Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Γυναικείο ποδόσφαιρο: Φιλικός αγώνας προετοιμασίας για τη «Βασίλισσα»

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Φιλικός αγώνας προετοιμασίας για τη «Βασίλισσα»

0
gynaikeia_omada_xanthis-empros

Γνώρισε την ήττα (1-6) από την Πανσερραϊκή η ξανθιώτικη ομάδα

Την επόμενη Τετάρτη η κλήρωση για το γυναικείο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής        

Ένα δυνατό φιλικό, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό, έδωσε την Κυριακή η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου «Βασίλισσα της Θράκης». Η ξανθιώτικη ομάδα υποδέχτηκε στο γήπεδο του Κουτσού την «Πανσερραϊκή» η οποία αγωνίζεται στην Β’ Εθνική κατηγορία γυναικών, σε αντίθεση με τη νεοφώτιστη ομάδα της πόλης μας η οποία θα πάρει μέρος στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, με τις παίκτριες της σερραϊκής ομάδας που έχουν περισσότερες παραστάσεις και εμπειρία, να επικρατούν εύκολα με σκορ 1-6.
Από την πλευρά του πάντως ο προπονητής της «Βασίλισσας», Απόστολος Κουτρουλός δοκίμασε σχεδόν τρεις διαφορετικές 11άδες, καθώς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 30 παίκτριες.  
Αναλυτικά οι φάσεις του παιχνιδιού:  
11′: Η Παράσχου κάνει κάθετη μπαλιά στην Πανίδου, πλασάρει στην Μπιζεργιαννιδου αλλά το σουτ είναι πολύ άσχημο και καταλήγει άουτ.
15′: Σέντρα της Πανίδου, βρίσκει την Γεωργιάδου σε ευνοϊκή θέση με το σουτ άουτ.
16′: Η Παράσχου κάνει σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ είναι αδύναμο και δεν ανησυχεί η Παπανίκα.
19′: Κάθετη της Μπιμπή στη Ζαχαρία αλλά το σουτ ελάχιστα άουτ.
20′: Σέντρα της Μπιζεργιαννίδου, βρίσκει την Πανίδου στο δεύτερο δοκάρι άλλα το πλασέ είναι άστοχο.
22′: Κάθετη της Παράσχου στην Ζαχαρία, πασάρει στον άξονα στην Μπιζεργιαννίδου και με αριστερό πλασέ κάνει το 0-1.
24′: Σέντρα της Γεωργιάδου βρίσκει την Πανίδου στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης αλλά χάνει διπλή ευκαιρία και δεν διπλασιάζει το σκορ.
28′: Εκτέλεση φάουλ της Τσακώτα, αποκρούει σε κόρνερ η Παπανίκα.
32′: Η πρώτη φάση για την Ξανθή. Εκτέλεση φάουλ από αριστερά από την Κομήτη με την μπάλα να φτάνει στο ύψος του πέναλτι αλλά η Καμνίτσα διώχνει.
35′: Η Κατσαρού χάνει διπλή ευκαιρία, με τα σουτ της να κοντράρονται πάνω στις αμυντικές της Πανσερραϊκής.
36′: Η Εξουζίδου κάνει ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και κάνει το 0-2.
40′: Η Μπιζεργιαννιδου κάνει το 0-3 με δεξί πλάσε.
43′: Σουτ της Πανίδου, άουτ.
45′: Κάθετη της Μπιζεργιαννίδου στην Πανίδου, η οποία με την ταχύτητα της ξεπερνάει δυο αντίπαλες και βρίσκετε τετ-α-τετ με την Παπανικα και την πλασάρει και διαμορφώνει το 0-4 που ήταν και σκορ του ημιχρόνου.
47΄: Φάση διαρκείας και γκολ για την Πανσερραϊκή. Η Πανίδου σεντράρει στην Μαυρίδου στο ύψος του πέναλτι, με το πλασέ της να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι, η μπάλα να πάει παράλληλα με το τέρμα και να γλύφει το δεξί δοκάρι, να ξανασουτάρουν και η μπάλα μετά από κόντρα φτάνει στην Μπαντή που με πλασέ κάνει το 0-5.
50′: Εκπληκτική απόκρουση της Φίλια σε πλασέ της Πανίδου.
52′: Αντεπίθεση της Ξάνθης με τις Κατσαρού και Μενεσίδου όμως η Μανιάκα πρόλαβε την τελευταία στιγμή κι έδιωξε τη μπάλα.
55′: Σουτ της Κατσαρού, ελάχιστα άουτ.
65′: Γκολ για την Ξάνθη με την Κατσαρού που κρέμασε την Μανιάκα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ και 1-5.
82′: Η Πανίδου εκμεταλλευόμενη τα λάθη της άμυνας της Ξάνθης με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-6.  
Οι συνθέσεις:  
ΞΑΝΘΗ: Παπανίκα, Χασιώτη, Καρακατσάνη, Μενεσίδου, Κατσαρού, Σταυρακάρα, Τσία, Κομήτη, Μπρόσκου, Τσιρακίδου, Λαζαρίδου. Έπαιξαν ως αλλαγή και οι: Σκουλαρίκη, Ποιμενίδου, Μετοικίδου, Πολυζωΐδου, Στεφανίδου, Καραλίδου, Καραπαναγιωτίδου, Καρακατσάνη, Καραλίδου, Χατζηαντωνίου, Πάστερνακ, Μουσοπούλου, Φίλια, Ιμάμ, Ναλμπάντη, Τοπαλίδου, Στρόφυλλα, Χατζοπούλου, Κρουστάλλη, Χατζοπούλου.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΗ: Μανιάκα, Σιδηροπούλου, Μπιμπή, Μπιζεργιαννίδου, Καμνίτσα, Γεωργιάδου, Τσακώτα, Ζαχαρία, Παράσχου, Πανίδου, Εξουσίδου. Έπαιξαν ως αλλαγή και οι: Μπαντή, Μπυρίδου, Μπούζδρου και Κηπουρού.  
Στην τελική ευθεία για την έναρξη των πρωταθλημάτων  
Στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών έχουν εισέλθει τα σωματεία του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Ήδη ορίστηκε ότι σήμερα (Τετάρτη 19/9/2012) θα διενεργηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδί η κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος της Α’ Κατηγορίας ενώ μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 26/9/2012 στις 11:00, θα διενεργηθεί η αντίστοιχη κλήρωση για τα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Κατηγορίας Γυναικών.
Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δέκα σωματείων σε έναν όμιλο, της Β’ Κατηγορίας με έντεκα σωματεία που θα χωριστούν σε δύο ομίλους (ο 1ος με 6 σωματεία και ο 2ος με 5 σωματεία), και της Γ’ Κατηγορίας με 29 σωματεία τα οποία θα χωριστούν σε έξι ομίλους, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.
Ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα στοιχεία εφέτος είναι η δημιουργία, αναγνώριση από την ΕΠΟ και συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας 16 νέων σωματείων.
Αυτά είναι: ΑΣ Ιεράπετρας (ΕΠΣ Λασιθίου), ΑΣ Ολυμπιακός Μανδουκίου (ΕΠΣ Κέρκυρας), Ατρόμητος Πατρών-Ζαρουχλέικων (ΕΠΣ Αχαΐας), ΑΣΑΠ Ελπίδες Ιωαννίνων (ΕΠΣ Ηπείρου), ΑΟ Πήγασος Θριασίου 2012 (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), ΑΣ Ολυμπιάδα Υμηττού (ΕΠΣ Αθηνών), ΑΜΠΣ Βασίλισσα Θράκης (ΕΠΣ Ξάνθης), Αμαζόνες Θεσπρωτίας (ΕΠΣ Θεσπρωτίας ), ΠΑΣ Ροδιά Ξυλοκάστρου (ΕΠΣ Κορινθίας), ΑΕ Νεάπολης Λασιθίου (ΕΠΣ Λασιθίου), Μεσολόγγι 2008 (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Ίκαρος Πετρωτού (ΕΠΣ Αχαΐας), ΓΣ Εργοτέλης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Εν. Δόξα Άρτεμις (ΕΠΣ Πειραιώς), ΑΕ Παναρκαδικός (ΕΠΣ Ζακύνθου), ΑΟ Πειραιά (ΕΠΣ Πειραιώς).
Σημειώνεται πως με απόφαση του Δ.Σ./ΕΠΟ, μετά τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου, όλα τα προσφάτως αναγνωρισμένα σωματεία που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας, θα λάβουν επιδότηση 700 ευρώ ενώ σε όλα τα γυναικεία σωματεία, παλαιά και νέα, που θα συμμετάσχουν στα τρία πρωταθλήματα Γυναικείου Ποδοσφαίρου, θα λάβουν επιδότηση 1.000 ευρώ, εφόσον προσκομίσουν για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2012-2013, τουλάχιστον δέκα (10) νέα δελτία ποδοσφαιριστριών, ηλικίας 15 ετών και κάτω.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…