Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένας κάδος αιτία αναστάτωσης μιας γειτονιάς

Ένας κάδος αιτία αναστάτωσης μιας γειτονιάς

0
idragogia-empros

Στην οδό Υδραγωγείου  
Ευθύνες στον Π. Ταρενίδη αποδίδουν οι 30 οικογένειες, γιατί ικανοποίησε ένα άτομο!  

Ένας κάδος απορριμμάτων και μια χαριστική, έως και αντιδεοντολογική ενέργεια του αρμόδιου αντιδημάρχου Παναγιώτη Ταρενίδη, είναι η αιτία που εδώ και λίγο καιρό, μια γειτονιά στην Παλιά Πόλη βρίσκεται σε αναστάτωση.
Ας δούμε όμως το θέμα από την αρχή.
Εδώ και τριάντα χρόνια, στην οδό Υδραγωγείου 43, υπήρχε ένας κάδος απορριμμάτων. Πρόσφατα, κάποιος μουσουλμάνος γείτονας έφτιαξε το σπίτι του. Αυτός λοιπόν, θεώρησε καλό, να φύγει ο κάδος από κει που βρισκόταν τόσα χρόνια και εξυπηρετούσε τη γειτονιά, γιατί δεν ταίριαζε με το νέο σπίτι!
Και τι έκανε; Μέσω γνωστού του απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και ζήτησε την απομάκρυνση του κάδου. Και ω του θαύματος! Ο κάδος με εντολή Ταρενίδη μετακινήθηκε 150 μέτρα πιο πάνω!
Οπότε, στα καλά καθούμενα, οι περίοικοι που τριάντα χρόνια πήγαιναν τα σκουπίδια τους στον κάδο της γειτονιάς τους, τώρα, λόγω χαριστικής απόφασης του αντιδημάρχου, θα πρέπει να πάνε 150 μέτρα πιο πάνω!
Μάλιστα, οι περίοικοι συγκέντρωσαν 30 υπογραφές ζητώντας από το δήμο να μείνει ο κάδος (επιστραφεί) στην προηγούμενη θέση του. Και ενημέρωσαν για το αίτημά τους και τον δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος μάλιστα συμφώνησε με το δίκαιο αίτημά τους, όπως τους είπε, και πως πρέπει ο κάδος να επιστραφεί στη θέση του.
Όμως, παρά τη δημαρχιακή διαβεβαίωση, ο κάδος μένει ψηλά για να ταλαιπωρεί τους ηλικιωμένους ανθρώπους που ζουν εκεί, στην άκρη της πόλης…  
Λεζάντα 1: Ο κάδος όπως ήταν πριν την απομάκρυνση με εντολή Ταρενίδη. Στην αρχή ήταν δύο. Τώρα «έφυγαν» και οι δύο.
Λεζάντα 2: Εδώ ήρθε ο κάδος. Για συντροφιά του υπάρχοντος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…