Σχόλια 17/10/2012

0

Τέλος στο αφορολόγητο για τα παιδιά! Εκτός από τη μονιμότητα ενοχλεί τώρα και η γονιμότητα…

  «Ανάσες» ζωής  


Πέντε ανθρώπους θα σώσει Αλεξανδρουπολίτης με την μεταμόσχευση οργάνων του σε διάφορους ασθενείς.
Δότης είναι σαραντάχρονος, ο οποίος «χτυπήθηκε» από εγκεφαλική αιμορραγία βαρύτατης μορφής. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε επιστροφή από τον εγκεφαλικό θάνατο, ρωτήθηκε η οικογένειά του για το εάν επιθυμούσαν να δοθούν τα όργανά του σε άλλους πάσχοντες.
Κι αυτοί, προς τιμή τους, παρά την οδύνη τους, συμφώνησαν αμέσως στη δωρεά των οργάνων του. Χειρονομία ύψιστης εθελοντικής προσφοράς! Που δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχει προχωρήσει ακόμη όσο θα έπρεπε. Κι έτσι, χάνουν τη ζωή τους άλλοι γιατί τελειώνει το λάδι τους, όπως λέει ο λαός στην πολύχρονη αναμονή.
Το μάθημα ανθρωπιάς από την Αλεξανδρούπολη είθε να γίνει παράδειγμα και για άλλους.
«Ε»      

Προσοχή στα τσακάλια!  


Δεν είναι κακό να υπάρχει μια ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση στο να προστατεύονται όλα τα είδη ζώων. Ήμερα και άγρια.
Περισσότερη όμως προσοχή απαιτούν τα άγρια διότι κινδυνεύουν με αφανισμό, σε αντίθεση με τα οικόσιτα.
Έτσι, ένα από τα είδη που βρίσκεται κοντά μας είναι και το τσακάλι. Αυτό απαιτεί περισσότερη προσοχή γιατί κινείται γύρω από χωριά ή στην περίμετρο της πόλης, οπότε κινδυνεύει περισσότερο.
Γι’ αυτό προσοχή λοιπόν. Τα τσακάλια χρειάζονται γιατί βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση.
«Ε»    

Στο δήμο Θεσσαλονίκης  


Στη δίκη για την υπεξαίρεση στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ακούγονται σημεία και τέρατα. Και διαβάζοντάς τα ο απλός πολίτης φρικάρει!
Διότι η κομπίνα ήταν μεγάλη, τα εκατομμύρια ευρώ πάρα πολλά. Και οι μοιρασιές πολλές. Από προϊσταμένους, διευθυντές και αντιδημάρχους. Οι οποίοι γνώριζαν και δεν μιλούσαν. Το γιατί, εύκολα το καταλαβαίνει κανείς.
-Πολλά τα χρήματα. Και τα στόματα ήταν μπουκωμένα…
«Ε»

Ευτυχώς καλοκαιρία  


Θ’ αργήσουν να γίνουν οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης για δύο λόγους, συζητούσαν προχθές δυο φίλοι.
Ο πρώτος είναι ότι η τιμή είναι απαγορευτική και ο δεύτερος ότι ο καιρός βοηθάει να μην σκέφτεται κανείς το κρύο.
Έτσι, οι νοικοκυραίοι αναβάλουν τις παραγγελίες για αργότερα όσο οι θερμοκρασίες είναι ακόμη υψηλές. Για αργότερα, με τα κρύα, έχει ο θεός της Ελλάδος!
«Ε»    

Ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι εμείς…  


Βοά ο διεθνής Τύπος για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Η χρεοκοπημένη χώρα μας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι για τα χάλια της οικονομίας της, αλλά για τα πλούσια κοιτάσματα μετάλλων, πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει.
Η γαλλική Le Monde σε άρθρο της αναφέρει: «Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς κύκλους, η Ελλάδα είναι παραγωγός πετρελαίου και καλύπτει το 0,5% των αναγκών της. Η παραγωγή αυτή μπορεί να είναι πολύ μικρή, αλλά αποτελεί την απαρχή για την άντληση μεγάλων ποσοτήτων μαύρου χρυσού.»
Άλλη γαλλική εφημερίδα, η La Tribune, κάνει λόγο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ενδέχεται να διαδραματίσει η υπερχρεωμένη Ελλάδα στην εξόρυξη χρυσού.
Σύμφωνα με το Bloomberg, εκτός από πλούσια κοιτάσματα βωξίτη και περλίτη που διαθέτουμε, η Ελλάδα μέχρι το 2016 θα μπορούσε να γίνει η πρώτη παραγωγός χρυσού της Ευρώπης, ξεπερνώντας ακόμη και τη Φινλανδία που κατέχει την 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη προμηθευτών χρυσού.
Μπαράζ δημοσιευμάτων σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναλύουν τα οφέλη που θα είχε η χώρα μας από την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου. Εμείς όμως εδώ κωφεύουμε, κλείνουμε τ’ αυτιά στις σειρήνες της ανάπτυξης. Επιμένουμε οικολογικά…    

«Αν δεν πάρουμε τα λεφτά θα πεθάνουμε από ασφυξία»  


Με δραματικούς τόνους απευθύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού. Μιλώντας στους βουλευτές όλων των κομμάτων είπε ότι «αν δεν πάρουμε τα χρήματα των δανειακών συμβάσεων θα πεθάνουμε από ασφυξία».
Ο κ. Στουρνάρας εξέπεμψε SOS προς τους βουλευτές για την έγκαιρη εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. και χαρακτηριστικά τους κάλεσε να διαβάσουν τον σημερινό διεθνή Τύπο. Θα δείτε, τους είπε, ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια. Αυτό σημαίνει, συμπλήρωσε, ότι τα χρήματα που προορίζονται για εμάς τα θέλουν και άλλοι. Αν δεν τα πάρουμε τώρα θα πεθάνουμε από ασφυξία.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, από τα συνολικά 240 δισ. των δύο δανειακών συμβάσεων απομένουν ακόμη 90 για να πάρουμε. Τα χρήματα αυτά, τόνισε θα μας φτάσουν αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αν όχι, δεν μας φτάνει τίποτε. Τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με την Τρόικα, με την προϋπόθεση και της επιμήκυνσης ανέρχονται σε 13,5 δισ. για τη διετία 2013-2014. Αν όλα πάνε καλά, επανέλαβε, τότε δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Αν όχι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα.  

Μειώθηκαν στο μισό οι ακάλυπτες επιταγές  


Ούτε το «ψεύτικο» χρήμα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει εν μέσω κρίσης, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών σημείωσε εντυπωσιακή πτώση στην ελληνική αγορά κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2012.
Σύμφωνα με στοιχεία του Τειρεσία ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών που έχουν εντοπισθεί κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους ανέρχεται σε 104.773, ενώ η μείωση που έχουν σημειώσει φτάνει το 41,43% σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2011.
Παράλληλα, σημαντική πτώση καταγράφεται και στο χρηματικό ποσό που αντιπροσωπεύουν αυτές οι επιταγές, που ανέρχεται αθροιστικά σε 1,098 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μείωση που φτάνει στο 36,28% σε σχέση με πέρυσι.
Σημειώνεται πως ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας κατά το οποίο βρέθηκαν οι λιγότερες ακάλυπτες επιταγές -7.601 τεμάχια, πτώση 20,44% συγκριτικά με τον Αύγουστο- .        

Βρούτσης: Κανονικά το δώρο των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους  


Κανονικά θα καταβληθεί φέτος το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους, αποσαφήνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
“Το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί κανονικά εφέτος στους συνταξιούχους” είπε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Ωστόσο, “οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από του χρόνου”, συμπλήρωσε ο Υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το φετινό δώρο Χριστουγέννων θα είναι το τελευταίο που θα λάβουν οι συνταξιούχοι.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τρόικα είχε ζητήσει να κοπεί από το 2012 το επίδομα εορτών Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.
Σημειώνεται πως περίπου 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου (πρώην πολιτικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί κ.λπ.) θα λάβουν ως επίδομα Χριστουγέννων 400 ευρώ έκαστος. Ενδεχόμενη δε κατάργησή του δώρου θα οδηγούσε στην άμεση εξοικονόμηση 180 εκατ. ευρώ.    

Παρέμβαση Εισαγγελέα  


Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Μύκης με ψήφισμά του, όπου εμμένει σε πολλά σημεία του κειμένου να χαρακτηρίζει «παρανομία» τη στάση των αρμόδιων υπηρεσιών για το ζήτημα των 20 παιδιών του Εχίνου. Επίσης γίνεται λόγος για αντισυνταγματικότητα και αδικία απέναντι «σε αθώες ψυχές τραυματίζοντας τα στα πρώτα στάδια της ζωής τους που καλούνται να περάσουν από τα θρανία».
Το ψήφισμα είναι σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο και αυτό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού ο δήμος Μύκης μέχρι στιγμής έχει δείξει να προσπαθεί να αποφεύγει να πολώνει το κλίμα και να προτιμά ένα πιο χαμηλό προφίλ. Προφανώς είναι θέμα προτεραιοτήτων και όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.
Ε.Δ.    

Πάνε για αναβολή οι εκλογές Διοικητικού συμβουλίου του Δ.Π.Θ


Για σήμερα ήταν προγραμματισμένες να γίνουν οι εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου στο Δ.Π.Θ. Όπως είναι γνωστό ανακοινώθηκαν προ ημερών οι υποψηφιότητες όμως όπως πληροφορούμαι μάλλον οι φοιτητές θα βάλουν και πάλι το χέρι τους και θα τις αναβάλουν για μια ακόμη φορά. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες μας έκαναν λόγο για κατάληψη της πρυτανείας…Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το νόμο αν οι εκλογές αναβληθούν για δύο συνεχείς φορές τότε θα γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω μιας πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας. Τουλάχιστον να εκλεγεί έστω και έτσι διοικητικό συμβούλιο και να μην διαιωνίζεται επ’ άπειρον για κατάσταση που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Μ.Ξ.

«Βάζει το χέρι του στη φωτιά» ο δήμαρχος για τη γέφυρα (;!!!)


Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου Ξάνθης αναφορικά με τη γέφυρα στον περιφερειακό. Από πού αντλεί τόση βεβαιότητα ότι η γέφυρα δεν έχει πάθει μεγάλη ζημιά και δεν χρειάζεται εκ νέου κατασκευή παρά μόνο κάποιες επιδιορθώσεις και μάλιστα βάζει και το χέρι του στην φωτιά όπως λέει! Έχει κάνει αυτοψία και έχει τέτοιες εξειδικευμένες γνώσεις στη μηχανική και στο σκυρόδεμα που του επιτρέπουν τέτοια συμπεράσματα; Τη στιγμή μάλιστα που το πόρισμα της επιτροπής αναφέρει μη αναστρέψιμες ζημιές σε 4 δοκάρια γιατί έχουν κοπεί οι τένοντες και αυτοί δεν μπορούν ν’ αντικατασταθούν γιατί είναι μέσα στο μπετόν. Πως ο δήμαρχος αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη, αγνοώντας μάλιστα τη γνώμη των ειδικών; Δηλαδή αν εισακουστεί η άποψή του και γίνουν κάποιες επιδιορθώσεις θ’ αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη αν η γέφυρα γκρεμιστεί και θρηνήσουμε θύματα;
Περίεργη πάντως η παρέμβαση του δημάρχου για ένα τέτοιο θέμα…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…