Σχόλια 09/04/2012

0
Stilianidou_vivi_2-empros

«Οι εκλογές προκαλούν αβεβαιότητα» λέει το ΔΝΤ. Ενώ το ΔΝΤ μας έχει γεμίσει σιγουριά και ασφάλεια…    

42 χρόνια προσφοράς  


Απίστευτο και όμως αληθινό. Η κυρία Βιβή Στυλιανίδου συμπλήρωσε σαράντα δύο χρόνια προσφοράς στο Γηροκομείο Ξάνθης αλλά και σε άλλες κοινωνικές δράσεις, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.
Μια ζωή προσφορά, μια ζωή αγώνας και μια ζωή συμπαράσταση στον πάσχοντα, τον ασθενή, τον ηλικιωμένο. Βιβλίο ολόκληρο μπορεί να γραφτεί για το έργο της κυρίας Στυλιανίδου όλα αυτά τα χρόνια.
Και κάτι προσωπικό: Η Βιβή Στυλιανίδου δεν γνωρίζαμε ότι πέρασε μια πολύμηνη δοκιμασία με την υγεία της. Ευτυχώς που σήμερα είναι καλά και όλα αποτελούν μια κακή ανάμνηση.
-Περαστικά της με την εκτίμησή μας και τον σεβασμό στο έργο και την προσφορά της.
«Ε»    

 

Κυκλοφορούν λιγότερα Ι.Χ.  


Θα το έχετε προσέξει ίσως ότι εδώ και λίγο καιρό πως έχουν λιγοστέψει τα κυκλοφορούντα Ι.Χ. αυτοκίνητα στους δρόμους της Ξάνθης.
Επίσης, διαπιστώσαμε ότι λόγω αυτής της μείωσης, αυξήθηκαν οι θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο. Αιτία βέβαια, το καταλάβατε, είναι η αυξημένη τιμή της βενζίνης.
Μ’ αυτό το δεδομένο, αρκετοί συμπολίτες κλείδωσαν το Ι.Χ. τους και το κινούν μόνον όταν υπάρχει ανάγκη, χώρια που αρκετοί έχουν παραδώσει τις πινακίδες κι έχουν παροπλίσει τα αμάξια τους.
-Δύσκολοι καιροί για άσκοπες τσάρκες με το Ι.Χ.
«Ε»      

 

 
Λεφτά υπάρχουν  


Ναι, λεφτά υπάρχουν. Βρίσκονται όμως στην Ελβετία, είναι αρκετά και τα έχουν Έλληνες. Οι οποίοι, μόλις έμαθαν ότι θα φορολογηθούν, τα παίρνουν και τα πηγαίνουν σε φορολογικούς «παραδείσους» ανά τον κόσμο! Αυτοί είναι οι Έλληνες πατριώτες…
Κέρδισαν τα χρήματα στη χώρα μας, με διάφορους τρόπους (νόμιμους και μη) και για να μην φορολογηθούν τα έστελναν Ελβετία.
Τώρα, οι «πατριώτες» αυτοί τα στέλνουν και εκτός Ελβετίας πάλι για να μη πληρώσουν φόρους επί των τόκων.
Επιβεβαιώνεται έτσι για άλλη μια φορά ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Οι ίδιοι όμως δηλώνουν «πατριώτες» τρομάρα τους…
«Ε»  

 

Εξελίξεις  


Οι μέρες είναι κρίσιμες στα κόμματα. Κι αυτό γιατί κρίνονται ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές από όλους αυτούς που υπέβαλαν υποψηφιότητα.
Ο μεγάλος χαμός βέβαια γίνεται στα μεγάλα κόμματα που έχουν και την πιθανότητα να εκλέξουν βουλευτές, κι όχι τόσο για τα μικρά που ψάχνουν να βρουν τους υποψήφιους για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Εν αναμονή λοιπόν. Όλα θα τελειώσουν σύντομα…
«Ε»  

Γιαννίτσης: «Το κράτος μας απέτυχε»  


«Το Κράτος δεν είναι απλά αναποτελεσματικό. Το Κράτος μας απέτυχε», είπε ο υπουργός
Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία για τους λόγους που ανεξαρτήτως πολιτικών εδώ και 60 χρόνια το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικό.
Στην ομιλία που εκφώνησε ο υπουργός μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το ΙΟΒΕ, η Kantor, η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, υποστήριξε ότι: «Θα ήταν ειρωνικό να μιλούσαμε απλώς για αναποτελεσματικότητα του κράτους. Το κράτος μας απέτυχε. Στην Ελλάδα η  λειτουργία του κράτους δεν σχετίζεται τόσο με το δημόσιο συμφέρον, όσο με συμφέροντα επιμέρους κοινωνικών τμημάτων, χωρίς αυτά να μπορούν να μετατραπούν σε σύνθεση συνολικού εθνικού συμφέροντος».
Ο κ. Γιαννίτσης έκλεισε την ομιλία του προβλέποντας μελλοντικές «ατυχίες ή αποτυχίες που θα σημειωθούν στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή περίοδο»…

 

     
Δήλωση Γιώργου Χουλιάρα για μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ  


Μου ζητήθηκε  να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, κάτι που ήταν και δική μου επιθυμία. Ευχαριστώ όσους και όσες ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτό. Ομως, σοβαροί λόγοι, που προέκυψαν, τώρα, μου επιβάλλουν να μη δοκιμάσω τις αντοχές μου σε ένα επίπονο προσωπικό προεκλογικό αγώνα, ο οποίος επιβάλλεται να διεξαχθεί κάτω από δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές  συνθήκες, που ταλανίζουν το λαό μας. Εύχομαι το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης να γεμίσει ανανέωση και σ’ αυτούς που θα το στελεχώσουν καλή δύναμη και επιτυχία. Καλώ τους συμπολίτες μου να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ με Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος απέδειξε με τις ικανότητές του ότι μπορεί  τα πράγματα να πάνε καλύτερα…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

   
Συνάντηση Τζουκάλ- Γιαννακίδη  


Στην ορεινή περιοχή και συγκεκριμένα στο δήμο Μύκης βρέθηκε την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Η συνάντηση των δύο αιρετών κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι και μαζί επιθεώρησαν το σχολείο του Εχίνου, όπου το έργο παρουσιάζει σημαντική πρόοδο.
Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, τα έργα και τα προγράμματα αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης Γιαννακίδη και Τζουκάλ, ενώ από πλευράς του δημάρχου αναφέρθηκαν και τα προβλήματα του δήμου.
Ε.Δ.

 

   
Καμμένος… και στην Ξάνθη  


Με εντατικούς ρυθμούς, όπως μαθαίνω, συντονίζεται η τοπική οργάνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και στην Ξάνθη.
Η Νέα Δημοκρατία, αλλά και η Δημοκρατική Συμμαχία και τοπικά στρέφουν το βλέμμα τους στην απήχηση που θα έχει το κόμμα του Πάνου Καμμένου στο νομό της Ξάνθης, καθώς οι διαρροές δεν περιορίζονται μόνο στη βάση, αλλά και σε στελέχη των γαλάζιων.
Μαθαίνω μάλιστα ότι τοπικός συνδικαλιστής προετοιμάζει την κάθοδό του με τον Πάνο Καμμένο στις επικείμενες εκλογές.
Ε.Δ.  

 

 
Μια καλή προσπάθεια …


 …είναι αυτή που γίνεται με το Κέντρο Υποστήριξης και Φροντίδας στο Δροσερό και πρέπει όλοι να τη στηρίξουν. Όμως δεν είναι αρκετή. Υπάρχουν διαχρονικά και διαπιστωμένα πολύ μεγάλες ανάγκες στο Δροσερό και μόνο αυτή η δομή δεν φτάνει. Πρέπει να επεκταθεί η κοινωνική προστασία των απόρων, να συμπεριλάβει περισσότερα παιδιά, να προσπαθήσει να τα κρατήσει μέσα στο σχολική διαδικασία γιατί όταν φεύγουν απ’ εκεί ξέρουμε τα περισσότερα που καταλήγουν… Λεφτά υπάρχουν από το πρόγραμμα μόνο για το άμεσο διάστημα, είπε ο δήμαρχος. Και περιμένουν να το εντάξουν στο ΕΣΠΑ για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του μέχρι το 2015. Μετά τι θα γίνει; Γιατί δεν πιστεύει κανείς ότι θα  λυθεί το πρόβλημα του Δροσερού βέβαια… Θα μπορέσει να το λειτουργήσει ο δήμος Ξάνθης από ίδιους πόρους;
Μ.Ξ.  

 

     
Δηλώσεις Κοντού για τις εκλογές


 Παρών στα εγκαίνια του Κέντρου στο Δροσερό και ο βουλευτής κ. Κοντός, ο οποίος και έκανε δηλώσεις για τις εκλογές αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθούν και αργότερα από τον Μάιο αν και σημείωσε ότι «εκείνο που βολεύει στην Ελλάδα είναι να λήξει άμεσα αυτή η αβεβαιότητα και να πάμε το ταχύτερο δυνατόν σε  εκλογές». Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές να υπάρξουν συνεργασίες αλλά και πρόσωπα εκτός του πολιτικού δυναμικού που μπορούν να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης.
Γενικά ο κ. Κοντός φαίνεται πολύ σταθερός και προσγειωμένος και ο λόγος του είναι ρεαλιστικός και μακριά από προεκλογικές φανφάρες…
Θετικό αυτό!
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …