Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένας πυροσβεστικός σταθμός πίσω από τις ….μπάρες

Ένας πυροσβεστικός σταθμός πίσω από τις ….μπάρες

0
VIPE_1-empros

Στην ΒΙΠΕ Ξάνθης έχουν τοποθετηθεί μπάρες και τα πυροσβεστικά οχήματα πρέπει να κάνουν τον κύκλο της ΒΙΠΕ για να βγουν σε περίπτωση πυρκαγιάς

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι του οικισμού των Παλιννοστούντων με αφορμή πρόσφατο περιστατικό. Καθησυχαστικός ο διοικητικής του Σταθμού

Οι μπάρες που είναι τοποθετημένες στην Βιομηχανική Περιοχή Ξάνθης μπορεί να διασφαλίζουν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σ’ αυτή από την ελεύθερη διακίνηση ατόμων που δεν έχουν σχέση με τις επιχειρήσεις τα βράδια, όμως δημιουργούν προβλήματα στον Πυροσβεστικό Σταθμό που έχει εγκατασταθεί σε ιδιόκτητο κτίριο πριν 2,5 χρόνια και στο δυναμικό του έχει 12 άτομα και 4 οχήματα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο σταθμός έχει ιδρυθεί με βάση ευρωπαϊκό πρόγραμμα που προβλέπει θωράκιση της ΒΙΠΕ αλλά ο τομέας ευθύνης του επεκτείνεται κατά προτεραιότητα, στον οικισμό των παλιννοστούντων, σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του δήμου Τοπείρου και μέχρι την Κεσσάνη και από τον δήμο Ξάνθης στο Εύμοιρο, Μορσίνη, Λεύκη , Πετροχώρι.

Προβληματισμός στον οικισμό των Παλιννοστούντων
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι όταν οι μπάρες είναι κλειστές μετά τις 7 το απόγευμα αν παραστεί ανάγκη και κληθεί η υπηρεσία για κατάσβεση πυρκαγιάς,  τα οχήματα πρέπει να κάνουν τον κύκλο της ΒΙΠΕ χάνοντας έστω κάποια λεπτά που πάντα όμως είναι πολύτιμα όταν πρόκειται για πυρκαγιά. Εξ’ αφορμής μάλιστα πρόσφατου περιστατικού με πυρκαγιά στον οικισμό των Παλιννοστούντων, κάτοικοι απευθύνθηκαν στο «Ε» διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση καθώς αν ήταν ανοικτές οι μπάρες το πυροσβεστικό όχημα δεν θα χρειαζόταν να κάνει τον κύκλο της ΒΙΠΕ αλλά θα έβγαινε σε δευτερόλεπτα στο δρόμο που χωρίζει τον οικισμό από την ΒΙΠΕ και θα είχε άμεση πρόσβαση στον τόπο της πυρκαγιάς.

Αμελητέες οι χρονικές διαφορές, λέει ο διοικητής του Σταθμού
Το «Ε» απευθύνθηκε στον διοικητική του πυροσβεστικού Σταθμού Πυραγό, κ. Τοπαλίδη Αναστάσιο ο οποίος παρότι παραδέχτηκε ότι αρχικά προβλημάτισε και τους ιδίους η τοποθέτηση μπαρών ωστόσο όταν εξέτασαν και χρονομέτρησαν τις αποστάσεις για να εξέλθουν από την ΒΙΠΕ περιμετρικά διαπίστωσαν ότι ο χρόνος δεν είναι παραπάνω από ένα ή δύο λεπτά οπότε και δεν τίθεται θέμα. Άλλωστε όπως είπε είναι ιδιωτικός χώρος και είναι δικαίωμα των ιδιοκτητών η φύλαξη του χώρου ενώ επιπρόσθετα σημείωσε ότι έχει δοθεί στον πυροσβεστικό σταθμό τηλεχειριστήριο για την διάνοιξη της μίας μπάρας και κλειδί για τις υπόλοιπες οπότε όταν παραστεί άμεση ανάγκη υπάρχει η δυνατότητα εξόδου με διάνοιξη των μπαρών: «Έχουμε κάνει μετρήσεις και ο χρονικές διαφορές για να βγούμε είτε πλευρικά είτε κυκλικά είναι αμελητέες. Για μας πολύ περισσότερο σημασία έχει η άμεση κλήση για πυρκαγιά από τους πολίτες  παρά η καθυστέρηση λόγω μπάρας», επισημαίνει ο κ. Τοπαλίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…