Σχόλια 20/07/2012

0
akropoli_closed-empros

Γλυτώσαμε, προς το παρόν, την απόλυση των…συνταξιούχων!
Θωμάς Βουγιουκλής  

Η ξεφτίλα  


Η χώρα μας έγινε άλλη μια φορά διεθνώς ξεφτίλα.
Κι αυτό προήλθε από τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης. Οι οποίοι αυθαιρέτως και χωρίς την έγκριση του υπουργείου, αποφάσισαν να κλείσουν την Ακρόπολη (!) γιατί είχε ζέστη!!
Με την απαράδεκτη αυτή ενέργειά τους οι αρχαιοφύλακες ζημίωσαν την χώρα στον τομέα του τουρισμού.
Διότι αυτοί, με το έτσι θέλω, αποφάσισαν να κλείσουν την είσοδο στον πρώτο αρχαιολογικό χώρο πανελλαδικά σε επισκεψιμότητα.
Πρωτοφανή και δυστυχώς ατιμώρητα από το αρμόδιο υπουργείο. Που αφήνει στα χέρια αυτών των ανθρώπων να κάνουν κουμάντο πότε θα είναι ανοιχτή η Ακρόπολη και πότε όχι!
Θλίψη και απογοήτευση μαζί για την κατάντια αυτή που δείχνει ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος. Που παρακολουθεί τους εργαζόμενους σ’ αυτό να το υπονομεύουν και δεν αντιδρά με το να τους απολύσει αμέσως.
-Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα για τη χώρα μας.
«Ε»              

Το σώμα  


Τίποτε δεν κάνουμε χωρίς να συμμετέχει το σώμα μας. Βλασφημούμε με το στόμα, προσευχόμαστε με το στόμα. Αρπάζουμε με τα χέρια, δίνουμε ελεημοσύνες με τα χέρια.  
Κύριλλος Ιεροσολύμων
Για την αντιγραφή – Ο Σχολιαστής    

Από το open.gov στο koumparos.gov  


Ένα καυστικό σχόλιο για τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας τις προθέσεις του για την τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Nα μην αντικαταστήσουμε το open.gov με το… koumparos.gov», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης που έμεινε εκτός κυβέρνησης καθώς αρνήθηκε να τοποθετηθεί αναπληρωτής στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν κάποιοι από τους νέους γενικούς γραμματείς δεν ήταν και τόσο αντικειμενικά. Μίλησε μάλιστα για «πολιτευτές που απέτυχαν στις εκλογές» και επανέλαβε κάτι που έχει πει και δημόσια ότι η θέση του γενικού γραμματέα πρέπει να είναι μόνιμη και να αποτελεί την ανώτατη εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου.
Δεν έχει και άδικο εδώ που τα λέμε. Μετά το open.gov του Γ. Παπανδρέου που απέτυχε επιστρέψαμε στο παλιό και… δοκιμασμένο koumparos.gov…      

 
Τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά της Ευρώπης είναι Ελληνικά  


Τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης έχει η χώρα μας, η οποία ήρθε πρώτη στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που έγινε στην Αργεντινή από 4 έως 16 Ιουλίου.
Οι Έλληνες μαθητές άφησαν πολλά… χιλιόμετρα πίσω τους Γερμανούς, Γάλλους, Ισπανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς και άλλους μαθητές από την Ευρωζώνη που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και κατέκτησαν ένα χρυσό μετάλλιο, ένα αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία.
Έξι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου πήραν μέρος από τη χώρα μας στον διαγωνισμό και οι έξι επέστρεψαν με ένα βραβείο στις αποσκευές τους.    

Τέλος στα δημοτικά τέλη μέσω ΔΕΗ


Σενάρια ελάφρυνσης του λογαριασμού της ΔΕΗ από τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, δηλαδή τα δημοτικά τέλη και το τέλος για την ΕΡΤ τα οποία ισοδυναμούν με το περίπου 30% της τελικής αξίας που πληρώνουν οι καταναλωτές, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.
Στο τραπέζι έχει τεθεί επίσης η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης που επιβαρύνουν το ηλεκτρικό ρεύμα και οι οποίοι μαζί με τα ποσά που πληρώνει ο καταναλωτής σε δήμο και ΕΡΤ φτάνουν έως και το 50-60% της τελικής αξίας του λογαριασμού.
Με τον τρόπο αυτό ευελπιστούν στην κυβέρνηση ότι θα μειωθεί σημαντικά ο λογαριασμός του ρεύματος προκειμένου να ενταχθεί το χαράτσι…
Φόρος βγαίνει, φόρος μπαίνει…    

Επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ  


Έλευση με νόημα και υψηλούς συμβολισμούς αναμένεται στις αρχές Αυγούστου. Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, θα έρθει στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων με Παπούλια και Σαμαρά θα βρεθούν τα ενεργειακά. Δεδομένη είναι η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε έρευνες για υδρογονάνθρακες και εξίσου δεδομένη η τουρκική επιθετικότητα έναντι Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.    

«Μπλόκο» στους κοπανατζήδες υπαλλήλους του ΥΠ.ΑΝ.  


Καταμέτρηση «κοπανατζήδων» υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης επιχείρησε, προχθές το μεσημέρι, ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.
Ξαφνικά δόθηκε εντολή να κλείσει η πόρτα εισόδου του υπουργείου και να γίνει καταγραφή των υπαλλήλων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα γραφεία τους.
Δύο άτομα με τη λίστα των υπαλλήλων ανέβαιναν και κατέβαιναν τους ορόφους σημειώνοντας τους παρόντες που ήταν τη στιγμή εκείνη στα γραφεία τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον υπάλληλος στην είσοδο του υπουργείου εφαρμόζει νέο σύστημα ελέγχου για την έξοδο ενός εργαζομένου. Απαιτείται έγγραφη εντολή που αναφέρονται η διεύθυνση που εργάζεται, ο λόγος και ο χρόνος εξόδου από το υπουργείο.      

 

Το Πόρτο Λάγος


 Μαθαίνω ότι κάτι γίνεται από το δήμο Αβδήρων στο Πόρτο Λάγος. Για παράδειγμα προετοιμάζεται για ένταξη στο ΕΣΠΑ η περίφραξη στο λιμάνι και η μελέτη για το γκρεμισμένο βραχίονα αλλά υπάρχουν σκέψεις για ανάπλαση του δρόμου μέσα στον οικισμό. Επίσης έχουν μπει ομπρέλες στην παραλία και έχει γίνει καθαρισμός στο δασάκι. Παρεμβάσεις μικρές όμως πολύτιμες για τους κατοίκους του οικισμού. Μη ξεχνάμε ότι  το  Πόρτο Λάγος είναι ένα πολύ γραφικό ψαροχώρι με λιμάνι και έχει όλα τα φόντα να προσελκύει τουρισμό αν αξιοποιούνταν κάποτε όλα αυτά τα πλεονεκτήματά του. Αλλά στην Ξάνθη είμαστε…
Μ.Ξ.  

Τι τραβάει ο κοσμάκης…

 

 


Έχουν που έχουν το πόνο τους οι άνθρωποι να βλέπουν το παλικάρι τους σε αναπηρική απ’ την αρρώστια έχουν και το βάσανο πότε θα δεηθεί ο ΕΟΠΥΥ από τα κεντρικά να στείλει την παραγγελία με τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ της Ξάνθης.
Και υπάρχουν καθυστερήσεις και ο γιος τους χρειάζεται καθημερινά ένα πολύ ακριβό φάρμακο. Πως μπορεί να πει κανείς κουράγιο στην κα Στέλλα…
Το μόνο που μπορεί να πει είναι αίσχος και ντροπή για τον ΕΟΠΥΥ που προσθέτει  κι άλλο πόνο σε πονεμένους ανθρώπους!
Μ.Ξ.    

 

Τρέλα!  


Η κληρονομική… τρέλα αυτής της χώρας εκτοξεύτηκε στην κορυφή με αυτή την κρίση. Κι έτσι το πιο παράλογο, μοιάζει λογικό. Και δικαιολογημένα. Ο τόπος βράζει, η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, το μυαλό μπαίνει σε «καταστολή» εξαιτίας της ζέστης, αλλά οι συζητήσεις των πολιτών δεν περιορίζονται σε θάλασσες και διακοπές. Το βλέμμα είναι στραμμένο στην εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και στο επιπλέον βάρος που θα «νιώσει» το οικογενειακό πορτοφόλι.
Από τις 15 Οκτωβρίου 2012 θα εφαρμοστεί η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Η εξίσωση των φόρων θα έχει ως συνέπεια η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης να αυξηθεί στα επίπεδα του 1,30 -1,40 ευρώ το λίτρο, από 1 ευρώ που είχε διαμορφωθεί την προηγούμενη χειμερινή περίοδο…
Ε.Δ.  

 

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση  


Ολοκληρώθηκε o κύκλος των διαβουλεύσεων για τα υδάτινα διαμερίσματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την τρίτη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καβάλα. Προηγήθηκαν δύο σε Σέρρες και Αλεξανδρούπολη και διοργανώθηκαν από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ και την ΑΔΜΘ.
Πρόκειται για τη δεύτερη και τελική φάση της διαβούλευσης για τη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων της χώρας στα πλαίσια των  Προγραμμάτων Μέτρων για τις Λεκάνες Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων και αφορά πάσης φύσεως ύδατα (πόσιμο, άρδευσης, κολύμβησης κλπ). Γι’ αυτό οι μελέτες αυτές κρίνονται ως πολύ σημαντικές, αφού πάνω σε αυτές θα βασιστούν όλα τα σχετικά έργα της επόμενης 5ετίας.
Πάντως, ήδη εκφράστηκαν οι πρώτες αρνητικές κριτικές από πλευράς της επιστημονικής κοινότητας, η οποία δεν είναι ικανοποιημένη από το ποιοτικό επίπεδο του σχεδίου.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…