Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τα πέντε της χρόνια γιόρτασε με πολλούς φίλους η γκαλερί της πόλης

Τα πέντε της χρόνια γιόρτασε με πολλούς φίλους η γκαλερί της πόλης

0
orfeos20_5xronia_06_2012-empros

Ομαδική έκθεση με πέντε καλλιτέχνες και μουσική από τους Jazzbanistas

Άλλαξε για ένα βράδυ την ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης. Χαρούμενος και αισιόδοξος ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης

Πέντε χρόνια ζωής, δημιουργικής και καλλιτεχνικής παρέμβασης στην πόλη συμπλήρωσε ο χώρος Τέχνης Ορφέως 20 του Αλέξανδρου Λαζαρίδη και της Έρσης Μεϊμαρίδου, στο πιο γνωστό και πολυδιαφημισμένο σημείο της Παλιάς Πόλης.
Τα «γενέθλιά» του γιόρτασε το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου, με ένα ακόμη πετυχημένο πάρτυ, με την παρουσία πολλών φίλων της γκαλερί κάθε ηλικίας και με τη συνοδεία των jazz ήχων του τοπικού συγκροτήματος jazzbanistas, που κέρδισε τις εντυπώσεις.

5 χρόνια- 5 καλλιτέχνες
Για τη φετινή γιορτή για τα 5 χρόνια, 5 καλλιτέχνες με ομαδική έκθεση γέμισαν τους χώρους τις γκαλερί με εικαστικές δημιουργίες, ο καθένας με το δικό του προσωπικό στυλ και τεχνοτροπία. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση –που θα διαρκέσει έως τις 12 Σεπτεμβρίου- είναι οι: Ελένη Θεοφυλάκτου (ζωγραφική), Άννα Μιχαηλίδου (ζωγραφική), Θοδωρής Λάλος (χαρακτική, κολάζ), ο σέρβος Miodrag Peric (γλυπτική) και ο Σαράντης Γκάγκας (εγκατάσταση), που είχε πραγματοποιήσει και ατομική έκθεση στη γκαλερί λίγους μήνες πριν.
Η ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης, με αφορμή της εκδήλωση, άλλαξε για ένα βράδυ, αφού με τη συνοδεία άφθονου οίνου και μουσικής, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία αφενός να ευχηθούν για τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων της γκαλερί και αφετέρου να απολαύσουν το ειδυλλιακό σημείο της Παλιάς Πόλης, χωρίς την κυκλοφορία αυτοκινήτων, μιας και η κίνηση (με άδεια της Τροχαίας) διεκόπη για μερικές ώρες.

Πολλοί φίλοι για τα «γενέθλια» της γκαλερί
Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης, που καλωσόρισε φίλους της γκαλερί και της τέχνης, το βράδυ των εγκαινίων της έκθεσης, ήταν χαμογελαστός και αισιόδοξος για την πορεία που έχει διαγράψει μέχρι τώρα ο χώρος τέχνης, αλλά και για όσα οργανώνονται για τη συνέχεια, στο πνεύμα ότι παρά την οικονομική κρίση, ο πολιτισμός και η τέχνη θα βρίσκουν το χώρο τους, όσο υπάρχει διάθεση, ενεργοποίηση και καλλιτεχνική ευαισθησία.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…