Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ρολόι» δούλεψε η Πρόνοια του δήμου Ξάνθης

«Ρολόι» δούλεψε η Πρόνοια του δήμου Ξάνθης

0
pronoiaka_epidomata-empros

Στους 6 πρώτους δήμους που ολοκλήρωσαν την επιβεβαίωση των στοιχείων της απογραφής

Εκκρίθηκε το ποσό των 1.400. 570 ευρώ που αντιστοιχούν σε 3.000 περίπου δικαιούχους. Από την προσεχή  Παρασκευή η καταβολή σύμφωνα με το υπουργείο

Τα «γυαλιά» έβαλε ο δήμος Ξάνθης σε πολλούς δήμους της χώρας αφού συγκαταλέγεται μέσα στους έξι πρώτους που έχουν ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία της επιβεβαίωσης και της επικύρωσης των στοιχείων της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και τα απέστειλε την Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Προνόησε η …Πρόνοια
Έτσι το υπουργείο άμεσα έκοψε το …τσεκ των 25.622.230,64 ευρώ και για τους 6 δήμους αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2012.
Στο δήμο Ξάνθης θα καταβληθούν σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής 1.400. 570 ευρώ που αντιστοιχούν σε 3.000 περίπου δικαιούχους. Όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος ης  Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Χρυσαφίδης παρότι ήταν ιδιαίτερα μεγάλος ο φόρτος εργασίας ιδιαίτερα προβληματικό το σύστημα που χρησιμοποιεί το υπουργείο, σε σχέση μ’ αυτό που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα στην Πρόνοια όταν ήταν στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας, ωστόσο η υπηρεσία ανταπεξήλθε σχετικά έγκαιρα: «Από εμάς έγινε η ταυτοποίηση και η επιβεβαίωση των στοιχείων των απογραφέντων. Δεν υπάρχουν σημαντικές αποκλείσεις Βεβαιώθηκε ότι οι απογραφέντες είναι αυτοί που έπαιρναν τα επιδόματα», επισημαίνει ο κ. Χρυσαφίδης, προσθέτοντας ότι το μόνο πρόβλημα που διαπιστώθηκε είναι στο επίδομα των απροστάτευτων τέκνων και στο στεγαστικό (λάθη στο iban) και προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη 2 υπάλληλοι της Πρόνοιας ασχολούνται αποκλειστικά μ’ αυτό ενώ γίνονται και προσωπικές συναντήσεις με τους δικαιούχους.
Αυτό που απομένει είναι να δοθούν οι κωδικοί καθώς η καταβολή θα γίνει μέσω τραπεζών

«Κρατούν μικρό καλάθι» για  την ημερομηνία καταβολής
Το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι η καταβολή θ’ αρχίσει από την προσεχή Παρασκευή  15 Ιουνίου, όμως τόσο ο κ. Χρυσαφίδης όσο και αρμόδιος αντιδήμαρχος κ., Κωνσταντίνος Μπένης …κρατούν μικρό καλάθι, γνωρίζοντας ότι οι εκλογές έχουν «παγώσει» τις διαδικασίες και μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή που δεν θα ευθύνεται η Πρόνοια. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουν να δώσουν ελπίδα στους δικαιούχους και να διαψευστούν…καθώς οι άνθρωποι αυτοί περιμένουν τόσο καιρό για το επίδομα των 470 περίπου ευρώ και …Κύριος οίδε πως τα βγάζουν πέρα: «Περιμένουμε να έρθουν τα χρήματα και  ν’ αρχίσει η καταβολή αλλά υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσουν λόγω εκλογών. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε όσο πιο γρήγορα γινόταν», τονίζει ο κ. Μπένης.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…