Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Και στην Ξάνθη σύλληψη σε εκτεταμένη επιχείρηση για παιδική πορνογραφία

Και στην Ξάνθη σύλληψη σε εκτεταμένη επιχείρηση για παιδική πορνογραφία

0
ilektroniko_egklhma-empros

14 άτομα συνελήφθησαν με κακουργηματικές κατηγορίες σε έξι πόλεις

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα πέντε συλληφθέντων. Κατασχέθηκαν 52 σκληροί δίσκοι και 172 ψηφιακοί δίσκοι με σκληρό πορνογραφικό υλικό

Μία σύλληψη στην Ξάνθη περιλάμβανε η πανελλαδική εκτεταμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Trojan Horse» (Δούρειος Ίππος), για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου και της διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανήλικους, η οποία είχε διάρκεια έξι ημερών και διενεργήθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Γιαννιτσά, Ρόδο και Κρήτη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς επέφερε σημαντικό «χτύπημα» στην καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας στην χώρα μας.

17 συλλήψεις ατόμων από 21 έως 56 ετών
Συνολικά συνελήφθησαν με κακουργηματικές κατηγορίες, δεκατέσσερα άτομα, σε έξι πόλεις, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών ακόμη ατόμων. Με Εισαγγελικές Διατάξεις δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος πέντε εκ των συλληφθέντων. Τα άτομα που συνελήφθησαν ήταν από 21 έως 56 και από αυτά 9 συνελήφθησαν στην Αθήνα και από ένα στην Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, τη Ρόδο και την Κρήτη.
Επιπλέον, για άλλους τρεις σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες. Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους διαμένει στην Κοζάνη, η δεύτερη στην Κρήτη, ενώ για τον τρίτο, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL ), ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές της χώρας ότι διαμένει στο εξωτερικό.

48.000 GB με «σκληρό» πορνογραφικό υλικό
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας, που διήρκησε δύο μήνες, εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσαν ότι χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας είκοσι οκτώ διαφορετικές IP διευθύνσεις, ημεδαπών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό, χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο) που περιείχαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας δρομολογητής (router), πενήντα δύο σκληροί δίσκοι Η/Υ , οχτώ φορητοί Η/Υ και εκατόν εβδομήντα δύο ψηφιακοί δίσκοι (cd, dvd), που περιείχαν 500.000 ψηφιακά αρχεία περίπου, με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας, συνολικού μεγέθους 48.000 GB περίπου.
Επιπλέον, για δύο από τους συλληφθέντες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν και το αδίκημα των ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του ενός βρέθηκαν εννέα αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάναβης, βάρους 72,7 γρ., ενώ στην κατοχή του άλλου βρέθηκαν 8,9gr ινδική κάνναβη, ένα μεταλλικό κουτί εντός του οποίου υπήρχαν 6,7gr σπόρια προφανώς ινδικής κάνναβης, μια μεταλλική συσκευή για τρίψιμο ινδικής κάνναβης καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα απέστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες, θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, για εξετάσεις.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν αυτοτελώς, υποβλήθηκαν αρμοδίως.

Τα ονόματα των πέντε συλληφθέντων
Με σχετικές Διατάξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας πέντε εκ των συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της προμήθειας, κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Πρόκειται για τους:
α) Μπαλτά Νικόλαο του Δημητρίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1977, στην Αθήνα, κάτοικο Αττικής,
β) Οικονόμου Παντελή του Γεωργίου και της Φεβρωνίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1956 στο Ηράκλειο Κρήτης, κάτοικο Αττικής,
γ) Οικονόμου Γεώργιο του Παντελή και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι Αττικής, κάτοικο Αττικής,
δ) Οικονόμου Ευστάθιο – Ιωάννη του Παντελή και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1991 στο Μαρούσι Αττικής, κάτοικο Αττικής και
ε) OZ ADNAN του HASAN και της HALIME , ο οποίος γεννήθηκε το 1967 στην Τουρκία, κάτοικο Αττικής.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ασκηθείσας σε βάρος τους ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καβάλα: Καταγγελία για ασυνείδητο που κλώτσησε αδέσποτο σκύλο και τον πέταξε στο λιμάνι

Ο γνωστός στην περιοχή και συμπαθής σκύλος σώθηκε χάρη στις ενέργειες των πολιτών και τη σ…