός» και «να σωθεί ο λαός από τη νέα τυραννία».          

Η ώρα της κρίσης για την κυβέρνηση  


Η ώρα της τελικής κρίσεως έφθασε για την τρικομματική κυβέρνηση, οι πολιτικές αντοχές της οποίας θα δοκιμαστούν το βράδυ στην κρίσιμη ψηφοφορία του τρίτου μνημονίου.
Η δύσκολη μάχη είναι σήμερα και το πεδίο της αναμέτρησης είναι η Βουλή, όπου κατατέθηκε τη Δευτέρα το επίμαχο πολυνομοσχέδιο ή μνημόνιο ΙΙΙ, το οποίο σήμερα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυκτα.
Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει, εκτός από τα πυρά της αντιπολίτευσης, την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει θετικά αλλά και αντάρτες τόσο στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, που υπολογίζονται σε 5-6, χωρίς να αποκλείονται και οι δυσάρεστες εκπλήξεις.
Η καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα σημάνει αυτομάτως και το τέλος της τρικομματικής κυβέρνησης και την άμεση προκήρυξη εκλογών.          

Ο Ομπάμα υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους  


Δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις του ιδίου και των ΗΠΑ για την επόμενη των εκλογών (σε περίπτωση που επικρατήσει, φυσικά) ο Αμερικανός Πρόεδρος τάσσεται υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους!
Η πληροφορία προέρχεται από ανώτατες πηγές του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσινγκτον, ο Μπάρακ Ομπάμα θα αναλάβει -εάν επανεκλεγεί- σημαντικές πρωτοβουλίες για να επιλυθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα έχει ταχθεί κατά της λιτότητας χωρίς μονόδρομο και αυτό σημαίνει ότι δε θα διστάσει να συγκρουστεί και με την Άνγκελα Μέρκελ, που έχει σκεπάσει την Ευρώπη υπό τον μανδύα της λιτότητας!
Ο… αμερικανικο-γερμανικός πόλεμος, πάντως, ήδη έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο καθώς το ΔΝΤ δεν απορρίπτει ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, σε αντίθεση με τη Γερμανία που δεν το συζητά καθόλου.        
Παραιτήθηκαν σαράντα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος  
Αναταραχή επικρατεί στους κόλπους της Τράπεζας της Ελλάδος μετά από την παραίτηση 40 κορυφαίων στελεχών της, ορισμένοι από αυτούς μάλιστα βρίσκονταν σε κρίσιμες θέσεις.
Η απόφαση των 40 παραιτηθέντων στελεχών οφείλεται στην διάταξη που ψηφίστηκε περί αποκρατικοποιήσεων και ορίζει πως ο ανώτατος μισθός των στελεχών των διοικήσεων σε τράπεζες και ΔΕΚΟ δεν θα ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ μικτά (ή 2.900 ευρώ καθαρά).
Μεταξύ των στελεχών που υπέβαλαν την παραίτηση τους είναι ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος Γιάννης Γούσιος τον οποίο θα αντικαταστήσει η Βασιλική Ζάκκα.
Επίσης αποχωρούν ο διευθυντής Ασφαλιστικής Εποπτείας της Τραπέζης της Ελλάδος Χαράλαμπος Βογιαντζής, ο διευθυντής οικονομικών μελετών Ισαάκ Σαμπεθάι, ο Οικονομικός Διευθυντής της ΤτΕ Χ. Παπακωνσταντίνου, ο Διευθυντής Ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Διευθυντής Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΤτΕ.      

Αυξανόμενη τάση  


Πράγματι, ανησυχητική και εμφανής, για τους γνωρίζοντες, είναι η τάση μετανάστευσης των νέων, κυρίως, γιατρών προς άλλες χώρες της Ευρώπης, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και αξιοποίηση της επένδυσης που και οι ίδιοι κάνανε στον εαυτό τους με τις πολυετείς σπουδές και την κοπιώδη προσπάθεια.
Αυτό το κεφάλαιο φεύγει, μαζί με αυτούς που ήδη έφυγαν αρκετοί ακόμη επεξεργάζονται την προοπτική και πλησιάζουν όλο και περισσότερο σε αυτή την απόφαση, βλέποντας πού οδηγείται αυτή η χώρα. Το ενδιαφέρον κινητροδοτείται ακόμη περισσότερο με τις προσκλήσεις από χώρες, όπως η Γερμανία, αλλά και η Τουρκία το τελευταίο διάστημα που ζητά ιατρικό προσωπικό από την Ευρώπη για να καλύψει τις ελλείψεις της. Οι ανάγκες συγκεντρώνονται περισσότερο σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Τσανάκκαλε, απ’ ότι μάθαμε, και μάλιστα προσφέρεται και στέγη για όσους μεταναστεύσουν.
Ε.Δ.  

Αγώνας δρόμου για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους


Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που πάνε με τη συνταγή του γιατρού τους για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της πόλης μας. Κι αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε πολλά φάρμακα. Και οι μεν πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι απ’ το ένα φαρμακείο στο άλλο για να βρουν το φάρμακο οι δε φαρμακοποιοί τηλεφωνούν ο ένας στον άλλο μήπως και μπορέσουν να εκτελέσουν τη συνταγή ή την κρατούν για λίγες μέρες αν έχει προθεσμία ώστε να βρουν τα φάρμακα και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους…Κι όλα αυτά γιατί οι πολυεθνικές άλλαξαν πολιτική (μιας και τελείωσε το πάρτι…) και προτιμούν να εξάγουν τα συγκεκριμένα φάρμακα μιας και η τιμή τους στη χώρα μας έπεσε…παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΦ έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές αυτές έχουν εκατονταπλασιαστεί. Σε τι εποχή φτάσαμε…να στερούμαστε και το φάρμακο…
Ζούμε μέρες δύσκολες…
Μ.Ξ.  

Το μανιτάρι των παραμυθιών…


Λέγεται amanita muscaria και είναι το γνωστό μανιτάρι που εικονίζεται στα παιδικά παραμύθια, αυτό με τις βούλες…Μόνο που στα παραμύθια δεν αναφέρεται ότι είναι δηλητηριώδες! Και είναι αυτό το μανιτάρι που είναι υπεύθυνο για την μαζική δηλητηρίαση των παιδιών από την Μύκη. Όπως μάθαμε τα 11 παιδιά ( 2 απ’ αυτά ανήλικα) μάζεψαν αυτά τα μανιτάρια και τα έψησαν στα κάρβουνα πριν προλάβουν οι γονείς τους ή κάποιος μεγαλύτερος να τα ελέγξει. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης (έντονος εμετός) ήρθαν αμέσως και ευτυχώς άμεσα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Να θυμίσουμε ότι υπήρξε θάνατος από δηλητηριώδες μανιτάρι στο νοσοκομείο Ξάνθης παλαιότερα. Για το γεγονός ενημερώθηκε και το ερεύνησε ο σύλλογος Μανιταρόφιλων Ξάνθης και θα εκδώσει ανακοίνωση με οδηγίες.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…