Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η τουρκική διείσδυση στη Θράκη έφερε τον Τ. Κουίκ σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Η τουρκική διείσδυση στη Θράκη έφερε τον Τ. Κουίκ σε Ξάνθη και Κομοτηνή

0
kouik_1-empros

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισκέφτηκε τα Πομακοχώρια και συνομίλησε με κατοίκους

Αντιτίθεται στη δημιουργία ΕΟΖ, ζητά μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ και επίλυση του μεταναστευτικού με παρέμβαση της Ευρώπης

Περιοδεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή πραγματοποίησε την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο Τέρενς Κουίκ στην Κομοτηνή, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη και τον Μουφτή. Φτάνοντας στην Ξάνθη επισκέφθηκε τα Πομακοχώρια και συζήτησε με τους κατοίκους της Σμίνθης συνοδευόμενος από το μειονοτικό υποψήφιο του κόμματος Ιρφάν Μεχμεταλή, ενώ επισκέφθηκε επίσης και τον πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή, διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης του ΥΠΕΞ. Το απόγευμα συναντήθηκε με μέλη της τοπικής οργάνωσης στα γραφεία του κόμματος, απ’ όπου έκανε και δηλώσεις για το στίγμα της περιοδείας τους στη Θράκη. Στη συνάντηση παρών ήταν ο τομεάρχης ΑΜΘ Μπάμπης Ευστρατίου, ο Ιρφάν Μεχμεταλή, η επίσης πολιτευτής Νινή Γεωργανά και άλλα μέλη.
Ο Τέρενς Κουίκ εξέφρασε την ανησυχία του για τις συχνές επισκέψεις των τούρκων αξιωματούχων στην περιοχή και την διεισδυτικότητα της γείτονος μέσω των δράσεων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές του δραστηριότητες για το θέμα αυτό και τόνισε ότι ενημέρωση λαμβάνει μόνο από τοπικά μέσα, αφού αυτές οι ειδήσεις δε μεταφέρονται από μητροπολιτικά κανάλια και αθηνοκεντρικές εφημερίδες. Έδωσε βαρύτητα στην απομόνωση των κατοίκων της ορεινής περιοχής, σημειώνοντας ότι «το ελληνικό κράτος δεν τους θωρακίζει» και παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά από άλλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της, όπως η έλλειψη υποδομών, κυρίως σε θέματα ύδρευσης και διαδικτύου. Παράλληλα, ανέφερε ότι το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία, καθώς και η εξωτερική της πολιτική δεν αφορά μόνο τη Θράκη, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και κράτη που συνορεύουν με την Ελλάδα και έχουν μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Αναφερόμενος, στις προτάσεις του Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετέφερε τη θέση για μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ, με εμπλοκή στην έρευνα και προκαταβολή από διεθνείς παράγοντες, όπως στην Κύπρο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το ΥΠΕΞ «άνοιξε» το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, πρότεινε συνδυαστικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης και όχι μέτρα λιτότητας (πχ 5% ΦΠΑ για τουριστικές επιχειρήσεις και ενιαίος ΦΠΑ 15%), ενώ τάχθηκε κατά της δημιουργίας ΕΟΖ στη Θράκη, με βάση το ευρωπαϊκό νομικό καθεστώς. «Η πρότασή μας είναι να προχωρήσουμε στη δημιουργία δικών μας προνομιακών ζωνών, με προϋποθέσεις την απορρόφηση 50% ντόπιων εργαζόμενων και τη δέσμευση παραμονής στην περιοχή τουλάχιστον 10 χρόνια», ανέφερε ο κ. Κουίκ.
Τέλος, ζήτησε η Ελλάδα να απαιτήσει επίλυση του μεταναστευτικού και προστασία των ελληνικών συνόρων από την ΕΕ. «Αντί γι’ αυτό έρχεται και χειρότερο Δουβλίνο ΙΙΙ, όπως μαθαίνουμε», πρόσθεσε, ενώ για τη δημιουργία των Κέντρων Κράτησης Μεταναστών και το πρόγραμμα «Ξένιος Ζεύς» σημείωσε: «με την αθρόα μεταφορά αστυνομικών και τα κέντρα-στρατόπεδα δε λύνεται το πρόβλημα».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…