Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Μπερδέματα» με το γήπεδο στη Γλαύκη

«Μπερδέματα» με το γήπεδο στη Γλαύκη

0
glayki_omada-empros

Ο πρόεδρος  του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Γλαύκης καταγγέλλει «μεθοδεύσεις» που σαμποτάρουν την προσπάθεια κατασκευής γηπέδου

Απάντηση ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη  για το θέμα της Παραχώρησης Πυροβολείου για την κατασκευή γηπέδου στην Γλαύκη

Για «μεθοδεύσεις από κάποιους στο δήμο Μύκης» που έχουν στόχο να «σαμποταριστεί» η προσπάθεια κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στη Γλαύκη στην ήδη αγορασμένη έκταση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Γλαύκης κ. Ιμάμογλου Χασάν, χωρίς όμως να αναφέρει από ποιους, παρά μόνο καταγγέλλοντας ότι: «άλλοι είναι δήμαρχοι και όχι ο Τζουκάλ…»!

Αναζητείται ο αντιδήμαρχος…στη θέση του δημάρχου
Αφορμή γι αυτή την καταγγελία δόθηκε από την Απάντηση ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 21854/25-8-2011) με θέμα «Παραχώρηση Πυροβολείου για την κατασκευή γηπέδου στην Γλαύκη», στην οποία αναφέρεται ότι κάποιος αντιδήμαρχος του Δ. Μύκης ενημέρωσε τη Στρατιωτική Υπηρεσία (ΣΥ) ότι «πρόθεση του Δήμου είναι να κατασκευασθεί καφετέρια στον προς παραχώρηση χώρο, καθώς και γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5».
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αφορά στο Πυροβολείο του Δ’Σ.Σ. με το οποίο συνορεύει το οικόπεδο που προορίζεται για γήπεδο και το αίτημα που υποβλήθηκε από τον βουλευτή Τσετίν Μάντατζη (Ερώτηση 21854/25-8-2011 της Βουλής των Ελλήνων)
για μεταφορά του και εν συνεχεία παραχώρησή του.  Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος κ. Τζουκάλ όταν ρωτήθηκε από το «Ε» δήλωσε άγνοια για το θέμα η δε κα Καραχασάν μας πληροφόρησε ότι ζήτησε εγγράφως απάντηση από το υπουργείο γιατί διακόπηκαν οι εργασίες μεταφοράς του πυροβολείου.  Το «Ε» επανέρχεται στο θέμα παρουσιάζοντας την επίσημη απάντηση του τότε υπουργού ΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη απ’ όπου όμως φαίνεται ότι το υπουργείο δεν είναι θετικά διακείμενο στην μεταφορά του πυροβολείου και ζητά από το δήμο διευκρινήσεις για το τι σκοπεύει να κάνει στο χώρο ενώ θέτει θέμα αποζημίωσης σε περίπτωση που γίνει η μεταφορά. 
Αναφέρεται δε και στην παραχώρηση του χώρου στον Κυνηγητικό σύλλογο Ξάνθης αιτιολογώντας τους λόγους.

Είχαν ομάδα αλλά διαλύθηκε
Να σημειώσουμε ότι το χωριό Γλαύκη που αριθμεί 1.500 κατοίκους ίδρυσε ποδοσφαιρική ομάδα πριν 4 χρόνια με την ονομασία «Κάστρο Γλαύκης» η οποία και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της γ’ τοπικής κατηγορίας για δύο συνεχείς σαιζόν και έπειτα διαλύθηκε. Ο κ. Ιμάμογλου καθιστά ως υπεύθυνο για τη διάλυση της ομάδας την έλλειψη γηπέδου.

Απάντηση ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 21854/25-8-2011) με θέμα «Παραχώρηση Πυροβολείου για την κατασκευή γηπέδου στην Γλαύκη»     
Τρίτη, 20 Σεπ 2011 
Φ.900α/8794/12168/12 Σεπτεμβρίου 2011

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μάντατζη Τσετίν, με θέμα «Παραχώρηση Πυροβολείου για την κατασκευή γηπέδου στην Γλαύκη», σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου: Το υπάρχον μόνιμο πολυβολείο στον οικισμό Γλαύκης είναι ενταγμένο στο Κέντρο Αντιστάσεως (ΚΑ) Εχίνου και συμβάλλει στην Εθνική Άμυνα. Ενδεχόμενη απομάκρυνση του πολυβολείου απαιτεί την κατασκευή αντίστοιχου έργου πολλαπλής χρήσεως σε νέα θέση, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης.
Ο Δήμος Μύκης επιθυμεί την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και το μόνιμο πολυβολείο εμποδίζει την επέκταση της υπόψη εγκατάστασης. Το έδαφος όμως, στον περιβάλλοντα χώρο κατασκευής του γηπέδου θεωρείται εξαιρετικά επικλινές και απότομο και δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους κατασκευές.
Ο Αντιδήμαρχος Δ. Μύκης ενημέρωσε τη Στρατιωτική Υπηρεσία (ΣΥ) ότι πρόθεση του Δήμου είναι να κατασκευασθεί καφετέρια στον προς παραχώρηση χώρο, καθώς και γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5. Η εξέλιξη όμως αυτή δεν συνάδει με την κοινωνική διάσταση που προσδίδεται για την κατασκευή κανονικού γηπέδου ποδοσφαίρου.
Η ΣΥ ενέκρινε τη χρήση και όχι την παραχώρηση του πολυβολείου στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης, με σκοπό την πυροπροστασία, έλεγχο λαθροθηρίας και υλοτομίας στην περιοχή, με διανυκτέρευση του προσωπικού εντός του πολυβολείου, καθώς και φροντίδα-έλεγχό του. Η χρήση του πολυβολείου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο δεν θα πρέπει να συσχετίζεται με την απαίτηση του Δήμου Μύκης, ούτε να αναιρεί τυχόν παραχώρηση σε αυτόν.
Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου η ΣΥ να προβεί στον περαιτέρω χειρισμό του θέματος, απαιτείται από πλευράς Δήμου Μύκης να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:
α. Να διευκρινισθεί τι θα περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις που πρόκειται να κατασκευασθούν και να υπάρχουν δεσμεύσεις για το υπόψη έργο.
β.  Να καθορισθούν πλήρως οι λεπτομέρειες του έργου (σχεδιαγράμματα γηπέδου και βοηθητικών εγκαταστάσεων).
γ.  Να εξασφαλισθεί αποζημίωση για την κατασκευή του έργου αμυντικής οχύρωσης σε νέα θέση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…