Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Γενικό «λίφτινγκ» στη Skoda Ξάνθη

Γενικό «λίφτινγκ» στη Skoda Ξάνθη

0
ouzounidis_01-empros

Ανακοινώνονται κι άλλες αποχωρήσεις  

Ποιοι μένουν – ποιοι φεύγουν – ποιοι «παίζονται»        

Γενικό «λίφτινγκ» θα κάνει η Skoda Ξάνθη το τρέχον καλοκαίρι, καθώς όπως όλα δείχνουν οι παίκτες που θα αποχωρήσουν θα φτάσουν τους εννιά.
Η αρχή έγινε με τις αποδεσμεύσεις των Δημήτρη Σουάνη – Μάουρο Πόι των οποίων τα συμβόλαια έληξαν και δεν ανανεώθηκαν, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε και ο δανεισμός του Εντιμάρ ο οποίος θα επιστρέψει στην Κλουζ.
Στη λίστα των «υποψήφιων προς αποχώρηση» βρίσκονται άλλοι έξι παίκτες, από τους οποίους δύσκολα θα παραμείνει κάποιος και τη νέα χρονιά στην ξανθιώτικη ομάδα.
Οι περιπτώσεις των ¨φευγάτων¨ πάντως και οι λόγοι της πιθανής αποχώρησης τους διαφέρον ανάλογα στον παίκτη. Για παράδειγμα σχεδόν σίγουρη θεωρείται η λύση του συμβολαίου του Γάλλου μέσου Στεφάν Νταρμπιόν, τον οποίο πιθανότατα θα ακολουθήσει ο συμπατριώτης του, τερματοφύλακας Ζοντί Βιβιανί, ο οποίος δεν έχει εγκλιματιστεί 100% στην Ξάνθη παρά το ότι βρίσκεται ένα χρόνο στην πόλη μας.
Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του Πολωνού Μίχαλ Στάσιακ, ενώ από εκεί κι έπειτα τρεις νεαροί Έλληνες παίκτες θα δοθούν είτε με μεταγραφή (Βλαχοδήμος), είτε ως δανεικοί (Σταθάκης), αλλά ενδεχομένως ακόμη και ελεύθεροι (Τσουμάνης).  
«Παίζεται» να μείνουν  
Από εκεί κι έπειτα υπάρχει και η λίστα με τους παίκτες που με τα τωρινά δεδομένα μένουν, δεν αποκλείεται όμως να αλλάξει η απόφαση σχετικά με αυτούς και να ακολουθήσουν το δρόμο προς την έξοδο από την ομάδα. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές των Βασιλακάκη, Μαρσελίνιο, οι οποίοι ναι μεν υπολογίζονται, όμως εάν υπάρξουν κάποιες καλές προτάσεις για την απόκτηση τους από άλλες ομάδες θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει καταφατική απάντηση.  
Αλλαγές και στο τεχνικό επιτελείο  
Εκτός της ανανέωσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλαγές αναμένονται και στο τεχνικό επιτελείο. Προς τη λύση της συνεργασίας τους βρίσκονται η ξανθιώτικη ΠΑΕ με τον τιμ μάνατζερ Κώστα Αστραπέλλο, ενώ και ο Τσέχος φυσιοθεραπευτής Κάρελ Μάλις δεν δέχτηκε την πρόταση αποδοχών και πιθανότατα θα αποχωρήσει, εκτός κι αν οι δύο πλευρές τα βρουν στο οικονομικό.  
Τελευταία εβδομάδα προπονήσεων  
Χθες η ξανθιώτικη ομάδα είχε ρεπό ενώ σήμερα οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από τις καθιερωμένες εργομετρικές εξετάσεις που γίνονται στο τέλος της σεζόν. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν και οι τελευταίες προπονήσεις καθώς στις 18 Μαΐου οι παίκτες θα αναχωρήσουν για την καλοκαιρινή τους άδεια που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Μέχρι την «αποχαιρετιστήρια» προπόνηση θα διεξαχθεί κι ένα φιλικό παιχνίδι με τον Αστέρα Μαγικού που τερμάτισε πρώτος στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης.  
Ποιοι μένουν – ποιοι φεύγουν – ποιοι «παίζονται»  
Με μία μικρή επιφύλαξη σχετικά με 1-2 πρόσωπα, παραθέτουμε τη λίστα με τους παίκτες που με τα τωρινά δεδομένα θα μείνουν σίγουρα την επόμενη σεζόν, αυτούς που κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσουν, αλλά και αυτούς που η παραμονή τους στην ξανθιώτικη ομάδα «παίζεται»:
Μένουν: Γιούρι Λοντίγκιν (τερματοφύλακας), Μιχάλης Ζαρόπουλος (τερματοφύλακας), Σπύρος Βάλλας (κεντρικός αμυντικός), Δημήτρης Κομεσίδης (κεντρικός – πλάγιος αμυντικός), Δημήτρης Γούτας (κεντρικός αμυντικός), Δήμος Μπαξεβανίδης (πλάγιος αμυντικός – μέσος), Μανώλης Μπέρτος (πλάγιος αμυντικός), Ενέα Γκατσολάρι (αμυντικός μέσος), Πέτρος Μάνταλος (μέσος), Βαγγέλης Πλατέλλας (μέσος), Κώστας Φλίσκας (αμυντικός μέσος), Μάρκο Μαρκόφσκι,
Μάλλον μένουν: Σωτήρης Λυμπερόπουλος (τερματοφύλακας), Ρικάρντο Ντάνι (αμυντικός μέσος), Μαρσελίνιο Λέιτε (πλάγιος μέσος – επιθετικός), Θοδωρής Βασιλακάκης (μέσος – ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ), Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι (επιθετικός), Βλάσης Καζάκης (επιθετικός)
Μάλλον φεύγουν: Ζοντί Βιβιανί, Στεφάν Νταρμπιόν, Μίχαλ Στάσιακ, Σταύρος Σταθάκης, Νίκος Τσουμάνης, Παναγιώτης Βλαχοδήμος
Έχουν αποχωρήσει: Δημήτρης Σουάνης, Μάουρο Πόι, Εντιμάρ Φράνκα

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …