Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέο «χειρόφρενο» στη μεταφορά μαθητών

Νέο «χειρόφρενο» στη μεταφορά μαθητών

0
mathites_dromologia_diamartyria2-empros

Δεν καταβλήθηκε μέρος των οφειλόμενων σε ΚΤΕΛ-ταξί, όπως είχε συμφωνηθεί με το Γ.Γ. του ΥΠΕΣ

Τα ταξί δεν εκτελούν από σήμερα μεταφορές, ενώ για τα ΚΤΕΛ ισχύει η μεταφορά με τα καθορισμένα τακτικά δρομολόγια    

Μία εβδομάδα κράτησε η ομαλοποίηση στο χώρο της Παιδείας με την έναρξη των σχολικών δρομολογίων, που ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση με το Γ.Γ. του ΥΠΕΣ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέρος των οφειλόμενων, περίπου 200 ευρώ, θα καταβληθούν στους μεταφορείς της Ξάνθης. Οι τελευταίοι εκτέλεσαν τα δρομολόγια για μία εβδομάδα, χωρίς συμβάσεις, στηριζόμενοι στις υποσχέσεις που έλαβαν, αλλά αυτές διαψεύστηκαν στην πορεία της εβδομάδας κι έτσι, η «υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης ΑΕ» και ο συνεταιρισμός ταξί Eurotaxi Ξάνθης, πήραν απόφαση να «παγώσουν» ξανά τα δρομολόγια, καθώς, όπως έχουν εξηγήσει ήδη, αδυνατούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος, χωρίς κάποια συνδρομή από το κράτος.
Νέος κύκλος ταλαιπωρίας αναμένει έτσι από σήμερα μαθητές, γονείς, αλλά και τις ίδιες τις σχολικές μονάδες, αφού κάποιοι μαθητές δε θα μπορέσουν να πάνε στο σχολείο.  
«Λυπούμαστε, αλλά αδυνατούμε»
Στην κοινή του ανακοίνωση η «υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης ΑΕ» και ο συνεταιρισμός ταξί Eurotaxi Ξάνθης, σχετικά με τη νέα παύση των δρομολογίων σημειώνουν: «Όπως αναφέραμε και στο κοινό δελτίο τύπου της Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε. και του Συνεταιρισμού Ταξί EUROTAXI Ξάνθης της 01 Οκτωβρίου 2012 ξεκινήσαμε την μεταφορά των μαθητών μετά από τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ανδρεάδη ότι θα μας καταβληθεί μέρος από τα οφειλόμενα χρήματα για την σχολική περίοδο 2011-2012 με πρώτη κατανομή χρημάτων στις 02/10/2012.
Δυστυχώς ενώ από την πλευρά μας ξεκινήσαμε την δρομολόγηση μαθητικών όλη αυτήν την εβδομάδα (01/10/2012 – 05/10/2012) και μεταφέραμε τους μαθητές χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και δίχως να έχει υπογραφεί κάποια σύμβαση, η υπόσχεση που πήραμε από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν τηρήθηκε με συνέπεια από την Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 δεν θα πραγματοποιήσουμε μαθητικά δρομολόγια.
Σε συνάντηση που έγινε σήμερα (Παρασκευή) το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη Φώτη, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες εκ μέρους του για επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ανδρεάδη, αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Ως εκ τούτου η μεταφορά των μαθητών από την Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012, δεν θα πραγματοποιηθεί από πλευράς του Συνεταιρισμού Ταξί Eurotaxi Ξάνθης, ενώ για την Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε. θα γίνει με τα καθορισμένα τακτικά δρομολόγια της και με την είσπραξη του αναλόγου αντιτίμου, κατά πενήντα (50%) τις εκατό μειωμένου, με την επίδειξη από τον μαθητή του ειδικού μαθητικού δελτίου σύμφωνα με τον νόμο.
Σαν Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε. και Συνεταιρισμός Ταξί Eurotaxi Ξάνθης δεν θέλουμε να προκαλούμε αναστάτωση σε γονείς και μαθητές αλλά δυστυχώς χωρίς την πληρωμή των δεδουλευμένων μας δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την μεταφορά των μαθητών»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …