Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διανομή βιβλίων με το πρώτο κουδούνι

Διανομή βιβλίων με το πρώτο κουδούνι

0
sxolika_vivlia-empros

Ήρθε εγκαίρως η μεγάλη μάζα των σχολικών βιβλίων. Ανακούφιση στις διευθύνσεις εκπαίδευσης

Μικρό έλλειμμα σε νηπιαγωγούς. Κενά και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
 
Βαθιά ανάσα πήραν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης με την έγκαιρη παραλαβή των σχολικών βιβλίων για τη φετινή χρονιά. Η αξιοσημείωτη καθυστέρηση της περσινής χρονιάς, που θα έμεινε γνωστή ως «χρονιά της φωτοτυπίας» είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, γι’ αυτό και φέτος μέρος της αγωνίας αφορούσε και αυτή την πλευρά της προετοιμασίας.

Ήρθαν τα βιβλία
Το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων έχει παραληφθεί από τη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και έχει ήδη διανεμηθεί στα σχολεία του νομού.
Για πρώτη φορά φτάνουν τόσο νωρίς τα βιβλία και στη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, η οποία έχει προβεί στη διανομή στα σχολεία. Τα βιβλία θα μοιραστούν με τον αγιασμό κι έτσι η χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς ελλείψεις.

Θολό το τοπίο ακόμη για τα κενά στους εκπαιδευτικούς
Όσον αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό η εικόνα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, καθώς αναμένεται η δεύτερη φάση των αποσπάσεων. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Σάββας Μελισσόπουλος σημειώνει ότι με τα τωρινά δεδομένα υπάρχει πλεόνασμα στους δασκάλους, μικρό έλλειμμα στους νηπιαγωγούς και διαφοροποιημένη κατάσταση στις ειδικότητες, όπου αλλού υπάρχει επάρκεια και αλλού μικρά κενά. «Με τη σημερινή κατάσταση βρισκόμαστε σε καλή φάση, ωστόσο αυτή ενδέχεται να διαφοροποιηθεί με τη δεύτερη φάση των αποσπάσεων», αναφέρει ο ίδιος.
Η εικόνα δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε στη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί, ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Χρήστος Ζηκούδης σημειώνει ότι υπάρχουν κενά, αλλά δεν μπορεί ακόμη να καθοριστεί το εύρος τους. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με την έλευση και των αναπληρωτών το πρώτο 10ήμερο το Σεπτέμβρη.
Το πρώτο κουδούνι χτυπά για τον αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…