Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέλος με συνοπτικές διαδικασίες για την κεραία της Βασ. Σοφίας

Τέλος με συνοπτικές διαδικασίες για την κεραία της Βασ. Σοφίας

0
keraia1-empros

Επρόκειτο για παράνομη κεραία. Άμεση κινητοποίηση των τοπικών αρχών

Για την ύπαρξη της κεραίας κινητής τηλεφωνίας έμαθε η διαχειρίστρια με ανώνυμο τηλεφώνημα τον Ιανουάριο. Κατεδαφίστηκε μέσα σε πέντε μήνες

Άμεσα και σε πλήρη συντονισμό λειτούργησαν οι τοπικές αρχές για την κατεδάφιση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν στον πρώτο όροφο οικοδομής επί της Βασ. Σοφίας. Με συνοπτικές διαδικασίες, η κεραία, για την ύπαρξη της οποίας οι ένοικοι της οικοδομής ενημερώθηκαν τον Ιανουάριο, κατεδαφίστηκε μέσα σε πέντε μήνες, ξεπερνώντας την εξαιρετικά δαπανηρή χρονικά οδό των ενστάσεων στην Πολεοδομία που διαρκεί ακόμη και 2-3 χρόνια, χάρη στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για προτεραιότητα στις περιπτώσεις παράνομων κεραιών.
Έκπληξη για την ταχύτητα της διεκπεραίωσης εξέφρασαν ακόμη και οι υπεύθυνοι της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Από την πλευρά τους οι ένοικοι της οικοδομής, αλλά και οι περίοικοι δεν κρύβουν την ανακούφισή τους για την διακοπή λειτουργίας της κεραίας, αλλά και την ανησυχία που τους κατέλαβε το προηγούμενο διάστημα, για όσο χρόνο διήρκησε η διαδικασία.
Την ύπαρξη και λειτουργία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν ακριβώς στην πρόσοψη καταστήματος του πρώτου ορόφου πληροφορήθηκε πρώτη η διαχειρίστρια της οικοδομής κ. Χρυσή Σιρμαλόγλου, μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος τον Ιανουάριο του 2012. Το συμβόλαιο που τέθηκε υπόψη της αργότερα ωστόσο αποδείκνυε ότι η κεραία λειτουργούσε από τον προηγούμενο Αύγουστο. Οι ένοικοι αμέσως ενημέρωσαν και τους περίοικους και ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να διαπιστώσουν περί τίνος πρόκειται και τι μπορεί να γίνει.
Από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενημερώθηκαν ότι η εταιρία δε διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Αν και είχαν κάνει αίτηση, η ΕΕΤΤ επιβεβαίωνε ότι δεν είχε τελεσφορήσει.
Στην πορεία, διαπιστώθηκε ότι για την κεραία η εταιρία είχε λάβε άδεια από την Περιφέρεια ΑΜΘ, όταν όμως έθεσαν το θέμα σε γνώση του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, αυτός αφού εξέτασε την υπόθεση, έδωσε εντολή για αναστολή της άδειας λειτουργίας της κεραίας.
Η υπόθεση τέθηκε υπόψη του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Χρήστου Μούρκα και της Πολεοδομίας, η οποία την ανέλαβε κατά προτεραιότητα, βάσει της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης. Η εταιρία τότε ζήτησε περιθώριο για προσκόμιση δικαιολογητικών, αλλά μετά την παρέλευση ενός μηνός η υπηρεσία προώθησε τη διαδικασία για την κατεδάφιση.
Σε εκείνη τη φάση, καθοριστική ήταν η επέμβαση της Εισαγγελίας Ξάνθης, η οποία είχε ήδη λάβει πριν την συνάντηση με εκπροσώπους των ενοίκων τη δικογραφία από την Πολεοδομία και η οποία μέσα σε 15 μέρες με έγγραφο προς τη ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε τη διακοπή του ρεύματος, ώστε να τεθεί και η κεραία εκτός λειτουργίας.
Πράγματι, πριν λίγες μέρες ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ κ. Βασίλης Σαρρής με τη συνοδεία αστυνομικών μετέβησαν στο σημείο και ζήτησαν να ξηλωθεί η κεραία.
Το μόνο που μένει τώρα είναι να ξηλωθεί και η εγκατάσταση που στηρίζεται πάνω στην εντοιχισμένη υδρορροή της πολυκατοικίας. Οι ένοικοι σκοπεύουν άμεσα να το ζητήσουν με έγγραφο από την εταιρία.
Για τους ίδιους τους ενοίκους η έκβαση της υπόθεσης, που δεν περιλάμβανε συγκρούσεις και υπερβολές, αποτελεί δικαίωση για ένα μεθοδικό αγώνα που έδωσαν και κέρδισαν.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…