Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μυρωδάτο: ο προορισμός του φετινού καλοκαιριού

Μυρωδάτο: ο προορισμός του φετινού καλοκαιριού

0
ktel_xanthis

Αυξημένη εκτιμάται η κίνηση προς τις παραλίες του νομού με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Όλα τα δρομολόγια για Άβδηρα, Μυρωδάτο, Μάγγανα. Και έκτακτα τις Κυριακές. Νέοι οι περισσότεροι επιβάτες

Η παραλία του Μυρωδάτου είναι η πρώτη επιλογή των ξανθιωτών για το καλοκαίρι του 2012. Αυτό αποδεικνύει όχι μόνο η «θάλασσα» των αυτοκινήτων πίσω από τις παραλίες τα σαββατοκύριακα, αλλά και η αύξηση των επιβατών για το συγκεκριμένο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι νέοι βέβαια, και κυρίως οι μαθητές, που έχουν τώρα πια όλο το χρόνο δικό τους είναι οι πιο συνήθειες επιβάτες.

Αυξημένη κίνηση με το ΚΤΕΛ
Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τον πρόεδρο της «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης ΑΕ» κ. Θέμη Γεωργιάδη, ο οποίος εκτιμά ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις, από τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς τις παραλίες που ξεκίνησαν από τις αρχές του Ιουνίου, η κίνηση με τα λεωφορεία θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.
Αυτό πιθανότατα αποδίδεται, αφενός στον περιορισμό του κόστους για τους λουόμενους, αλλά και στον πιθανότατα μεγαλύτερο όγκο των ξανθιωτών από τη νεολαία που δε θα καταφέρουν ή δε θα προτιμήσουν πολυήμερες διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας κι έτσι επιλέγουν να κάνουν όσα περισσότερα μπάνια μπορούν.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραλία Μυρωδάτου
Η παραλία των Μαγγάνων που πέρυσι ήταν η πιο πολυσύχναστη φέτος δίνει τη σκυτάλη στο Μυρωδάτο, που αναβαθμίστηκε με τη λειτουργία των beach bar και συγκεντρώνει την πλειονότητα της νεολαίας, αλλά και πολλές οικογένειες. «Φέτος, είναι πολύ μεγαλύτερη η κίνηση προς την παραλία του Μυρωδάτου. Τα Μάγγανα έχουν λιγότερο κόσμο σε σχέση με πέρυσι, ενώ και το Porto Molo των Αβδήρων δε συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των επιβατών. Αυτό συμβαίνει και με την παραλία του Άη Γιάννη που πέρυσι είχε κόσμο, αλλά φέτος επειδή δεν έχει αναψυκτήριο, δεν ελκύει πολλούς», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι σε αντίθεση με τις επιλογές της νεολαίας, το ενδιαφέρον των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας συγκεντρώνει το Πόρτο Λάγος, λόγω των ευεργετικών νερών του.
Όσον αφορά στην παραλία της Μάνδρας, ο ίδιος εξηγεί ότι αποπειράθηκαν δύο χρονιές και έβαλαν δρομολόγιο και με μικρό λεωφορείο και με κανονικό, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους παραθεριστές κι έτσι καταργήθηκε.
«Αν είναι καλός ο καιρός θα δουλέψουμε», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι νέοι και μεγαλύτεροι θα συνεχίσουν τα μπάνια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Δρομολόγια με το ΚΤΕΛ ως τα τέλη Αυγούστου
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 4,5 ευρώ με επιστροφή για όλες τις παραλίες του νομού. Τις Κυριακές υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετούν τους εκδρομείς προς τις παραλίες. Τα δρομολόγια θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με βάση το πρόγραμμα που διαμορφώθηκε από το ΚΤΕΛ. Πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορεί να λάβει κανείς στο τηλέφωνο 2541022684 και στην ιστοσελίδα www.ktelxanthis.gr.

«Κομφούζιο» με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο Μυρωδάτο
Το ΚΤΕΛ Ξάνθης φροντίζει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, γι’ αυτό και με τη συνδρομή του δήμου Αβδήρων προχώρησε στην τοποθέτηση στάσης στην παραλία Μυρωδάτου μπροστά από το camping. Βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται και στα προβλήματα που δημιουργούνται τα σαββατοκύριακα, με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που παρκάρουν οπουδήποτε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει μανούβρα το λεωφορείο. «Μπήκαν πασαλάκια και τα σπάσανε, μπήκαν αλυσίδες και τις κλέψανε, τώρα έχουμε συνεχώς άτομο εκεί, από το πρωί ως το απόγευμα, για να μην παρκάρουν στο χώρο που έχει προοριστεί για το λεωφορείο. Οι οδηγοί που παρκάρουν όπου βρουν, χωρίς να ελέγξουν τι χώρος είναι αυτός δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…