Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έχουν γνώση οι φύλακες…πυροσβέστες

Έχουν γνώση οι φύλακες…πυροσβέστες

0
pirosvestiki_xanthi-empros

Ετοιμότητα στην Πυροσβεστική Ξάνθης. Προσλήψεις εποχικών

Επάρκεια σε μηχανοκίνητο υλικό. Αρχίζουν περιπολίες στο περιαστικό

Η μεγάλη φωτιά του Σαββατοκύριακου στην Αττική… «άναψε και τα μπατζάκια» της Πυροσβεστική Ξάνθης αλλά και του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας που συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών, να εντοπιστούν τα κενά και οι ελλείψεις και να βρεθούν λύσεις με κύριο ζητούμενο την αποτελεσματική φύλαξη των δασών του νομού και του περαστικού της πόλης.

Προσλήψεις εποχικών στην Πυροσβεστική Ξάνθης
Όπως μας πληροφορεί ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Δημήτρης Γενιτζές σε άμεσο χρονικό διάστημα η Πυροσβεστική Ξάνθης θα επανδρωθεί με 22 εποχικούς   με επαναπρόσληψη από τους πυροσβέστες 5ετούς. Έτσι θα καλυφθούν τα κενά σε ανθρώπινο και εκπαιδευμένο προσωπικό καθώς οι προσληφθέντες έχουν την ανάλογη εμπειρία.

Επάρκεια σε υδροφόρα οχήματα
Σ’ ότι αφορά το μηχανοκίνητο υλικό ο κ. Γενιτζές υποστηρίζει ότι υπάρχει επάρκεια στόλου με οχήματα που είναι καινούργια (αγοράστηκαν το 2004). Συνολικά ο στόλος της Πυροσβεστικής Ξάνθης αποτελείται από 7 υδροφόρα οχήματα, 2 βραχιονοφόρα και 1 διασωστικό ενώ 4 υδροφόρες υπάρχουν στη ΒΙΠΕ Ξάνθης και  3 στην Σταυρούπολη. Να σημειώσουμε ότι η από αέρος επιχειρήσεις ανήκουν αποκλειστικά στην Περιφερειακής διοίκηση της Πυροσβεστικής και εκεί υπάρχει εξοπλισμός με πετζετέλ.

Μέση επικινδυνότητα λόγω υγρασίας
Σύμφωνα με τον κ. Γενιτζέ παρότι πνέουν ισχυροί άνεμοι που ευνοούν τις πυρκαγιές ο βαθμός επικινδυνότητα για το νομό μας είναι στο 2 καθώς υπάρχει υγρασία λόγω των πολλών βροχοπτώσεων. Όμως παρότι δεν υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για την πρόκληση πυρκαγιάς μέσα στην εβδομάδα αρχίζουν οι περιπολίες στο περιαστικό και στα πυροφυλάκια του Ζυγού, του Προφήτη Ηλία και  στην Σταυρούπολη καθώς η πρόληψη είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των πυρκαγιών.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…