Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στίβος: Ασημένιος ο Καραβέτης στα 100μ. εμπόδια

Στίβος: Ασημένιος ο Καραβέτης στα 100μ. εμπόδια

0
karavetis_petros-empros

Στο 1ο φετινό γκραν – πρι κατηγορίας Παμπαίδων Α’

Εντυπωσίασε με την εμφάνιση του ο αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης          

Η πόλη της Έδεσσας ήταν ο πρώτος σταθμός στα φετινά γκραν – πρι του στίβου στην Ελλάδα, με οργανωτή το Δήμο Έδεσσας και συνδιοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας στην Έδεσσα που έγινε την 1η Ιουνίου με την ονομασία «Αλεξάνδρεια 2012» ήταν ο πρώτος της σειράς (4 γκραν πρι συνολικά) και σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πήραν μέρος αθλητές απ’ όλη τη Β. Ελλάδα και όχι μόνο.  
Ασημένιος ο Πέτρος Καραβέτης του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης  
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο 15χρονος Πέτρος Καραβέτης στα 100μ. εμπόδια της κατηγορίας Παμπαίδων Α’ (γεν. 1997-98) καθώς κέρδισε το Αργυρό μετάλλιο με τον εξαιρετικό χρόνο 14’’.65 που ήταν και από τους καλύτερους φέτος στην Ελλάδα και παράλληλα ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο.
Με την επίδοση αυτή ο αθλητής του Άγγελου Σουλτάνη έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και κάνει χρόνους που θα του επιτρέπουν να ελπίζει σε μεγάλες εμφανίσεις στις επόμενες διοργανώσεις με στόχο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Ναύπλιο στις 21-22 Ιουλίου.
Η κούρσα που έκανε ο Καραβέτης στην Έδεσσα ήταν εκπληκτική καθώς συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ για 3η φορά φέτος (15’’.40 διασυλλογικό πρωτάθλημα Δράμας στις 28/04 και 15’’.24 στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα συνθέτων Αλεξανδρούπολης στις 20/05) και πιστοποίησε την ανοδική του πορεία που έχει από πέρσι όταν άρχισε συστηματικά να ασχολείται με τα εμπόδια.
Ο νεαρός Ξανθιώτης αθλητής δήλωσε πως στόχος του είναι να τρέξει στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και εκεί να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό με έναν καλύτερο χρόνο.
Από την πλευρά του ο προπονητής του Άγγελος Σουλτάνης περιχαρής δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης έως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και είναι θετικό ότι αγώνα με αγώνα ο αθλητής ανεβάζει ρυθμούς και κατεβάζει τους χρόνους του. ¨Δουλεύουμε για το μέλλον και αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες σε μεγαλύτερο επίπεδο¨, ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Σουλτάνη.
Επόμενος αγώνας 100μ. όπου θα λάβει μέρος ο Πέτρος Καραβέτης είναι προγραμματισμένος για τις 16 Ιουνίου στη Δράμα, στους αγώνες «Κραχτίδεια 2012».
Τελικός 100μ. εμπόδια παμπαίδων Α’:
1ος: Περμαντόγια Αλέξανδρος (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας): 14’’.48.
2ος: Καραβέτης Πέτρος (Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης): 14’’.65.
3ος: Δελής Χρήστος (ΟΚΑ Καβάλας): 14’’.82.      
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…