Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δημοσκοπικά κόλπα & νεοσυντηρητισμός με μαύρη κουκούλα

Δημοσκοπικά κόλπα & νεοσυντηρητισμός με μαύρη κουκούλα

0

Στα γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες προχωρούν όλοι στις εκλογές της 6ης Μάη, με τις δημοσκοπικές εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη και τους διεκδικητές της εξουσίας να παρουσιάζονται αμετανόητοι από τις τελευταίες εξελίξεις του μνημονίου.  Θα’ λεγε κανείς πως δεν τους ακούμπησε η αγανάκτηση του κόσμου, πως δεν πέρασε καν από πάνω τους η θυελλώδης οικονομική παράλυση σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνίας. Στήνονται πολύ απλά στα τηλεοπτικά πάνελ και παρακολουθούν τα γκάλοπ, ουδαμώς εμβρόντητοι από την αδιαφιλονίκητη σημαντική αποχή του κόσμου στο εκλογικό τους πανηγύρι αλλά και την πανηγυρική εμφάνιση των κατοχικών κουκουλοφόρων. Έτσι απλά μαζί με τους αναλυτές των δημοσκοπήσεων ομφαλοσκοπούν τις προτιμήσεις των ερωτηθέντων για το ποιος είναι ο κατάλληλος να κυβερνήσει και ποιος όχι.
Μαζί τους φυσικά οι τηλεοπτικοί αστέρες και οι μαϊντανοί της κρίσης, αυτοί που τελευταία μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των καναλαρχών που σχεδιάζουν εδώ  και καιρό την επόμενη τους κίνηση μετά την  επικείμενη εκλογή της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Ο Μάης του 2012, αγαπητοί φίλοι, θα αναδείξει για πολλοστή φορά την γύμνια του πολιτικού συστήματος που χορταίνει τον κόσμο από υποσχέσεις και γεμίζει με απελπισία τις φτωχογειτονιές. Είναι τόσο στημένο το παιχνίδι για δημιουργία κυβερνήσεων συνεργασίας με την συμμετοχή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που όσο και να στοιχηματίζουν στο αντίθετο οι έχοντες και κατέχοντες δεν θα  μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά τους από τα πρακτορεία. «Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 και μετά, γιατί σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η φυσιογνωμία της χώρας, κρίνεται η μοίρα και η πορεία της χώρας», δηλώνει χωρίς περιστροφές ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που νοιώθει την τελευταία δημοσκόπηση της GPO να του λύνει τα χέρια και να του δίνει το δικαίωμα ελπίδας, μιας και σύμφωνα με αυτήν θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά.
Τα δεδομένα αυτά τα επεξεργάζονται ήδη στην Ιπποκράτους και παίρνουν μια ανάσα, προβάλλοντας παράλληλα διάφορα απίθανα κλισέ του τύπου «το μνημόνιο ήταν η μοναδική λύση κλπ». Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο αρχηγός της ΝΔ που βλέπει την αυτοδυναμία ως μακρινό όνειρο και τίποτα περισσότερο, μηχανεύεται νυχθημερόν  μαζί με τους στενούς του συνεργάτες στην Συγγρού τους τρόπους αναρρίχησης στον εξουσιαστικό θώκο που τόσο επιθυμεί αλλά την τελευταία στιγμή τον χάνει. Αυτή την φορά  θεωρεί πως τη νίκη την έχει στο τσεπάκι, την πολυπόθητη αυτοδυναμία όμως όχι. Αν και σύμφωνα με όσα μαθαίνω, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, μάλλον δεν επιθυμεί να κυβερνήσει μόνος, αν δεν υποθέσει κανείς πως από το 2009 και μετά η μπάλα παιζόταν σε ξένο έδαφος με απόντες τους Έλληνες θεατές.
Έτσι έχουν τα πράγματα αγαπητοί μου αναγνώστες, και ο λαοφιλής Πρετεντέρης δεν έβγαλε τυχαία την δημοσκόπηση ούτε τα κανάλια παίζουν συνέχεια το ενδεχόμενο της συνεργασίας, κόβοντας αίφνης  από τα παράθυρα τον Κουβέλη με τα ποσοστά του ασανσέρ – γιατί έτσι το αποφάσισαν οι ειδικοί επί του θέματος – και ανεβάζοντας με κάθε τρόπο τον Καμμένο και την Χρυσή Αυγή, που ακόμη και ο Καρατζαφέρης δηλώνει ότι είναι το μοναδικό ναζιστικό κόμμα στην Ευρώπη, προφανώς επειδή του τρώει ψήφους. Η ομφαλοσκόπηση, κυρίες και κύριοι δεν έχει τελειωμό. Και θα ακούσετε ακόμη περισσότερα μετά την συντονισμένη επικοινωνιακή επίθεση του Χρυσοχοΐδη και την ΝΔ κατά των αιτούντων άσυλο και προσφύγων, με πρόσχημα την εκκαθάριση του κέντρου της πρωτεύουσας από τους αλλοδαπούς.
Πολλά τα επικοινωνιακά παιχνίδια, που οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα: Το παιχνίδι είναι στημένο και χαμένο για τους ελπιδοφόρους μικρούς του Κοινοβουλίου. Κοινώς, ανοίξτε την πόρτα στην Χρυσή Αυγή, τον Καμμένο και κλείστε την στους Οικολόγους Πράσινους και την «ξεπερασμένη» Μπακογιάννη, αφού πρώτα καταβληθεί κάθε προσπάθεια μείωσης των ποσοστών των αριστερών κομμάτων που δεν αρέσει στους αόρατους κύκλους της αποσταθεροποίησης. Έτσι δείχνουν οι κινήσεις τους, φίλες και φίλοι, το μαρτυρούν τα μισόλογά τους στους διαδρόμους  και τα κομματικά γραφεία. Ανησυχία, λοιπόν για το άθροισμα των ποσοστών της Αριστεράς, αλλά και ψυχραιμία γιατί ο αυταρχικός πόλος της (βλέπε ΚΚΕ) δεν θα κάνει επ’ ουδενί άνοιγμα προς ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ικανοποίηση στα διάφορα κέντρα που η κυβέρνηση θα είναι και πάλι συντηρητική και το χωνευτήρι της Βουλής δεν θα έχει πρόβλημα να καλωσορίσει  τους νεοναζιστές ως απόδειξη του επιχειρήματος πως στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία χωρούν όλοι οι φανατικοί του είδους. Μια ακόμη αποκάλυψη πως στα ελληνικά κοινοβουλευτικά  έδρανα του 2012 θα υψωθούν και πάλι όχι μόνο τα εθνικά λάβαρα αλλά θα παρελάσουν οι νοσταλγοί του «Mein Kampf». Ας όψονται οι καναλάρχες και οι δημοσκόποι που ξέρουν να παίζουν καλά το παιχνίδι τους. Μαζί με αυτούς, και οι αντιμαχόμενοι του μνημονίου που επιλέγουν την κατάλληλη στιγμή να στρώσουν το χαλί του νεοσυντηρητισμού που από ένα σημείο και μετά μετατρέπεται σε ωμό φασισμό από την εμφάνιση  των κατοχικών κουκουλοφόρων στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Φίλιππος Ζάχαρης
(phil.zaharis@gmail.com)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Φίλιππος Ζάχαρης
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…