Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Οι Γιορτές της Π. Πόλης σε εικόνες

Οι Γιορτές της Π. Πόλης σε εικόνες

0
dimotiki_pinakothiki-empros

Ο φακός του «Ε» επιχειρεί να αιχμαλωτίσει στιγμές, παραστάσεις , εικόνες, «μοντάροντας» έτσι το …φιλμ  των φετινών γιορτών

Ο κόσμος τίμησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέφτηκε τις εκθέσεις αλλά τίμησε δεόντως και τα σουβλάκια των συλλόγων


Μια εικόνα χίλιες λέξεις και ο φακός του «Ε» επιχειρεί να αιχμαλωτίσει στιγμές, παραστάσεις , εικόνες, «μοντάροντας» έτσι το …φιλμ  των φετινών γιορτών της Π. Πόλης που ολοκληρώνονται αύριο. Γιορτές που γίνονται υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης όμως παρόλα αυτά προσπάθησαν και το πέτυχαν ως ένα μεγάλο βαθμό να ξεσηκώσουν και πάλι τους Ξανθιώτες που πλημμύρισαν τα στενά σοκάκια της Παλιάς Ξάνθης, να προσελκύσουν επισκέπτες, να δώσουν ζωντάνια στην πόλη και τα μαγαζιά της, να δώσουν μια ανάσα γιορτής, ξενοιασιάς, γλεντιού, λίγο πριν ένα δύσκολο χειμώνα.

Ναι στα εικαστικά αλλά ναι και στα σουβλάκια
Και πάλι την τιμητική τους είχαν τα στέκια των συλλόγων και το σουβλάκι καταναλώθηκε δεόντως αλλά τα πράγματα φέτος ήταν τα πιο ισορροπημένα ανάμεσα στο καθαρά γλεντζέδικο ύφος που εκπροσωπείται από τους συλλόγους και το …ψυχαγωγικό μέρος που εκπροσωπείται από τις μουσικές, εικαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλες οι μουσικές εκδηλώσεις είχαν κοινό τόσο στην κεντρική όσο και στην νεανική σκηνή αλλά και στην σκηνή στο «Νησάκι» που φιλοξενούσε πολλές δράσεις,  ενώ πλήθος κόσμου επισκέφτηκε τις εκθέσεις στην Δημοτική Πινακοθήκη. Κοινό είχαν και οι εκδηλώσεις στο Μονοπάτι της Ζωής αλλά και της ΦΕΞ και γενικώς υπήρχε μια πλειάδα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα…που οι Ξανθιώτες και  οι επισκέπτες μας τις τίμησαν κι αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχουν τρόποι και χωρίς μεγάλο μπάτζετ να λειτουργήσει ο θεσμός και μάλιστα χωρίς να υπολείπεται του βασικού χαρακτηριστικού του που είναι μια γιορτή όπου συνυπάρχει το γλέντι και ο πολιτισμός.   

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…