Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σοβαρές ελλείψεις στο φυλάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου

Σοβαρές ελλείψεις στο φυλάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου

0
fylakeio_Ag.Konstantinos-empros

Χωρίς επικοινωνία, εξοπλισμό και υποδομές ο αστυνομικός της βάρδιας

Καταγγελία από τη Συνδικαλιστική Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης. Δηλώνουν ενοχλημένοι από την αδιαφορία  

Επανέρχεται εκ νέου στο θέμα των σοβαρών ελλείψεων στο μεθοριακό φυλάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Ξάνθης, αφού παρά το γεγονός ότι έχουν επιστήσει και άλλες φορές την προσοχή στο πρόβλημα, δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση, αλλά ούτε καν διαγνώστηκε καλή πρόθεση, όπως φαίνεται από το κείμενο της νέας καταγγελίας της Ένωσης για το θέμα. Στο κείμενο αναφέρουν μια σειρά από προβλήματα στην επικοινωνία του αστυνομικού της βάρδιας, του ελέγχου και της ασφάλειας, αλλά και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και υποδομή, που κάνουν σχεδόν «διακοσμητικό» το ρόλο του αστυνομικού στο σημείο.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρουν:
«Η Συνδικαλιστική Κίνηση Ξάνθης όπως έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση, θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται προς κάθε υπεύθυνο έως ότου ικανοποιηθούν πλήρως τα κριτήρια λειτουργίας του μεθοριακού σταθμού αφού κάποιοι θέλουν να λειτουργεί.
8 μήνες μετά το τελευταίο έγγραφό μας και τη διαπίστωση των τεχνικών υπηρεσιών ότι δε γίνεται να υπάρξει βελτίωση στην υλικοτεχνική υποδομή του σταθμού, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στον Άγιο Κωνσταντίνο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα τα όποια έως ότου τα λύσουν δε θα σταματήσουμε να τα αναδεικνύουμε και να επιζητούμε τη λύση τους.
Συνεχίζει να:
-Δουλεύει μόνος του σε βουλγαρικό έδαφος σε 8ωρη βάρδια άοπλος!
-Δεν έχει μέρος να καθίσει με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένος σε καιρικές συνθήκες και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός!
-Δεν έχει ασύρματο γιατί δεν φρόντισαν να φτάνει το σήμα εκεί!
-Δεν πιάνει το κινητό ελληνικό δίκτυο οπότε είναι αδύνατη η επικοινωνία με το κέντρο αλλά και την υπηρεσία του!
-Δεν έχει τερματικό (υπηρεσιακό Η/Υ) με αποτέλεσμα ο μόνος έλεγχος που μπορεί να κάνει να είναι η ταυτοπροσωπία!
Ως συνδικαλιστική κίνηση ρωτάμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η αδιαφορία σας. Επίσης περιμένουμε να λάβουμε απάντηση στην ερώτηση αν ο σταθμός πληροί τα ευρωπαϊκά κριτήρια λειτουργίας.
Ο έλληνας αστυνομικός αισθάνεται ασφαλής εκεί πάνω;
Ενώ το θέμα έχει φτάσει αρκετές φορές στο κοινοβούλιο μέσω επερωτήσεων βουλευτών, μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός της αδιαφορίας των υπευθύνων, καθώς το κενό στην ασφάλεια της χώρας παραμένει ανοιχτό».  

Κ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέα πρόστιμα για παράβαση των μέτρων σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

8.000 ευρώ συνολικά για παραβιάσεις από καφενείο και video club καφετέρια Δύο πρόστιμα επι…