Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το ΕΒΕ ενεργοποιείται στον τομέα του τουρισμού

Το ΕΒΕ ενεργοποιείται στον τομέα του τουρισμού

0
eve-empros

Ίδρυση μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την τουριστική ανάπτυξη του νομού

Δρομολογείται η καταγραφή του τουριστικού προϊόντος σ’ ένα έντυπο μέσω του οποίου θα γίνεται η προσέλκυση τουριστών
 
Δυναμικό ρόλο στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ξάνθης. Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος κ .Στέλιος Μωραΐτης δρομολογείται ένα εγχείρημα στο τομέα της τουριστικής προβολής και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού με στόχο τη δημιουργία ενός τουριστικού οδηγού, ο οποίος και θα αντιπροσωπεύει όλο το τουριστικό πακέτο που έχει να προβάλει ο νομός μας και θ’ αποτελεί τη βάση για την προσέλκυση τουριστών μέσω τουριστικών πρακτορείων από το εξωτερικό και το εσωτερικό.  
Καταγραφή των τουριστικών διαδρομών του νομού μας
«Έχουμε τον πλουσιότερο νομό στη χώρα από πλευράς πλεονεκτημάτων. Μπορούμε να αναπτύξουμε πολλές μορφές τουρισμού όπως ο αρχαιολογικός, ο θρησκευτικός, ο οικοτουριστικός, ο παραλιακός. Συνδυάζουμε βουνό και θάλασσα, λίμνη και ποταμό. Έχουμε τα Άβδηρα που μπορούν να είναι η αιχμή του δόρατος για την προσέλκυση τουριστών. Τόση ιστορία τόσους αρχαίους φιλοσόφους που πρέπει να τους προβάλλουμε και ν’ αναδείξουμε την ιστορία των Αβδήρων με πολλούς τρόπους. Ξεκινώντας από μια απλή σήμανση στους δρόμους, έως φυλλάδια με ιστορικές αναφορές σ’ αυτή. Επίσης η πολυπολιτισμικότητα που τον χαρακτηρίζει είναι ένας ανεκτίμητος πλούτος καθώς μπορούμε να προσελκύσουμε μουσουλμάνους και ευρωπαίους τουρίστες. Έχουμε όλες τις δυνατότητες να καταστεί ο νομός μας ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Χρειάζεται ένας σωστός σχεδιασμός και πολλή δουλειά. Το Επιμελητήριο θα ξεκινήσει την καταγραφή όλων αυτών των πλεονεκτημάτων σ’ ένα τουριστικό έντυπο με στόχο να συγκροτήσει το τουριστικό πακέτο του νομού», επισημαίνει ο κ. Μωραΐτης εξηγώντας το στόχο της προσπάθεια αυτής.  
Το ΕΒΕ θα συστήσει Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Τουριστικής προβολής και πώλησης του τουριστικού προϊόντος της Ξάνθης
Η στόχευση είναι ο επισκέπτης να γνωρίζει ποιους χώρους πρέπει να επισκεφτεί, πως θα ξεναγηθεί, τι θα φάει, που θα διαμείνει. Όπως σημείωσε ο κ. Μωραΐτης το πακέτο αυτό θα είναι κοστολογημένο και δεν θα περιοριστεί μόνο στην προβολή αλλά και στην τουριστική αγορά. Δηλαδή στην απευθείας συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού και του εσωτερικού που θ’ αναλάβουν την προώθηση και την προσέλκυση τουριστών. «Αρχικά θα το κάνουμε για το νομό μας και στην συνέχεια μπορούμε να το επεκτείνουμε για όλη την περιφέρεια», τονίζει ο κ. Μωραΐτης και για το σκοπό αυτό το Επιμελητήριο προτίθεται να δημιουργήσει μια Μη κερδοσκοπική εταιρεία που θ’ αναλάβει το έργο της χάραξης των τουριστικών διαδρομών του νομού και τη δημιουργία ενός τουριστικού πακέτου που θ αποτελεί και το τουριστικό προϊόν του νομού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros. gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…