Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δηλώνουν «παρών» στο μέλλον της ΣΕΚΑΠ

Δηλώνουν «παρών» στο μέλλον της ΣΕΚΑΠ

0
sekap001-empros

Εκδήλωση ενδιαφέροντος κατέθεσαν οι εργαζόμενοι

Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα για τη ΣΕΚΑΠ καθώς είναι η καταληκτική προθεσμία της πρώτης φάσης της διαδικασίας πώλησης με την πρόσκληση ενδιαφέροντος που προκηρύχθηκε από τον ειδικό εκκαθαριστή. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» αρκετές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για  την αγορά μετοχών πλην της γνωστής εταιρείας του Ηλία Παπαδόπουλου, ενώ έκπληξη αποτελεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος που κατέθεσαν και οι …εργαζόμενοι!

Οι εργαζόμενοι θέλουν να αγοράσουν τη ΣΕΚΑΠ;
Ρητορικό περισσότερο το ερώτημα παρά αποτύπωση της πραγματικότητας, ωστόσο τα δύο σωματεία της ΣΕΚΑΠ μετά από σύσκεψή τους πήραν ομόφωνη απόφαση να ανταποκριθούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε ο ειδικός εκκαθαριστής μέσω της Deloite που έχει επιλεγεί ως σύμβουλος για την ολοκλήρωση της νέας διαδικασίας εξαγοράς του πακέτου μετοχών της ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ. Η απόφαση αυτή, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ενός σωματείου κ. Κώστας Γαβριηλίδης, έχει την έννοια ότι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να είναι αμέτοχοι στη διαδικασία αλλά να   έχουν λόγο για το μέλλον της εταιρείας που εργάζονται. Έτσι με την πρόσκληση ενδιαφέροντος που κατέθεσαν δηλώνουν ότι η εταιρεία έχει «παρών» και μέλλον και επιζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας της και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας: «Με την ενέργειά μας αυτή δηλώνουμε «παρών» στην προσπάθεια που γίνεται να πωληθεί η εταιρεία. Η ΣΕΚΑΠ είναι βιώσιμη παρά τα προβλήματά της και εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον της». Στην πρόταση τους κατέθεσαν πλάνο διοίκησης της εταιρείας με τη συμμετοχή τους στη διοίκηση και εξετάζουν από νομικής άποψης πόσο αυτό είναι υλοποιήσιμο.

Αν κηρυχτεί και πάλι  άγονος η ΣΕΚΑΠ θα κλείσει
Ο μεγαλύτερος φόβος που ελλοχεύει αυτή τη στιγμή είναι μήπως ο διαγωνισμός κηρυχθεί εκ νέου άγονος. Κύκλοι της ΣΕΚΑΠ εκτιμούν πως μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει το τέλος της καθώς θεωρείται απίθανο να δοθεί άλλη ευκαιρία πώλησης. Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν μπορεί να εκληφθεί η προσπάθεια των εργαζόμενων ως ένα «πυροτέχνημα» που εκφράζει όμως την αγωνία τους να πωληθεί επιτέλους η εταιρεία γιατί διαφορετικά θα κλείσει. Η προσπάθειά τους δεν έχει αντίκρισμα καθώς …εννοείται ότι δεν μπορούν αγοράσουν την εταιρεία και να συμμετέχουν στη β’ φάση του διαγωνισμού που είναι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Σημειωτέον ότι στην παρούσα φάση ζητήθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος και δόθηκαν τα επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας στους παλαιούς και νέους ενδιαφερόμενους. Στην επόμενη φάση θα ζητηθεί η κατάθεση οικονομικών προσφορών και έπεται η αξιολόγησή τους. Η διαδικασία έχει πολύ «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα και εκτιμάται ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έως το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…