Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Δ’ Εθνική: Υποβιβάζεται λόγω τιμωρίας ο Ορφέας Puma!

Δ’ Εθνική: Υποβιβάζεται λόγω τιμωρίας ο Ορφέας Puma!

0
orfeas_2011-empros

Τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών για υπόθεση πλαστοπροσωπίας

Θα καταθέσει ένσταση όμως έχει λίγες ελπίδες για να ανατρέψει την απόφαση η ξανθιώτικη ομάδα  

         
Κατάματα κοιτάζει τον υποβιβασμό ο Ορφέας Puma, μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στα διαιτητικά δικαστήρια και τις αποφάσεις που πάρθηκαν.
Η ξανθιώτικη ομάδα είχε κατηγορηθεί από την ΑΕ Πιερέων για πλαστοπροσωπία στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στις 4 Μαρτίου στο γήπεδο Μελισσοκομείου του γειτονικού Νομού και στο οποίο ο Ορφέας είχε νικήσει με σκορ 0-1.
Μετά το τέλος της παραπάνω αναμέτρησης, η καβαλιώτικη ομάδα είχε καταθέσει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα διαμαρτυρήθηκε ότι με το δελτίο του Ιωάννη Δεληγιαννίδη αγωνίστηκε άλλος παίκτης του Ορφέα.
Οι ιθύνοντες του Ορφέα Puma ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχει κάποια παρατυπία, κάτι που κατέθεσαν και ενώπιον του αθλητικού δικαστηρίου, τελικά όμως με την εξέταση της υπόθεσης και με τη χθεσινή απόφαση ανατράπηκαν όλα τα δεδομένα και ο «πέλεκυς» έπεσε βαρύς για την ξανθιώτικη ομάδα.
Συγκεκριμένα η χθεσινή απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ αφορούσε κατοχύρωση τους μεταξύ τους αγώνα της 4ης Μαρτίου υπέρ της ΑΕ Πιερέων με σκορ 3-0 και αφαίρεση πέντε βαθμών από τον Ορφέα Puma! Όπως γίνεται αντιληπτό, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική ανατροπή η απόφαση είναι καταδικαστική για τον Ορφέα, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται μακριά από τη ζώνη της παραμονής στη βαθμολογία.
Εκτός της βαθμολογικής τιμωρίας, ο Ορφέας τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή τετρακοσίων Ευρώ και ο εκπρόσωπος της ομάδα Ζαφείριος (Ρούλης) Δημητριάδης τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο έτη!
Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:
«Με την υπ’ αριθμ.166/26.04.2012 απόφασή της κάνει δεκτή την ένσταση πλαστοπροσωπίας του σωματείου ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ κατά  του σωματείου ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ για τον ποδοσφαιριστή ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ και κατακυρώνει τον μεταξύ τους αγώνα υπέρ του σωματείου ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ με τέρματα 3-0. Αφαιρεί από το σωματείο ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ πέντε (-5) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012 και του επιβάλλει χρηματική ποινή τετρακοσίων (400) ευρώ. Επίσης, ο εκπρόσωπος του σωματείου ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ, ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δυο (2) έτη που αρχίζουν από την επομένη της διεξαγωγής του αγώνα (ΑΓΩΝΑΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ 2004-ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ, 04.03.12012)».  
Βαρύ κλίμα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα  
Το παραπάνω άσχημο ¨μαντάτο¨ έπεσε σαν «κεραυνός» και δημιούργησε έντονο προβληματισμό στους ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας. Ακόμα χειρότερα, η απόφαση ήρθε σε μία χρονική περίοδο όπου ο Ορφέας είχε αρχίσει την ¨αντεπίθεση¨ του και βρισκόταν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην παραμονή, όμως με την αφαίρεση βαθμών χάθηκαν και οι όποιες μαθηματικές ελπίδες. Δεδομένο είναι ότι ο Ορφέας θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης, όμως οι πιθανότητες για να αλλάξει αυτή είναι ελάχιστες.
Ερωτηματικό πλέον είναι το αν μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ορφέας θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική και θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα (απομένουν πέντε αγωνιστικές) ή αν και αυτός θα επιλέξει το δρόμο της αποχώρησης από την κατηγορία. Για την ερχόμενη Κυριακή εξάλλου υπάρχει στο πρόγραμμα η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη Ακροπόταμου και εκεί ενδεχομένως να δούμε τις προθέσεις της ξανθιώτικης ομάδας.    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr  

       

Δ’ Εθνική/1ος όμιλος – 22η αγωνιστική Διαιτητής
Κυριακή 29/04/2012 – Ώρα 17:00
Ελπίδα Σαπών – Έβρος Σουφλίου Βουρνέλης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Καβάλα – Ορφέας Ελευθερούπολης Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας)
ΑΕ Ν. Χιλής – ΑΕΠ Ευμοίρου Ξάνθης 3-0 (α.α.)
Ν. Ζίχνη – Προσοτσάνη Παπαργυρίου (ΕΠΣ Πιερίας)
Ορφέας Puma Ξάνθης – Άρης Ακροπόταμου Παλιούρας (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Εθνικός Σιδηροκάστρου – ΑΕ Πιερέων Κουκούλας (ΕΠΣ Μακεδονίας)
ΑΕ Αμπελοκήπων – Αετός Αρριανών 0-3 (α.α.)

   

Δ’ Εθνική – 1ος όμιλος Η βαθμολογία
1. Εθνικός Σιδηροκάστρου 48
2. Ορφέας Ελευθερούπολης 40
3. Προσοτσάνη 37
4. Ν. Ζίχνη 35
5. Άρης Ακροπόταμου 35
6. Καβάλα 35
7. Ν. Χιλή 33
8. Έβρος Σουφλίου 32
9. Αετός Αρριανών 32
10. Ελπίδα Σαπών 26
11. Ορφέας Puma Ξάνθης 19
12. ΑΕ Πιερέων 12
13. ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου (αποχώρησε)
14. ΑΕ Αμπελοκήπων (αποχώρησε)
* Η Καβάλα έχει -4 βαθμούς. * Ο Ορφέας Puma Ξάνθης έχει -5 βαθμούς. * Υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7 έως 14.

   

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…