Σχόλια 21/06/2012

0
xrimatistirio-empros

Η κυβέρνηση σχηματίστηκε με ρυθμούς fast track. Προχθές συμφώνησαν τον πρωθυπουργό, εχθές βρήκαν υπουργό Οικονομικών…    

Η αγορά ψήφισε  


Ναι, η αγορά ψήφισε και προεξόφλησε το αποτέλεσμα των εκλογών. Δίδοντας την πρώτη θέση στη Ν.Δ. με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον τοποθέτησε στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Έτσι, απομακρύνθηκε ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή.
Γι’ αυτό πήρε μια βαθιά ανάσα η αγορά, διότι σιγά-σιγά και με πολύ δουλειά, θ’ αρχίσει η χώρα να βρίσκει τον αναπτυξιακό της βηματισμό. Ήδη τα πρώτα μηνύματα από την αγορά δόθηκαν.
Έτσι, διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις στον τουρισμό μέσα σε δυο-τρεις μέρες και το Χρηματιστήριο Αθηνών κέρδισε 20% σε λίγες συνεδριάσεις, ενώ οι Μετοχές των Τραπεζών ανέβηκαν κατά 70%!!
«Ε»  

 

 
Όμιλος Σκακιστών  


Δεν χρειάζεται τους δικούς μας επαίνους ο Όμιλος Σκακιστών για το πολύπλευρο έργο που προσφέρει.
Έργο πρωτοποριακό, που έχει αποδέκτες εδώ στην Ξάνθη αλλά και στην μακρινή Αφρική.
Οι αναγνώστες της εφημερίδας μας το γνωρίζουν διότι το έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς. Εκείνο που θα πρέπει όμως να ζητήσουμε από κάποιους συμπολίτες είναι το να σεβαστούν τους κάδους που υπάρχουν στο Κολυμβητήριο απ’ έξω και να μην ρίχνουν μέσα σκουπίδια.
Πρόκειται για κάδους ανακύκλωσης, όχι σκουπιδιών!
«Ε»    

 

   
Ιδεολογίες  


Όλες οι ιδεολογίες περιέχουν σωστά πράγματα. Όπως και οι θρησκείες. Γι’ αυτό δεν πρέπει να τα βάζουμε μ’ αυτές αλλά με τα εκτελεστικά τους όργανα.
VEN. KAR.

 

Φανάρια  


Ημέρες τώρα τα φανάρια στη διασταύρωση προς παραλία Αβδήρων, στο ύψος του δρόμου από Κεσσάνη προς Άβατο είναι σε φάση μη λειτουργίας.
Επειδή δε τώρα το καλοκαίρι μετακινούνται πάρα πολλοί συμπολίτες προς τις παραλίες Αβδήρων αλλά και οι παραθεριστές που έχουν τα σπίτια τους εκεί, δημιουργείται μεγάλο φορτίο επισκεπτών, εγκυμονείται κίνδυνος ατυχημάτων.
Γι’ αυτό επείγει να επισκευαστούν τα φανάρια για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Πριν θρηνήσουμε θύματα.
«Ε»      

 

 
Σχόλιο στο σχόλιο  


Συμπολίτης επικοινώνησε με την Εφημερίδα μας, με αφορμή το χθεσινό μας σχόλιο με τον τίτλο «Ευθύνες» και μας μετέφερε το συλλογισμό του.
Μας είπε: «Κακώς αποδίδετε ευθύνες σε Γιαννακίδη (εμμέσως) και Καραλίδη (άμεσα) για την απουσία της Ξάνθης από την έγκριση 18 οδικών έργων. Ο νομός μας είναι οδικώς σε άριστο σημείο και επίπεδο. Παντού υπάρχουν σωστοί δρόμοι και δεν υπάρχουν ελλείψεις σε πόλη και χωριά. Γι’ αυτό και ο Καραλίδης δεν ενδιαφέρθηκε να μπουν νέα έργα. Τον κάλυψε το ένα έργο στον δήμο Αβδήρων, άσχετα εάν οι άλλοι τέσσερις νομοί μοιράστηκαν τα υπόλοιπα δεκαεπτά! Εμείς οι Ξανθιώτες είμαστε ολιγαρκείς κι αυτό το γνωρίζει ο πολυάσχολος κ. Καραλίδης…»
Αυτά τα λόγια του συμπολίτη μας, κατοίκου Περιφερειακού δήμου που ελπίζουμε να βρουν ανταπόκριση. Ελπίζουμε…
«Ε»    

 

Αβεβαιότητα τέλος  


Σήμερα, η χώρα μας αποκτά τη νέα κυβέρνησή της. Μια κυβέρνηση που θα αποτελείται και θα στηρίζεται από τρία κόμματα, δηλαδή Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.
Με την απόφαση αυτή μπαίνει τέλος στην αβεβαιότητα που είχε κυριαρχήσει στη χώρα μας και είχε δημιουργήσει μια άσχημη κατάσταση στους Έλληνες.
Σταδιακά το κλίμα στην οικονομία θ’ αλλάξει, το ίδιο και στην κοινωνία. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να δουλέψει σωστά, οργανωμένα και γρήγορα. Δεν χωρά ούτε ημέρα καθυστέρησης, διότι πρέπει να γίνουν πολλά, πάρα πολλά.
Ειδικότερα δε στον τομέα της Ανάπτυξης θα πρέπει να γίνουν τα περισσότερα με επιθετικές δράσεις για να ξεφύγει η χώρα και να προχωρήσει μπροστά.
Η αισιοδοξία υπάρχει. Μένει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες απ’ όλη την κυβέρνηση και κυρίως από τα παραγωγικά υπουργεία. Χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια, οφείλει, έχει την υποχρέωση η νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Όλοι οι Έλληνες αισιοδοξούν αλλά και αγωνιούν, ευχόμενοι να πάνε όλα καλά!
«Ε»      

 

Ώρα ευθύνης…  


ΣΥΡΙΖΑ: Εγώ με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν συνεργάζομαι μόνο με Αριστερές δυνάμεις.
ΝΔ: Εγώ με ΠΑΣΟΚ συνεργάζομαι αλλά δε συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΑΣΟΚ: Εγώ μόνο σε κυβέρνηση συνευθύνης. Χωρίς ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ δε συνεργάζομαι.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ: Εγώ με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δε συνεργάζομαι. Εγώ με ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζομαι αλλά δε συνεργάζεται αυτός μαζί μου.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Εμάς δε μας παίζει κανείς
ΔΗΜΑΡ: Εγώ συνεργάζομαι αλλά δε βλέπω πρόθεση συνεργασίας.
ΚΚΕ: Εγώ δε συνεργάζομαι γενικώς.    

 

Της χώρας… τ’ άλογα


Δε θέλουμε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, να λείπει. Δύο μήνες τώρα η χώρα ολόκληρη βρίσκεται «στον πάγο», παρά τους καύσωνες, λόγω δύο προεκλογικών περιόδων.
Η δήμοι δεν παίρνουν τα λεφτά, ούτε για την πολιτική προστασία, άνθρωποι που συνταξιοδοτήθηκαν γύρισαν στις δουλειές τους, για να ξαναφύγουν πάλι σε ένα μήνα και οι δημοπρασίες ανεστάλησαν με αποτέλεσμα, κάθε διοικητική διαδικασία να «χτυπήσει πίσω» και η χώρα να δείχνει σημάδια παράλυσης.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα έργα για τη δεύτερη φάση του κτιρίου «Μάνος Χατζιδάκις», οι αναδασμοί Ερασμίου- Κουτσού και η πλατεία του Καρυοφύτου που θα δημοπρατούνταν μέσα στον Ιούνιο.
Ε.Δ.  

 

Επιλεκτική ανεργία  


Μάταιες οι προσπάθειες του Φώτη Καραλίδη για να πάρει χειριστές για τα τρία γκρέιτερ που διαθέτει η αντιπεριφέρεια. Πρώτα ζήτησε δύο άτομα με 8μηνες συμβάσεις, αλλά δεν εγκρίθηκαν οι θέσεις και στη συνέχεια προόρισε τέσσερις θέσεις από την κοινωφελή εργασία για τον ίδιο σκοπό, αλλά ανταποκρίθηκε μόλις ένα άτομο και μάλιστα πρόκειται για γυναίκα!
Τι είδους… προσόντα είναι πια αυτά που απαιτήθηκαν και ουδείς δήλωσε ενδιαφέρον; Μήπως τελικά και η ανεργία είναι… επιλεκτική, ακόμα και σε τόσο δύσκολους καιρούς; Πώς να το εξηγήσει κανείς δεν ξέρει.
Ε.Δ.  

 

Χωρίς καθυστέρηση  


Το τόνισε, απ’ ό,τι φάνηκε για πολλοστή φορά ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γενιτζές το ζήτημα της πυροπροστασίας του υπαίθριου αμφιθεάτρου Ξάνθης, πίσω από την Ξανθίππη. Στη σύσκεψη της πολιτικής προστασίας επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη να καθαριστεί ο χώρος και υπενθύμισε το έγγραφο που ο ίδιος απέστειλε για το θέμα αυτό από το 2009, με μέτρα για τον καθαρισμό, τις εξόδους κινδύνου κλπ. Μάλιστα, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι τα κλαδιά από τα δέντρα ακουμπάνε στις καμινάδες του εστιατορίου. Το «κακό» δε δίνει ραντεβού και γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιοι, χωρίς καθυστέρηση και κατά προτεραιότητα, μιας και μια σειρά από εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες εκεί, με πολύ κόσμο.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…