Σχόλια 10/04/2012

0

O Kύριος δεν περπάτησε χωρίς λόγο στο νερό. Είχε αγανακτήσει από την απεργία της ΠΝΟ…      

Δραχμή ή ευρώ;  


Είναι όντως ένα δίλημμα των προσεχών εκλογών. Και ίσως το κορυφαίο. Θα επιλέξουμε μεταξύ της συνέχισης της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας έχοντας ως νόμισμα το Ευρώ ή θα γυρίσουμε πίσω 50 και χρόνια σε μια χαοτική κατάσταση με τη δραχμή και με μια οικονομία διαλυμένη;
Ιδού λοιπόν το ερώτημα και το δίλημμα που θα πρέπει ν’ απαντηθεί από τους ψηφοφόρους.
Δραχμή ή Ευρώ;
«Ε»    

 
Να πέσουν οι τιμές!  


Είναι επιτακτικό αίτημα του Έλληνα πλέον να πέσουν επιτέλους οι τιμές των αγαθών στην αγορά.
Όταν πέφτουν μισθοί και συντάξεις, είναι αδικαιολόγητο οι τιμές να μένουν σταθερές ή και να ανεβαίνουν ακόμη!
Πρόκειται για μια παθογένεια του στρεβλού οικονομικού μοντέλου που έχει οικοδομηθεί στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες.
Μάλιστα ο λαός μας λέει κάτι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό: «Ό,τι ανεβαίνει στην Ελλάδα δεν κατεβαίνει» και εννοεί τιμές και υπηρεσίες.
-Δυστυχώς, έτσι είναι…
«Ε»    

Εκ δεξιών και εξ αριστερών  


Η Ν.Δ. πιέζεται από το ΛΑΟΣ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την Χρυσή Αυγή, την Δημοκρατική Συμμαχία και το κόμμα του Στέφανου Μάνου, τη «Δράση».
Αυτή η πίεση και η αφαίρεση ψήφων από τα δεξιά με ζημία για τη Ν.Δ.
Από την άλλη, στην κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ πιέζεται από τη ΔΗΜΑΡ, τον Συνασπισμό κυρίως και από το ΚΚΕ αναλογικά, όπως το Άρμα του Δημαρά, την Κοινωνική Συμμαχία της Κατσέλη και όποια άλλη δημιουργία κόμματος ή κομματιδίου.
Τι σημαίνουν αυτές οι απώλειες; Κάτι πολύ απλό. Πως δυσκολεύουν την αυτοδυναμία και πως τα δύο μεγάλα κόμματα θα δυσκολευτούν να ξεπεράσουν το 50% για να κυβερνήσουν, (μακάρι να γίνει, διαφορετικά μαύρα θα είναι τα μαντάτα μας).
«Ε»  

 
Ψέματα  


Πρωταπριλιάτικο ήταν ότι αρνήθηκε η κυβέρνηση να έρθει ο Πούτιν στην Ελλάδα για να πάει στο Άγιο Όρος.
Όπως, «παραμύθι» είναι η δήθεν οργάνωση και απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Ο μύθος στήθηκε κάμποσα χρόνια μετά τη δήθεν προσπάθεια και βέβαια κάποιοι τον πίστεψαν και άλλοι πιο ψαγμένοι χαμογέλασαν ειρωνικά και τον προσπέρασαν.
Όλα δε αυτά τα ψέματα ξεκίνησαν μέσα από τα γνωστά μπλογκ τα οποία, χωρίς ίχνος ευθύνης, γράφουν ό,τι θέλουν και για όποιον θέλουν.
«Ε»  

 
Η απαξίωση  


Όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας για το φαγοπότι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα ποινικά, έχουν και μία άλλη πιο σοβαρή διάσταση: Απαξίωσαν ακόμη περισσότερο τον συνδικαλισμό. Κυρίως δε αυτόν των ΔΕΚΟ.
Οι απλοί εργαζόμενοι μέλη των Σωματείων της επαρχίας, τρίβουν τα μάτια τους από αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια όπως και οι διοικήσεις των επαρχιακών Εργατικών Κέντρων.
Μεγάλο το φαγοπότι λοιπόν και ακόμη μεγαλύτερη η απαξίωση γι’ αυτούς που βρίσκονται στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΔΕΚΟ, κυρίως.
Όταν τα Επαρχιακά Εργατικά Κέντρα βράζουν στο ζουμί τους, έχοντας μύρια προβλήματα. Οι εκδρομές δε και οι ενέργειες των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ, τραυματίζουν τον ήδη προβληματικό συνδικαλισμό της επαρχίας.
Στο κέντρο κάνουν τις λαμογιές, οι επαρχιώτες την πληρώνουν…
«Ε»    

Πορεία  προς την Ανάσταση  


Ανάσταση’ναι. Κι η ψυχή
Δε νοιώθει τώρα μοναχή
Καθώς εχτές και πρώτα.
Κάποιος βαδίζει στο πλευρό,
Της απαλαίνει το σταυρό
Σπογγίζει τον ιδρώτα,
μας φέρνει στο νου ο ποιητής.
Μπροστά μας πρόκειται να ξετυλιχθεί το μεγαλύτερο γεγονός μέσα στην ιστορία. Η Ανάσταση του Χριστού. Μια που  Ανάσταση του Χριστού  σημαίνει θέωση και ανάσταση της ανθρώπινης φύσεως και ελπίδα και για την δική μας υπόσταση. Μέσα από τη μετάνοια , την υπέρβαση της αμαρτίας  μας, της αιτίας κάθε θανάτου μας, θα δεχθούμε και πάλι την πρόσκληση «Δεύτε λάβετε Φως!».  Ο Ελληνισμός στην ιστορική του πορεία έμαθε να διαλύει στο φως της Ανάστασης τα σκοτάδια της σκλαβιάς, του πόνου, των διωγμών. Για  χρόνια δεν σταμάτησε μαζί με το «Χριστός Ανέστη» να συμπληρώνει και « Ελλάς Ανέστη». Συσταύρωση και συνανάσταση με τον Χριστό.
Στους δύσκολους καιρούς μας ας είναι για μια ακόμη φορά για μας και την πατρίδα  ελπιδοφόρο το μήνυμα , Χριστός Ανέστη, Ελλάς Ανέστη.  
Ανδρέου Μιχαηλίδη Γεωργία  

Ο Παπαδόπουλος και η ΣΕΚΑΠ


 Μετά την αποχώρηση του Ινδού απ’ την ΣΕΚΑΠ για τους λόγους που ακόμη μένουν αδιευκρίνιστοι σε ορισμένα σημεία,  γιατί άλλα λέει η ΑΤΕ, άλλα η ΣΕΚΕ και άλλα ο Ινδικός όμιλος,  ο δεύτερος στη σειρά υποψήφιος «Ηλίας Παπαδόπουλος» που έφτασε μέχρι τη β’ φάση του διαγωνισμού, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την κατάθεση προσφοράς. Συγκεκριμένα όπως μάθαμε ζήτησε παράταση από την ΑΤΕ προκειμένου να ελέγξει όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΣΕΚΑΠ. Πάνε κι έρχονται οι οικονομολόγοι του στο εργοστάσιο προκειμένου να είναι πλήρως ενημερωμένος και μην του προκύψει καμιά …έκπληξη την τελευταία στιγμή. Φαίνεται ότι διακαώς επιθυμεί να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ όμως στην αναμέτρηση του με τον ινδικό όμιλο δεν μπόρεσε ν’ ανταπεξέλθει. Για να δούμε τώρα τί προσφορά θα κάνει ο κ. Παπαδόπουλος εκ του Κιλκίς, τώρα που τον ευνοούν οι συνθήκες μετά την αποχώρηση του Ινδού και με την μεγαλομέτοχο ΑΤΕ να θέλει όπως  – όπως ν’ απεγκλωβιστεί. Μάλλον τυχερός θα’ ναι και δεν θα χρειαστεί να …καταξοδευτεί αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι μ’ όλα αυτά που βγήκαν στη φόρα για τη ΣΕΚΑΠ έχει πλέον πλήρως απαξιωθεί. Κάποιοι πονηροί κυκλοφορούν διάφορα σενάρια  για τις σχέσεις Παπαδόπουλου και ΣΕΚΕ που τα συσχετίζουν και με τη στάση της ΣΕΚΕ στο τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα το ρίσκο που πήρε με την αναβολή της μοιραίας (απ’ ότι αποδείχθηκε) γενικής συνέλευσης που είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση του ινδικού ομίλου.
Μ.Ξ.
   
Στην Τουρκία ο Μάντατζη


 Στην Τουρκία βρίσκεται από την Παρασκευή ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Τσετίν Μάντατζη μαζί με τον έτερο μειονοτικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν. Αν και ό ίδιος μου είπε σε τηλεφωνική μας συνομιλία ότι είναι εκεί για ιδιωτική του υπόθεση, άλλες πληροφορίες μου λένε ότι θα έχουν συναντήσεις με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, και άλλους αξιωματούχους μεταξύ των οποίων και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης! Δηλαδή μ’ όλη την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας λες και οι ίδιοι είναι υπουργοί ή έστω υφυπουργοί! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «ο στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στη μειονότητα ότι αυτοί και κυρίως ο διαγραμμένος από το ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη είναι ευνοούμενοι της Άγκυρας, ώστε οι ψήφοι των ελεγχόμενων από το τουρκικό προξενείο μειονοτικών ομάδων στις εθνικές εκλογές να κατευθυνθούν σε αυτόν.  Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα ευελπιστεί ότι θα δελεάσει το ΠΑΣΟΚ το οποίο, στην προσπάθειά του να ανεβάσει τα ποσοστά του, μόλις αντιληφθεί ότι ο Μάντατζη έχει το «χρίσμα» θα τον επανεντάξει στα ψηφοδέλτια για να μαζέψει τις κατευθυνόμενες από την Άγκυρα ψήφους.  Ο σχεδιασμός της Άγκυρας, σύμφωνα με παράγοντες οι οποίοι έχουν γνώση των παρασκηνίων, ενδέχεται να προβλέπει και δεύτερο βήμα, αν το πρώτο πετύχει και το ΠΑΣΟΚ δεχθεί και πάλι στους κόλπους του τον Μάντατζη.    
Εφόσον επανεκλεγεί, στη συνέχεια να ανεξαρτητοποιηθεί και να δηλώσει ότι εκπροσωπεί την «τουρκική μειονότητα», όπως την αποκαλεί, και το μειονοτικό κόμμα DEB. Αυτό δηλαδή που δεν καταφέρνει η Άγκυρα λόγω του πλαφόν 3% για την είσοδο κομμάτων στη Βουλή, να αποπειραθεί να το κάνει διά της πλαγίας μέσω του ΠΑΣΟΚ!».
Μ.Ξ.  

 
Κανονικά τα ΚΤΕΛ Μ. Πέμπτη  


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ξάνθης, παρά την 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ομοσπονδία των εργαζομένων ΚΤΕΛ.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνεχείς απολύσεις που υφίστανται το τελευταίο διάστημα, όπως καταγγέλλουν, ωστόσο στην Ξάνθη δε γεννάται τέτοιο πρόβλημα, αφού σε μεγάλο ποσοστό οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων είναι και οδηγοί, οπότε και δε θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια της μετακίνησης των εορτών.
Ε.Δ.    

Όλοι έτοιμοι πλην ΠΑΣΟΚ  


Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκονται τα κόμματα της Αριστεράς που αναμένουν την προκήρυξη των εκλογών για να ανακοινώσουν τα ονόματα των υποψηφίων τους που έχουν ήδη κλείσει. Τις αποφάσεις της πήρε και η Νέα Δημοκρατία, ενώ τις κινήσεις του φαίνεται ότι κάνει και ο Πάνος Καμμένος στην Ξάνθη, αφού ήδη έχει κάνει επίσημη πρόταση στο Δημήτρη Γαλανόπουλο, αν και ο τελευταίος κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του, πιθανώς μέχρι τις τελικές αποφάσεις.
Το ΠΑΣΟΚ πάντως δίνει την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Το «μπλοκάρισμα» με το μειονοτικό υποψήφιο ξεπεράστηκε, ωστόσο μένουν και άλλες θέσεις να πληρωθούν.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…