Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένα «παζλ» αλληλεγγύης δυναμώνει την πόλη απέναντι στην κρίση

Ένα «παζλ» αλληλεγγύης δυναμώνει την πόλη απέναντι στην κρίση

0
kataskinotes_paixnidia_10_2012-empros

Χωρίς τυμπανοκρουσίες σύλλογοι και εθελοντές συγκεντρώνουν ρούχα και παιχνίδια για να βοηθήσουν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη  

Τη δική τους συνεισφορά δίνουν, όσο η ύφεση βαθαίνει σύλλογοι και εθελοντές, προκειμένου να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερη είναι η ευαισθητοποίηση για τα παιδιά, γι’ αυτό και συνεχώς διοργανώνονται καμπάνιες με συλλογή σχολικών ειδών, ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών σε καλή κατάσταση, ώστε να μη στερηθούν τα απαραίτητα τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά και άπορων οικογενειών, καθώς και μικρά παιδιά που ζουν σε ιδρύματα.
Ανάμεσα στις άλλες προσπάθειες που γίνονται, τη συμβολή τους βάζει και ο σύλλογος Κατασκηνωτών, ο οποίος συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης, ρούχα, παιχνίδια, βρεφικά είδη και καρότσια, τα οποία στη συνέχεια έδωσε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης για να τα διοχετεύσει καταλλήλως σε όσους έχουν ανάγκη. Το έργο αυτό ανέλαβαν οι εργαζόμενοι από το «Βοήθεια στο Σπίτι», που κάλεσαν οικογένειες, ώστε να πάρουν ό,τι θεωρούν απαραίτητο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου κ. Γιώργο Παπασταματίου ήδη έχουν προσέλθει 26 μέλη οικογενειών και έχουν πάρει διάφορα είδη για τα παιδιά τους, όπως ρούχα και παιχνίδια που είναι συγκεντρωμένα για αυτό το σκοπό στη «στέγη» του Κέντρου. Η διαδικασία συνεχίζεται για να διατεθούν όλα όσα έχουν συγκεντρωθεί και να ανταποκριθεί η προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για κάθε προσφορά γίνεται καταγραφή των στοιχείων, ώστε να τηρηθεί ένα αρχείο από το Κέντρο.
Στην προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης ενταγμένος είναι εδώ και καιρό και ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης. Με μία νέα του δράση, ο όμιλος έχει ευαισθητοποιήσει και μαθητές που συμβάλλουν εθελοντικά στο κοινωνικό έργο του. Την Πέμπτη μαθητές του 3ου λυκείου συγκεντρώθηκαν στο χώρο του ομίλου Σκακιστών για να πακετάρουν δέματα με ρούχα και παπούτσια, που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας για χρηστική ανακύκλωση και τα οποία θα διατεθούν στα παιδιά των παιδικών χωριών SOS και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…