Σχόλια 02/08/2012

0
gerontes-empros

Πέσαμε κάτω από τα 10 εκ. πληθυσμό! Όπως πάμε σε πέντε-έξι αιώνες θα είμαστε μια ανάμνηση γλυκιά ή σειρά ανέκδοτων…

Μειωθήκαμε


Κάτω από τα 10 εκατ. ο πληθυσμός της χώρας. Μάλιστα σύμφωνα με την απογραφή του 2011, μειωθήκαμε οι Έλληνες κατά 300.000 άτομα!
Σήμερα, έτσι για να το γνωρίζουμε, είμαστε 9.903.268 άτομα έναντι των 10.206.595 στην απογραφή του 2001.
Συμπέρασμα; Αντί για αύξηση έχουμε μείωση. Αντί για νέα νοικοκυριά έχουμε γήρανση του πληθυσμού με τους συνταξιούχους ν’ αυξάνονται σημαντικά.
-Χώρα συνταξιούχων καταντήσαμε…
«Ε»        

Παγωμένο καλοκαίρι  


Το καλοκαίρι φέτος όχι μόνο είναι θερμό αλλά θα λέγαμε πολύ θερμό! Όμως, παρότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, κατεβαίνει η ψυχολογία του κόσμου.
Γι’ αυτό και είναι παγωμένο το φετεινό καλοκαίρι. Ο κόσμος είναι κουμπωμένος, κρατάει «πισινή» για τον χειμώνα που έρχεται και που δεν γνωρίζει τι θα του επιφυλάξει.
Παγωνιά στην ψυχή…
«Ε»    

Φιλική ερώτηση  


Φιλικά τελείως, ξενοδόχοι της περιοχής μας ρωτούν τον αντιδήμαρχο Απ. Αγκόρτσα, να τους πληροφορήσει πόσες πινακίδες φρόντισε να μπουν και να δείχνουν από και προς Βουλγαρία στους κεντρικούς άξονες της Ξάνθης.
Ακόμη: Γιατί δεν λειτουργεί το περιπτεράκι του δήμου στην κεντρική πλατεία ώστε να προωθεί με το ανάλογο προσωπικό (υπαλλήλους ή εθελοντές) τους επισκέπτες μας στην Παλιά Πόλη;
V.KAR.  

Κατάντια


Μία καταγγελία έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας, από ξανθιώτες κατασκηνωτές του κάμπινγκ Φαναρίου.
Την προηγούμενη εβδομάδα το κύμα ξέβρασε μία χελώνα καρέτα-καρέτα στην παραλία του κάμπινγκ. Το άτυχο ζώο ήταν τραυματισμένο, πιθανότατα από προπέλα σκάφους, και οι ευαισθητοποιημένοι κατασκηνωτές που το βρήκαν ειδοποίησαν αμέσως το Υπολιμεναρχείο Λάγος προκειμένου να μεριμνήσει για την περίθαλψή του, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του.
Η απάντηση που εισέπραξαν τους σόκαρε. Τους είπε λοιπόν ο υπεύθυνος αξιωματικός ότι τα αυτοκίνητα του Υπολιμεναρχείου δεν είχαν βενζίνη για να πάνε μέχρι εκεί!
Προφανώς πλέον το Υπολιμεναρχείο, λόγω έλλειψης καυσίμων αξιολογεί τα περιστατικά και επεμβαίνει όταν κρίνει ότι είναι απαραίτητο! Το ίδιο ίσως να κάνει και η Αστυνομία σιγά-σιγά ή ακόμα χειρότερα και τα ασθενοφόρα. Εκεί έχουμε καταντήσει δυστυχώς…
Και η απορία των ανθρώπων που κατήγγειλαν το γεγονός είναι η εξής: άντε ίσως η κακόμοιρη χελώνας να ήταν ούτως ή άλλως καταδικασμένη. Μήπως δούμε στο άμεσο μέλλον να χάνονται και ανθρώπινες ζωές από τέτοιες ελλείψεις;
Πού θα φτάσει πια αυτή η κατάσταση;
 
Να παραιτηθούν!


Η είδηση είναι η εξής: Διαμαρτύρονται οι συνοριοφύλακες που πρόκειται να έρθουν στην Θράκη και προβάλουν δια των εκπροσώπων τους διάφορες αστείες δικαιολογίες.
Το πράγμα είναι απλό: Αν δεν θέλουν να έρθουν, ας παραιτηθούν! Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις τους.
Και μία ερώτηση: Γιατί μόνον για 2 μήνες στη Θράκη οι συνοριοφύλακες κι όχι μόνιμα;
Τι τερτίπι είναι πάλι αυτό; Που αποσκοπεί; Να τους ξαναστείλουν πίσω στην Αθήνα για να προστατεύουν τα σύνορα του Κολωνακίου;
-Σίγουρα δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Φθόνος  


Ο φθόνος στον άνθρωπο από τον πλησίον του προέρχεται. Ο Σκύθης δεν φθονεί τον Αιγύπτιο, αλλά ο καθένας τον συμπατριώτη του. Και από τους γνωστούς, τους γείτονες και τους συνεπαγγελματίες, τους οικείους. Όπως η καπνιά είναι χαρακτηριστική ασθένεια του σιταριού, έτσι και ο φθόνος είναι ασθένεια  της φιλίας.
Μέγας Βασίλειος
Για την αντιγραφή – Ο Σχολιαστής.  

Δήμαρχος μαινόμενος…


Είχε νεύρα ο Λάκης(ας μας συγχωρέσει ο κ. δήμαρχος την οικειότητα) και τα έδειξε!
Και τι δεν κατάπιε από τον αντιδήμαρχό του κ. Αγκόρτσα! Ως και κατά του δήμου κατέθεσε στο δικαστήριο για το θέμα της δενδροφύτευσης και πάλι τον κάλυψε…Ώσπου δεν άντεξε…ούτε αυτό το πολύ μικρό πταίσμα που εν μέρει είχε και δίκιο (αν και είχε χρόνο να ενημερωθεί αν ήθελε). Ήταν ως φαίνεται η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε να του ζητήσει την παραίτησή του κεραυνοβολώντας όλο το δημοτικό συμβούλιο. Τόσο ακραίο ακούστηκε που ως και η αντιπολίτευση που έθεσε θέμα παραίτησης του κ. Αγκόρτσα ουκ ολίγες φορές, ένιωσε την ανάγκη να τον υπερασπιστεί. Ο ίδιος  ο κ. Αγκόρτσας σίγουρα δεν περίμενε αυτό το ξέσπασμα του δημάρχου αν και γνώριζε ότι είναι καιρό τώρα στην μαύρη λίστα.
Μ.Ξ.

Ροκ καταστάσεις…


… ζήσαμε και πάλι με τον κ. Βορίδη  στο δημοτικό συμβούλιο!
Βρε του λέει ο δήμαρχος ότι λέει μπούρδες, βρε του κλείνει το μικρόφωνο ο πρόεδρος…Εκείνος απτόητος όχι όμως ατάραχος. Λίγο έλειψε να τα κάνει λίμπα…Βλέπετε το ένα θέμα αφορούσε το δημοτικό περίπτερο στο Λιμνίο για το οποίο επέμενε ότι χρειάζεται οικοδομική άδεια αμφισβητώντας το έγγραφο της Επιτροπής δόμησης και το άλλο το (τι άλλο;) την κοπή δέντρων. Θέμα που κάνει τον κ. Βορίδη να …ξεφεύγει σε …tragic καταστάσεις.
Μ.Ξ.        

Αποστάσεις  


Φαεινότερο του ηλίου είναι ότι ο Σωκράτης Ξυνίδης και με την τελευταία τοποθέτησή του παίρνει αποστάσεις από την ηγεσία και τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, ο ίδιος κάνει λόγο για «νέα συλλογικότητα» που θα «εξορίσει» όσους συνεχίζουν να στηρίζουν τους «παραπαίοντες πολιτικούς φορείς».
Άρα το ενδιαφέρον του για την πολιτική, έστω και χωρίς την πρόθεση να επιδιώξει ξανά να συμμετέχει ενεργά, παραμένει. Ενδεχομένως δε, να συγκεκριμενοποιήσει και την πρότασή του αυτή με νέες παρεμβάσεις στο μέλλον.
Ε.Δ.    

Για την ιστορία  


Ωραία μας τα ‘πε η Συμβουλευτική επιτροπή για την ελληνοτουρκική φιλία και την αποτροπή του μίσους μεταξύ των δύο λαών, μέσα από τα βιβλία ιστορίας.
Δε μας είπε όμως γιατί δεν απέστειλε το συγκεκριμένο έγγραφο και στον υπουργό Παιδείας της Τουρκίας, ώστε να απευθύνει κάλεσμα και στις δύο χώρες να συγκλίνουν και να επιτευχθεί ο σκοπός της ανασύστασης της επιτροπής Βενιζέλου- Ατατούρκ για την καταγραφή της ιστορίας. Δεν είναι μόνο η αρχή της αμοιβαιότητας, αλλά και της… αποτελεσματικότητας, αφού: ποιος μπορεί να πείσει καλύτερα αμφότερες τις πλευρές να συνεργαστούν από την ίδια τη μειονότητα που βιώνει αυτή την κατάσταση; Ένα παραπάνω, αφού αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και άρα δείχνουν το σαφή δεσμό τους με τη γειτονική χώρα. Διαφορετικά, περιορίζονται στις εντυπώσεις.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…