Σχόλια 02/04/2012

0
kolimvitirio_katastrofes_3-empros

Έγραψα: Μπαμπινιώτης = αυτόματος πιλότος (ο κ. Μπαμπινιώτης δεν το κατάλαβε!)
Θωμάς Βουγιουκλής    

Το Κολυμβητήριο  


Κακώς άφησε ο δήμος Ξάνθης να φθάσει η υπόθεση «Κολυμβητήριο» στην σημερινή κατάσταση.
Όφειλαν να το γνωρίζουν ότι ένα κτίριο χωρίς φύλαξη και χωρίς ανθρώπινη ζωή και παρουσία πως θα λεηλατηθεί. Όπερ και εγένετο.
Θα’ πρεπε να βρουν κάποια λύση πριν φθάσει η υπόθεση εδώ που έφθασε. Και αδίκως αποδίδουν ευθύνες στην αντιπολίτευση, η οποία κάνει αυτό που πρέπει.
Έστω και τώρα λοιπόν, ας φροντίσουν το χώρο. Οι δικαιολογίες δεν διορθώνουν τα λάθη ούτε αποκαθιστούν τις ζημιές.
«Ε»  

 

   
Πάλι ο Μάντατζη  


Ζυμώσεις, επαφές, συναντήσεις και αξιολογήσεις. Και όλα αυτά για τον γιατρό και «ανεξάρτητο» βουλευτή Ξάνθης, τον γνωστό Μάντατζη Τσετίν.
Στο ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα, εξετάζουν όλα τα σενάρια. Επιστρέφει και πως. Συμφέρει και πόσο η επιστροφή. Θα υπάρξει όφελος ή ζημία από την πιθανή επιστροφή του;
Όλα στο τραπέζι και η απόφαση θα ληφθεί σύντομα. Ίσως και εντός των προσεχών ημερών…
«Ε»    

 

Μας δουλεύουν…  


«Η Θράκη στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητας για τη Ν.Δ.» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αβραμόπουλος κατά την θρακική επίσκεψή του.
Δικαίωμά του να το λέει αυτό και δικαίωμά μας να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.
Εξάλλου, έχουν δει τόσα τα μάτια μας κι έχουν ακούσει τόσα τ’ αυτιά μας, των θρακιωτών.
Όμως ας σταματήσει το δούλεμα πλέον. Τους πήραμε – όλους – χαμπάρι και δεν περνούν τέτοιες σαπουνόφουσκες…
«Ε»  

 

 
Έργο Ξυνίδη  


Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το έργο για την διάνοιξη της οδού προς Βουλγαρία από Ξάνθη μέσω Δημαρίου πως θα γίνει.
Ήδη έχουν δημοσιευθεί οι σχετικές δημοπρασίες για την εκτέλεση των προπαρασκευαστικών εργασιών.
Και το σπουδαιότερο, έχουν εξασφαλισθεί τα ανάλογα ποσά προς την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. για την συνέχιση των εργασιών.
Όλη δε αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να πιστωθεί στον υφυπουργό Σωκράτη Ξυνίδη.
-Τα του καίσαρος…
«Ε»    

 

 
Ο Μπαμπινιώτης  


Μεγάλη απογοήτευση δημιούργησε στην Κοινή Γνώμη της χώρας η στάση και συμπεριφορά του καθηγητή και υπουργού Παιδείας κ.Μπαμπινιώτη εξαιτίας της υπαναχώρησής του από αποφάσεις που είχαν παρθεί από τα 3 κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Ο καθηγητής έβαλε στον πάγο το νόμο για τα ΑΕΙ και το νέο εξεταστικό σύστημα, για να ικανοποιήσει προφανώς τους συναδέλφους του καθηγητές!
Για να αποδειχθεί άλλη μια φορά πόση διαφορά έχουν τα λόγια από τις πράξεις. όπως επίσης, ότι οι καθηγητές και οι λεγόμενοι τεχνοκράτες όταν δεν έχουν πολιτική παιδεία και τσαγανό είναι μια άχρηστη υπόθεση.
Κρίμα για τον Μπαμπινιώτη. Πλήρης η απογοήτευση και η αναγνώριση ότι στην χώρα κάνουν κουμάντο οι συντεχνίες που τα μέλη τους τα βρίσκουν όμορφα κι ωραία, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όπως επίσης, φάνηκε πως άλλο πράγμα είναι να είσαι καλός  καθηγητής της γλωσσολογίας, κι άλλο να ασκήσεις πολιτική.
Πάντως ο Μπαμπινιώτης με την απόφασή του υπέρ των συναδέλφων του, ουσιαστικά υποβάθμισε το δικό του κύρος και στη συνείδηση πάρα πολλών εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.
-Φρόνιμο είναι να παραιτηθεί.  

 

   
Ο Σωκράτης πήρε τ’ όπλο του  


Πόλεμο στην γερμανική αλυσίδα LIDL κήρυξε ο Σωκράτης Ξυνίδης, λόγω της μεγάλης διαφοράς τιμών που διαπιστώθηκε στα προϊόντα της γερμανικής εταιρείας ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μπορεί να απομένει μόλις ένας μήνας από τις εκλογές και μπορεί ο Σωκράτης να μην είναι υποψήφιος, ωστόσο συνεχίζει το έργο του στο Υπουργείο Ανάπτυξης με αμείωτο ενδιαφέρον.
Ίσως επειδή δεν έχει να σκεφθεί τα ψηφαλάκια και την επανεκλογή του, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του που έχουν βάλει τον αυτόματο πιλότο στα υπουργεία τους.
Πάντως, το πρόβλημα με την συνεχή άνοδο των τιμών και την αισχροκέρδεια είναι τεράστιο και είναι επιτακτικότατη η ανάγκη να αντιμετωπισθεί, ειδικά τώρα με τις συνεχείς μειώσεις στα εισοδήματα των πολιτών.
Πολλοί υπουργοί προσπάθησαν κατά το παρελθόν να ελέγξουν το ράλι των τιμών, χωρίς ωστόσο αποτελέσματα.
Μακάρι, έστω και στην εκπνοή της κυβερνητικής του θητείας, κάτι να καταφέρει ο Ξυνίδης…    

 

Βουβές εκλογές  


Όλα δείχνουν ότι οι επερχόμενες εκλογές που μάλλον που θα γίνουν στις 6 Μαΐου, θα πρόκειται για τις πλέον βουβές.
Χωρίς συγκεντρώσεις με μεταφερόμενους, χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς αφίσες και εκλογικά κέντρα, χωρίς πολύ φασαρία και έξοδα.
Θα χρησιμοποιηθούν οι εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνο για την προβολή των θέσεων και απόψεων των κομμάτων και των υποψηφίων καθώς επίσης και το διαδίκτυο.
Θα χρησιμοποιηθούν επίσης έντυπα για ενημέρωση της κοινής γνώμης και αυτά θα είναι όλα τα μέσα.
Βουβές και οικονομικές οι εκλογές. Που βέβαια θα είναι υπέρ των παλιών και εν ενεργεία βουλευτών που έχουν τον μηχανισμό, έναντι των νέων.
«Ε»    

 

Διευκρίνιση από το Δ.Π.Θ.


 Όπως μας πληροφόρησε η πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,  στο οποίο κάνει το διδακτορικό της τα τελευταία 24 χρόνια η κα Γεωργία Ανδρέου, το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα και αναφέρεται στην κα Ανδρέου δεν είναι απόρρητο και δεν συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο που αφορά το πόρισμα και εστάλη στο mail της το οποίο και θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του τμήματος. Συνεπώς όπως μας είπε δεν πρόκειται για διαρροή απόρρητου εγγράφου από το πανεπιστήμιο. Κρίνουμε σκόπιμο να καταθέσουμε την άποψή της. Παρά ταύτα γεγονός είναι ότι αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα και σε συγκεκριμένο τοπικό έντυπο και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο και ενώ η κα Ανδρέου επιθυμεί να είναι υποψήφια. Είτε λοιπόν απόρρητο είτε μη, η ουσία δεν αλλάζει…Εξυπηρετεί στοχευμένα μια σκοπιμότητα που έχει σκοπό να πλήξει την υποψηφιότητα της κας Ανδρέου.
Μ.Ξ.

Διευκρίνιση από την κα Ανδρέου


Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά γύρω  από την υποψηφιότητά της η κα Ανδρέου είναι σίγουρη για την υποψηφιότητά της. Όπως μας πληροφόρησε έχει διαβεβαιώσεις από τα κεντρικά του κόμματος ότι θα είναι υποψήφια και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μ’ όλο αυτό που συνέβη. Επίσης μας έδωσε την είδηση ότι η κα Πελαγία Βώβου δεν θα είναι υποψήφια γιατί η ίδια δεν το επιθυμεί και μάλιστα ότι θα την στηρίξει.
Εμείς λέμε: «Κοντός ψαλμός Αλληλούια»!
Μ.Ξ.


Οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ θα δουλεύουν στον ΟΑΕΔ


 Μετά από διάφορες παλινωδίες του υπουργείου Εργασίας τελικά ήρθε η εγκύκλιος στον ΟΑΕΔ σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται οι εργαζόμενοι της καταργηθείσας Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας στον ΟΑΕΔ. Έτσι έρχονται στον ΟΑΕΔ Ξάνθης οι 14 εργαζόμενοι του ΟΕΚ μόνο, καθώς οι 2 υπάλληλοι της Εργατικής Εστίας έχουν συνταξιοδοτηθεί. Καλό αυτό για το ΟΑΕΔ Ξάνθης που είχε έλλειψη προσωπικού και έφτασε μέχρι τη Βουλή η στελέχωσή του με την αιτιολογία ότι καθυστερεί η απόδοση του 12%.
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…