Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αύριο η ανακοίνωση των «μνηστήρων» της ΣΕΚΑΠ

Αύριο η ανακοίνωση των «μνηστήρων» της ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros

Δόθηκε άτυπη παράταση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος. Φήμες για υπερατλαντικό ενδιαφέρον

Την Πέμπτη θα γίνει η συνάντηση των ενδιαφερομένων με τον ειδικό εκκαθαριστή

Όσο πάει και  επιμηκύνεται ο χρόνος αναφορικά με την λήξη της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη ΣΕΚΑΠ αφού δόθηκε άτυπη παράταση από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, στην Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, η επίσημη δημοσιοποίηση των στοιχείων των ενδιαφερομένων θα ανακοινωθεί από την σύμβουλο πωλήσεων Deloite την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον ειδικό εκκαθαριστή. 

Υπερατλαντικό ενδιαφέρον
Η  παράταση δόθηκε  – σύμφωνα με πληροφορίες  – προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν «παρών» στο νέο διαγωνισμό ακόμα και… υπερατλαντικοί όμιλοι  ώστε –λόγω της διαφοράς της ώρας- να μη χάσουν το δικαίωμα συμμετοχής. Οι κύκλοι της ΣΕΚΑΠ κρατούν στόματα ερμητικά κλειστά σχετικά με τον αριθμό αλλά και την ταυτότητα των ενδιαφερομένων και οι όποιες πληροφορίες διαρρέουν με το «σταγονόμετρο» και είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν.
Παρά τις παρατάσεις το χρονοδιάγραμμα παραμένει «σφιχτό» και η επιδίωξη του εκκαθαριστή είναι να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία πώλησης της εταιρίας μέσα στον Οκτώβριο.

Αυτοδιαχείριση …στα λόγια;
Αίσθηση προκάλεσε η …ρηξικέλευθη πρόταση των σωματείων με την πρόσκληση ενδιαφέροντας που κατέθεσαν. Ο πρόεδρος του ενός σωματείου κ. Κώστας Γαβριηλίδης σημείωσε ότι αυτή η πρόσκληση ενδιαφέροντός έχει  την έννοια ότι οι εργαζόμενοι δηλώνουν «παρών» στη διαδικασία πώλησης της εταιρείας ενώ όταν ρωτήθηκε από το «Ε» αν αυτό είναι σε θεωρητικό επίπεδο ή υπάρχει δυνατότητα οι εργαζόμενοι να καταθέσουν και  οικονομική προσφορά ο κ. Γαβριηλίδης είπε αόριστα: «Μπορεί να βρεθούν λεφτά…». Να σημειώσουμε ότι υπάρχει μια αδιευκρίνιστη σχέση μεταξύ των σωματείων και του Συνεταιρισμού που έχει το 8% και ενώ κάποιες φορές φαίνεται σ’ αυτό να συμμετέχουν εργαζόμενοι άλλες φορές δίνεται η εντύπωση ότι τις μετοχές τις έχουν μόνο οι συνταξιούχοι. Απ’  την άλλη γίνεται  λόγος για ένα μοντέλο αυτοδιαχείρισης της εταιρείας  σε περίπτωση που και αυτός ο διαγωνισμός αποβεί άκαρπος. Ένα μοντέλο που εφαρμόζεται σε εταιρείες στην Αργεντινή και …ενταύθα υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ όμως κύκλοι της ΣΕΚΑΠ τονίζουν ότι αυτό δρα αποτρεπτικά για εν δυνάμει αγοραστές. Πάντως, η συγκεκριμένη πρόταση δε φαίνεται να έχει τη στήριξη όλων των εργαζομένων καθώς αρκετοί εξ αυτών εκφράζουν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά της δεδομένου ότι προϋποθέτει διαγραφή χρεών και νέα χρηματοδότηση.
Κατά τα φαινόμενα μάλλον όλα αυτά είναι πιο …πολύ «σε λόγια να βρισκόμαστε» παρά ότι έχουν ουσία, βάση και περιεχόμενο.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …