Σχόλια 12/04/2012

0

Σε ρόλο Βαραββά φέτος ο Άκης! Καθώς κορυφώνονται τα πάθη του ελληνικού λαού…  

 
6 Μαΐου οι εκλογές  


Ο κύβος έχει ριφθεί: Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου πάει έκλεισε.
Η ανακοίνωση έγινε από τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο ο οποίος έκανε μάλιστα και σχετικό διάγγελμα προς το λαό.
Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα συνεχίσει να κυβερνά όχι ως υπηρεσιακή αλλά ως κανονική κυβέρνηση που θα παραδώσει στη νέα που θα προέλθει από τις εκλογές.
-Άντε λοιπόν, καλές εκλογές και καλό βόλι!
«Ε»    

Χτυποκάρδια…  


Άρχισαν τα χτυποκάρδια για αρκετούς που αγωνιούν εάν θα είναι στις λίστες των υποψηφίων για τις εκλογές.
Αγωνιούν να μάθουν, τηλεφωνούν, βάζουν κομματικούς φίλους στα κεντρικά να μάθουν τι γίνεται.
Στο κόκκινο λοιπόν η αγωνία των ολίγων, ενώ στη Δημοκρατική Αριστερά το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης έχει κλείσει και είναι ακριβώς αυτό που είχαμε ανακοινώσει προχθές.
Οι υπόλοιποι, κυρίως σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, βράζουν στο ζουμί τους.
«Ε»    

Ελληνικό παράδοξο  


Χρωστούν βεβαιωμένα 8 δις ευρώ και οι Εφορίες ανά την χώρα εισέπραξαν συνολικά μόνον 600 εκ. ευρώ!
Φόροι και πρόστιμα 8,2 δις ευρώ, ενώ στα ταμεία του δημοσίου μπήκαν μόνον 615 εκ. ευρώ. Μένουν ανείσπρακτα άλλα 7,6 δις.
Το γιατί δεν εισπράττονται αυτές οι οφειλές είναι ένα ακόμη από τα πολλά ελληνικά παράδοξα…
«Ε»    

Δεν μπορούν να αποταμιεύσουν  


Ανησυχητική αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα» καταγράφει η τελευταία έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών  (ΙΟΒΕ) η οποία αφορά τον περασμένο μήνα. Από το 55% το Νοέμβριο του 2011, το ποσοστό αυτό εκτινάχτηκε στο 63% το φετινό Μάρτιο, ενώ το 14% δηλώνει ότι αντλεί πόρους από τις αποταμιεύσεις του και το 13% ότι έχει χρεωθεί.
Παράλληλα, πάνω από 6 στους 10 καταναλωτές θεωρούν μη πιθανή ή καθόλου πιθανή την αποταμίευση το προσεχές δωδεκάμηνο και το 84% των πολιτών προβλέπει ότι θα πραγματοποιήσει λίγες ή πολύ λιγότερες δαπάνες για μείζονες αγορές (ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κλπ) τον επόμενο ένα χρόνο.
«Ε»    

Απολεσθέν θέλγητρο  


Η πολιτική στην Ελλάδα έγινε ένα «απολεσθέν θέλγητρο». Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία η παρούσα συγκυρία σημαδεύεται από φόβους αποσταθεροποίησης, η πολιτική, όταν δεν είναι εξόριστη, αποκτά μια εξτρεμιστική δυναμική, η κατάθλιψη και η οργή είναι το δίπολο που την κονιορτοποιούν.
Σίγουρα η πολιτική δοκιμάζεται σκληρά από ξυλοσχίστες πολιτικούς, διάψευση προσδοκιών, τον τυφώνα των αποτρόπαιων οικονομικών μέτρων.
Τι έφταιξε; Σίγουρα πολλά με κύριο αυτή την ταυτοκική, πολιτιστική κρίση μετά την Μεταπολίτευση, η οποία εξετράπη από τη λαιμαργία του καταναλωτικού ευδαιμονισμού.
Ύστερα, ρόλο έπαιξε και αυτή η στεγνή γλώσσα των πολιτικών, το ψιμύθιον  του συλλογικού ψεύδους που τώρα πλέον από τη γύμνια της ωμής πραγματικότητας δεν πείθει πια κανέναν.
Όταν πονούν, εξάλλου, οι λέξεις, πονάει η ψυχή του τόπου.
Έπειτα έλειψε η εμπνευσμένη αίγλη του ηγέτη, αυτό το εμπροσθοβαρές γόητρο, που κινητοποιεί την Ιστορία και το αίσθημα θυσίας ενός λαού.
Μην γελιέστε. Οι οικονομικές λύσεις προαπαιτούν πολιτικές λύσεις και ουσιώδεις παρεμβάσεις.
«Ε»    

Εισάγουμε το 90% του κόκκινου κρέατος  


Μπορεί όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις να έθεταν σε πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, δηλαδή της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας, στην πράξη όμως δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε που να αποδεικνύει αυτή την πρόθεση.
Αντίθετα, είναι ορατός ο κίνδυνος να καταρρεύσει η αγροτική οικονομία!
Όπως διαβάζουμε, η εισαγωγή κρέατος (μοσχαρίσιου και χοιρινού) στη χώρα μας ετησίως σε αξία αγγίζει το 1,2 δις ευρώ!
Αυτό γίνεται από μια ντουζίνα εισαγωγέων που απολαμβάνουν τεράστια κέρδη που πολλές φορές ξεπερνούν και τα 120 εκ. ευρώ. ετησίως.
Έτσι μάθαμε…οι Έλληνες να τρώμε κόκκινο μοσχαρίσιο κρέας που εισάγεται σε ποσοστό 90% της εγχώριας κατανάλωσης.
«Ε»    

Έρχεται ρωσική τράπεζα στην Αλεξανδρούπολη  


Υποκατάστημα σκοπεύει να ανοίξει ο ρωσικός τραπεζικός όμιλος SISC CB «KEDR» στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου σε επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του  δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλου Τοψίδη.
Θα είναι το πρώτο υποκατάστημα ρωσικής τράπεζας στην περιοχή της Θράκης και στόχο θα έχει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, η χρηματοδότηση των συναλλαγών μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων επιχειρηματιών, αλλά και επενδύσεων στην περιοχή, κυρίως στους τομείς των ακινήτων και των τουριστικών προγραμμάτων.
«Στόχος της τράπεζας δεν είναι η αποταμίευση κεφαλαίων, αλλά η δανειοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να ανασάνει η αγορά», ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε.Λαμπάκης, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Δ.Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του ρωσικού ομίλου και ενημέρωσε τα στελέχη του για το προφίλ της θρακιώτικης οικονομίας.    

Ένα  ηλίθιο οικονομικό πείραμα  


«Πληρώνοντας το τίμημα για ένα ηλίθιο οικονομικό πείραμα» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Independent το οποίο αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα σκληρά μέτρα της λιτότητας.
«Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου, να πιεις τον καφέ σου, χωρίς οι επαίτες να συρρέουν γύρω σου, οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου…» αναφέρει ο αρθρογράφος ο οποίος γράφει και για την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα υπογραμμίζοντας ότι «ένα τρομερό μαρτύριο έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής κρίσης».
«Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.
Η χώρα έχει πέσει στα νύχια μίας ομάδας οικονομικών φονταμενταλιστών που δεν διστάζουν και συνεχίζουν τους καταστροφικούς τους πειραματισμούς…    

 
Γυναικεία έλλειψη  


Η γυναίκα της Ξάνθης στην τοπική πολιτική σκηνή ψάχνει ακόμη τη θέση και το ρόλο της. Ή τα έχει παρατήσει εντελώς αν κρίνουμε από την απροθυμία να υπάρξουν γυναικείες συμμετοχές στα τοπικά ψηφοδέλτια. Ψάχνουν και δε βρίσκουν τα κόμματα, ωστόσο η εικόνα αυτή είναι ενδεικτική της φυσιογνωμίας της πολιτικής που παρουσιάζει ο νομός μας. Μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει υπερπληθώρα γυναικών και μάλιστα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στις υποψήφιες προκειμένου να εφαρμοστεί η ποσόστωση!
Ε.Δ.    

Συμμετοχή και προβολή  


Με δεκάδες συμπολίτες και δημόσια πρόσωπα συνομίλησαν κατά το ραδιομαραθώνιο αγάπης τα μέλη του Γηροκομείου και οι δημοσιογράφοι, προκειμένου να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη στο δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Κάποιοι «κάναν το κομμάτι τους» και είναι γνωστό ότι αποτελεί ευκαιρία για προβολή της κοινωνικής ευαισθησίας τους, ωστόσο υπήρξαν και οι φωνές επώνυμων και ανώνυμων που έδειξαν γνήσιο ενδιαφέρον για τη στήριξη μιας ιδιαίτερα κρίσιμης κοινωνικής δομής της πόλης μας και αυτό είναι το σημείο που πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…